Connect with us

Hír

Dez Bryant többé már nem elit?

Dez Bryantnek látványosan nem megy mostanában a játék. Két éve nem lépte át sem az 1000 yardos határt, de a TD-k terén sem olyan produktív, mint korábban. Az NFL-es Bucky Brooks szerint már közel sem elit játékos, és erre komoly statisztikái is vannak.

 

 

Bryant 2012 és 2014 között 3900+ yardot és 41 TD-t szerzett, a liga egyik legdominánsabb elkapója volt. Azóta viszont sérülések is hátráltatták, illetve Dak Prescottal sem érzik úgy egymást, ahogy annak idején Tony Romoval.  Messze őt vették idén is a legtöbbet célba az első számú elkapók közül (25), mégis csak 9 elkapása van 102 yardért és egy TD-ért.

 

Mindössze három fajta útvonalat szoktak vele futtatni – slant, go, dig – az esetek többségében, ami elég szegényes, illetve nem nagyon tud elszakadni a védőktől sem. Tavaly szeparációnként 1,82 yardot átlagolt (ennyire tudott elszakadni a védőtől), miközben a ligaátlag 2,7 yard volt, míg idén 1,68 yardos az átlaga a neki szánt passzoknál, miközben a ligaátlag 2,88 yard.

 

További probléma, hogy nem elég, hogy nem tud elszakadni, de még a labdát sem kapja el. Amikor szorosan őrzik (1 yardnál közelebb van hozzá a védő), akkor kilenc passzból csak egyet húzott le. Persze az 50-50-es labdáknál még mindig használható, de az ember többet várna egy évi 14 milliót kereső elkapótól.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!