Connect with us

Hír

A gyilkosban egy még nála is nagyobb gyilkost találtak

A New England sztárja lehetett volna, de egy utolsó gyilkosként végezte Aaron Hernandez. A tragikus történet viszont nem ért véget a halálával. Agyában megtalálták minden NFL játékos rémálmát: a CTE-t.

Hernandez az önmagán uralkodni nem tudó korszakos tehetség tökéletes archetipusa. Prototipus testalkatának és nagyszerű egyetemi teljesítményének köszönhetően abszolút első körös tehetség volt. Ezt viszont sikerült elszúrnia egy kocsmai verekedéssel és egy drogbirtoklásos üggyel. Végül a negyedik körben kiválasztotta a Patriots, ahol három évet játszott. A nagyok között a balhéja is nőtt: gyilkossági ügybe keveredett. Elítélték, majd a börtönben öngyilkos lett.

Ez a történet most azért lett újra hangsúlyos, mert 29 évesen akasztotta fel magát, így a kutatóknak lehetőséget adva a CTE (krónikus traumatikus enkefalopátia) korai fázisának vizsgálatára.

Ilyen súlyos esetet még soha sem láttunk az ő korában.

Dr. Ann Mckee a Boston Univerity CTE központjának vezetője arra jutott, hogy a játékosnak 3-as szintű (a 4 ből) CTE-je volt, ami erőszakos viselkedést, depressziót és a kognitív képességek romlását okozhatja. Ez felveti annak a lehetőségét, hogy Hernandez tetteit az előrehaladott betegsége okozta.

Így utólag visszagondolva voltak jelek, amiket észrevehettünk volna…

Mondta Baez, a játékos ügyvédje. A Liga jelen pillanatban is millió dollárokat fordít az agyrázkódások kutatására, de az, hogy a már visszavonult játékosokkal mi lesz, nem tudni. Remélhetőleg a kutatók elő fognak tudni állni egy olyan megoldással, aminek köszönhetően nem lesz több Hernandez…

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!