Connect with us

Hír

A több ütközés a jó OL titka

Derrick Deese 11 szezont játszott a támadófal minden posztján (természetesen nem egyszerre). A mostanában rendkívül gyengén teljesítő támadó falak kapcsán más okokat lát, mint a többség. Szerinte ugyanis a gond nem a sokak által kritizált College szinten van, hanem a profik között.

Úgy gondolom, hogy a támadó falembereknek több gyakorlásra van szükségük, mint a védő falembereknek. Rengeteg mindent kell megtanulniuk, nagyon sok a variáció. Néha egy védelemre akár három különböző blokkolási mód is van. Tehát amikor elkezded csökkenteni a heti edzésszámot és így az egy napra eső gyakorlási időt, rendkívül nehéz lesz mindezt megtanulni. A játékosok nem fogják megkapni a sikerhez szükséges ismétlésszámot. Ezt a csökkenést pedig valami kárára fog történni… és látjuk, hogy mi szenvedi meg.

Abban kétségtelenül igaza van, hogy kevés a kontaktedzés. A Liga szabályzata szerint egy szezonban maximum 14 ilyet tarthatnak, akkor is egy héten maximum egyet. Ez a szabályozás viszont nem a véletlen műve: Deese mindössze 47 éves, de már túl van 17 műtéten és még három vár rá. Remélhetőleg a jövőben az edzők sikerrel fognak alkalmazkodni ezekhez az új kihívásokhoz és a játék jó minősége és a biztonságosság igénye egyszerre is teljesülni fog.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!