Connect with us

Best of

Best of College Football 2017 – Week 2

Mint minden  egyetemi játéknapon, úgy a másodikon sem maradtunk emlékezetes jelenetek nélkül. Számos sack, elkapás, vicces mozdulat került a heti College Best Ofunkba, ami a mai NFL-es meccsdömping felvezetőjének is beillik. Lássuk, kik és hogyan fértek be a mai összeállításunkba!

 

 

A hét bénázása

Mit csinálsz, ha 43 pontos hátrányban az ellenfél 6 yardosáról támadsz? Elrontod a snapet és a addig bénázol az ellenféllel karöltve, míg a saját 7 yardoson össze nem szeded a világból is kipattogó disznóbőrt. Akik a mutatványt véghez vitték: a Louisiana State Bulldogs támadói.

 

Heti Baby Bosa

Igen, van egy kisebb/fiatalabb Bosa is, aki a testvéréhez hasonlóan imádja terrorizálni az ellenfél támadófalát és irnyítóját. Nick ezúttal az igen mozgékony Baker Mayfieldet vitte le az endzone közvetlen közelében, melynek az a tanulsága, hogy nem érdemes center húzással védekezni ellene. De vajon mi lett volna, ha idejében kapja el a snapet…?

 

A hét ünneplése

Az Oklahoma visszavágott a tavalyi súlyos vereségért az Ohio State-nek, ráadásul idegenben tette ezt. Baker Mayfield meg úgy gondolta, hogy a 31-16-os sikert úgy illik megünnepelni, hogy a csapat zászlaját a házigazda félpályájánál kitűzi. Ennek biztosan nem tapsoltak a hazai fanok.

 

A hét bulldogja

Az MSU-LA Tech meccsen nem csak egy iszonyatos bénázásnak lehettünk szemtanúi, hanem Greg Eiland különös fajta hergelésének is. Bulldogok játszottak a bulldogok ellen, szóval helytálló a jelenet.

 

A hét guard húzása

Jobb, ha megjegyezzük Quenton Nelson nevét, mert ilyen guard húzásra nem sokan képesek. A Notre Dame falembere a semmiből jött elő, hogy a szabadon érkező rushert kiblokkolja az iránytó elől. Brandon Wimbush elmondhat neki pár köszönetet. Ja, Nelson amúgy 150 kg, ehhez képest egész atletikusan mozog.

 

A hét passzleütése

Lehetnek a mezőnyben bármilyen elit tehetségű védők, a hét legnagyobb passzleütése akkor is egy sporihoz fűződik. Refs are people too, ugye zebrák?!

 

A hét repülős TD-je

Sam Darnold az előző héten nem volt a topon, most viszont visszatért tavalyi formájához. Gyönyörű passzal célozta meg Deontay Burnettet, aki a labdáért repülve TD-t csinált az akcióból. Ezekért a megmozdulásokért kedvelik sokan Darnoldot, de mindjárt meglátjuk azt is, amiért sokan óckodnak tőle.

 

A hét punt return TD-je

Dante Pettis nem tartozik az ügyetlenebb játékosok közé, ezt sokszor igazolta a Huskies offense-ben. Az elkapó Jake Browning jelenlegi legjobb célpontja, de nem csak a támadóknál szokott megvillani. A kérdés adott: ki tudja megállítani?! A válasz: nem sokan.

 

A hét konverziója

Ami a LA Tech Bulldogsnak nem jött össze 3&93-ra, az összejött az Arizona State Sun Devilsnek. Jó, nyilván könnyebb dolguk volt, de akkor is, 3&37-re kevesen szóranak ekkora TD-t. Manny Wilkins és Frank Darby igazolta, hogy a lehetetlennek tűnő dolgok is sikerülhetnek. WOW.

 

A hét sackje

Érdemes ismerkedni kicsit Harold Landry nevével, aki jelenleg a Boston College edge rushere. Már a szezon előtt is sokan első kötbe várták a 2018-as drafton, de ha ilyen szép pass rush mozdulatokat fog bemutatni, a szezon végére biztosan bebetonozza magát a legjobb prospectek közé. A passzsiettetésben gyenge csapatok pedig csak dörzsölik a tenyerüket.

 

A hét shovel passza

A Washington State őrületes meccsen, három hosszabbítás után verte a Boise State együttesét, de a heroikus csatába akadtak fura jelenetek is. A csapat csereirányítója, Tyler Helinski érdekes passzal(?) vétette magát észre, ami miatt biztosan nem kapott dícséretet. Olyannyira nem, hogy vissza is cserélték a kezdő Luke Falkot.

 

A hét egyenlítése

Az Iowa vs Iowa State állami rangadó mindig pikáns csatát szokott hozni, ezúttal sem volt hiány az izgalomban. A mérkőzés végén a Hawkeyes támadhatott az egyenlítésért, időkérésük már nem volt, így kénytelenek voltak agresszívan támadni. Nate Stanley viszont a biztonsági opciót választotta, Akrum Wadley kezébe passzolt egy chekdownt, aki hülyére vette az egész védelmet, majd TD-re váltotta az elkapást. A mérkőzést végül hosszabbításban az Iowa nyerte, Wadley pedig egy mágus, érdemes felírni a nevét, mert “he is a special kid”.

 

Heti Lamar Jackson

A regnáló Heisman-győztesről mindenki tudja, hogy csodákra képes, highlight játékot halmaz highlight játékra. Lábon eszméletlen, nincsen párja, de úgy tűnik, hogy a passzjáték terén is egészen kiemelkedő fejlődésen ment keresztül. El lehet felejteni, hogy a profik között WR-ként számítanának rá, ő irányító!

 

A hét kickoff return TD-je

Állami rangadót rendeztek Michiganben is, nem a legnagyobbat, de akkor is. A Broncos játszott a Spartansszal, ahol végül a hazai csapat nyert, de a találkozó legnagyobb jelenete mégis a vendégekhez fűződik.

 

A hét egykezes TD-je

A Georgia Bulldogs elkapója, Terry Godwin egészen lehetetlen módon szerzett touchdownt a Notre Dame ellen. Az endzone végében, kiszorítva, egy kézzel húzta le a passzt, majd tökéletesen koncentrált, hogy birtokolja is a labdát. Elképesztő jelenetsor!

 

Heti Blake Bortles – az egyetemről

Sam Darnold tud jó is lenni, meg bűnrossz is. Itt épp Bortlesra akar hasonlítani, hátha valaki kiviszi a harmadik pickkel. Megsúgjuk: így nem fog menni…

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!