Connect with us

Hír

Donald Trump ennél nagyobb pofonba a futballpályán sem szaladhatott volna bele

Donald Trump üzletemberként minden bizonnyal zseniális, azonban ezt leszámítva egy elnöknek teljesen alkalmatlan, tájékozatlan, műveletlen idióta, aki képtelen elítélni a neonácikat, haoxnak tartja a globális felmelegedést és napszemüveg nélkül néz bele a napfogyatkozásba, aki szerint Belgium egy gyönyörű város és az NFL tulajdonosainak ki kellene vágniuk azokat a játékosokat, akik térdelnek vagy ülnek a himnusz alatt. Elképzelni is nehéz, hogy mit akarhatott elérni ezzel az amerikai elnök, de hogy még véletlenül sem az történt, amit várt, az biztos.

 

 

Mi, amerikaiak büszkék vagyunk az országunkra, és a nemzeti himnusz alatt állva tisztelgünk a zászlónk felé. Viszont ezt manapság nem mindenki teszi meg, ami zavar, de úgy tűnik az NFL csapatok amerikai tulajdonosait nem. Pedig mennyivel jobb lenne azt látni tőlük, hogyha egy játékosuk nem áll fel tisztelegve a himnusz alatt, arra azt mondják, hogy “Hozd le azt a rohadékot a pályáról most azonnal, ki van rúgva!”. Ha néhányan megtennék, és azt mondanák: “Hé, ez a srác nem tisztelte meg nemzetünk zászlaját? Akkor kereshetsz más csapatot magadnak, ki vagy rúgva!”, az ilyen tulajdonos lenne az én szememben a legnépszerűbb, legtökösebb ember az országban! Mert tűrhetetlen, hogy ezt a tiszteletlenséget megengedik az alkalmazottjaiknak!

 

– mondta Trump szombat reggel.

 

Ezt Richard Sherman elfogadhatatlannak nevezte a Twitteren, LeSean McCoy pedig egyenesen azt mondta, hogy  “Szomorú, hogy az elnökünk egy seggfej”. Azonban nem csak a játékosok, de maga Roger Goodell is szembement az elnök szavaival (még ha nem is olyan vérmesen, mint tehette volna, bár Trump szerint  csak a teljes tiszteletlenséget próbálja igazolni), és úgy tűnik, hogy a tulajdonosok is kiállnak a játékosaik mellett.

 

Először a Giants tulajdonosai, John Mara és Steve Tisch adott ki egy közleményt:

 

Azok a kommentárok, amiket az elnöktől hallottunk tegnap helytelenek, sértőek és megosztóak. Mi büszkék vagyunk a játékosainkra, akiknek a többsége arra használja az NFL platformjukat, hogy pozitív változást idézzenek elő a társadalmunkban.

 

A Dolphins elnöke, Stephen Ross a következő közleményt adta ki Donald Trump ellenében:

 

Az országunknak egységes vezetésre van szüksége, nem pedig még több megosztottságra. Muszáj megpróbálnunk megérteni egymást és polgári párbeszédre van szükségünk az elutasítás és a támadás helyett. Tudom, hogy kik a mi játékosaink, akik térdeltem a himnusz alatt, és azt is, hogy ezek az okos, fiatal férfiak jobb hellyé akarják tenni a világunkat mindenki számára.

 

A 49ers tulajdonosa, Jed York szerint Trump megnyilvánulása sértő és ellentmond annak, amit “ez a nagyszerű ország” képvisel, és a 49ers továbbra is “támogatni fogja a játékosait, hogy azok békés törekvéseikkel pozitív változásokat érjenek el az országunkban és az egész világon”.

 

Arthur Blank, a Falcons tulajdonosa azt mondta közleményében, hogy

 

A viszálykeltés és más nézőpontok démonizálása semmilyen pozitív hatással nem jár és aláássa a kollektív képességünket, hogy megvalósítsuk a demokrácián eszméit. Büszke vagyok a játékosaimra, edzőimre és a többi alkalmazottra, akik arra használják ezt a platformot, hogy jó állampolgárok legyenek és pozitív hatásuk legyen a mostani és a jövő generációira.

 

Ezzel egyébként még nem ért véget a történet. A profi baseballjátékos Bruce Maxwell szintén térdelt legutóbb a himnusz alatt (bár kezét a szívére téve és a zászlót nézve), ezzel ő lett az első nem NFL játékos, aki tüntetőleg nem állt fel a himnusz alatt.

 

Ne legyél meglepve, ha azt látod, hogy más sportok atlétái is elkezdenek ezek után térdelni. Elképesztő, milyen kommentek jönnek a mi a elnökünktől!

 

– írta Twitterén Maxwell.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!