Connect with us

Hír

BREAKING: Elliott 6 meccses eltiltása marad, mégis játszik a Giants ellen

Az éjszaka folyamán meghozta döntését Harold Henderson arbitrátor, aki úgy határozott, hogy helyben hagyja Ezekiel Elliott 6 mérkőzéses eltiltását, amit a liga szabott ki rá kapcsolati erőszak miatt. Azonban az NFL előzetesen engedélyezte a futónak, hogy pályára léphessen az első héten a Giants ellen, hiszen a döntés kicsit későn érkezett. Ha minden így marad, akkor a második héttől kezdve lép életbe a 6 mérkőzéses eltiltása.

 

 

Az azonban egyáltalán nem biztos, hogy minden így marad, hiszen Elliott benyújtott a bíróságra egy kérelmet egy úgynevezett TRO-val kapcsolatban (Temporary Restraining Order, tehát ideiglenes visszatartó rendeletet), erről a bíróság péntekig fog dönteni. Ha elutasítják, akkor életbe lép az eltiltás és Elliott kénytelen lesz kihagyni a 2. fordulótól kezdve 6 mérkőzést, viszont ha Elliott számára pozitív döntés születik, akkor jegelik az eltiltást és minden bizonnyal egész évben játszhat majd a Cowboys futója és elhúzódik az ügy a deflategate-hez hasonlóan és bíróságra mennek a felek. Ennek is több kimenetele lehetséges: törlik az eltiltást, csökkentik, vagy marad, de értelemszerűen eltolódik vélhetően a 2018-as szezonra.

 

Ahhoz, hogy a TRO ügyben Elliott számára pozitív döntés szülessen, két dolgot kell bizonyítania az ügyvédjeinek. Egyrészt, hogy az eltiltás kiülése pótolhatatlan veszteséggel jár számára (ezt nem nehéz bizonyítani), másrészt pedig azt, hogy reális esélye van nyerni a bíróságon (ezt sokkal nehezebb).

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!