Connect with us

Beharangozó

FK! Premium Selection #1

Megannyi unalmas vasárnap után végre tétmérkőzést láthatunk, ugyanis kezdődik a virrasztások és a hétfői zombik korszaka, vagyis az NFL 2017-es szezonja! Szerencsére a sorsolás lehetővé tette, hogy három egészen pikánsnak ígérkező találkozót is megtekinthessetek a Kandalló Kézműves Pubban, ahová ebben az idényben is várunk Titeket meccsnézésre! Az Irma hurrikán bekavart kicsit a műsortervbe, de szerintük az újonnan választott találkozónk is elég nagy izgalmakat rejt.

 

 

Philadelphia Eagles@Washington Redskins, 19:00

 

[quote]Az Irma hurrikán veszélye miatt kisebb műsorváltozásra kényszerült a Sport TV, így ezáltal mi is, és az eredeti terv helyett az NFC East csoportrangadóját közvetítjük nektek Game Pass-ről az emeleten.[/quote]

 

Ez történt a csapatokkal az offseasonben

 

Mindkét csapat a saját várakozásain alul teljesített, ezen mindenképp változtatni kívántak a tavasz (és a nyár) során, még nehezebbé téve a már amúgy sem könnyű csoportot. Az Eaglesnél Carson Wentz volt a középpontban, ugyanis semmit nem ér egy franchise irányító, ha nincs körülötte egy normális offense. A támadófallal eddig sem volt probléma, az elkapókkal annál inkább. Ennek érdekében szerződtették Alshon Jefferyt, aki WR1 lehet majd a csapatban, valamint Torrey Smith-t, aki megnyújthatja a pályát a másodéves irányítónak. Hogy ne csak mindig a passzjátékoké legyen a főszerep, azért LeGarrette Blount lehet a felelős, aki tavaly halmozta a TD-ket a Patriots számára, és Pedersonnak is ez a terve vele. Bár Jordan Matthews kiesett a merítési lehetőségek közül, a cserébe kapott Ronald Darby óriási erősítést jelent Jim Schwartz védelmébe, aminek védőfala egy Tim Jernigannel, Chris Longgal és az első körös Derek Barnett-tel is kiegészült.

 

Olykor az indulatok sem maradnak el

 

A Redskins támadósora az Eaglesével ellentétben gyengült (papíron), hiszen Pierre Garcon és DeSean Jackson, vagyis 2046 elkapott yard is távozott, a helyükre pedig a tavalyi első körös, ám folyamatosan sérült Josh Doctson és a kvázi szintén másodéves elkapó Terrelle Pryor érkezett. Ám talán nem is ez a legnagyobb vesztesége az offense-nek, hanem Sean McVay OC elvesztése, aki főedzőnek állt Los Angelesben, az ő keze alatt lett Kirk Cousinsból és a támadósorból is olyan fegyver, ami képes minden védelmet feltörni. A támadófallal Cousinsnak sincsen baja, a futójátékot meg az újonc izompacsirta, Samaje Perine szeretné kicsit felrázni. A támadósorban tehát vannak még kérdőjelek, a védelem azonban egyértelműen erősödött. A tavalyi évben tacklegyárként funkcionáló Zach Brown érkezett a Billstől belső linebacker pozícióba, valamint elszipkázták DJ Swearingert is a szabadügynök piacról, illetve a drafton az első három picküket is a védelemre szánták, akik közül Jonathan Allen a legnagyobb hiányposztra (3-4 DE) érkezett az első körben.

 

Kulcskérdések, amik eldönthetik a meccset

 

Mer-e Wentz Normanre hajigálni?

 

Alshon Jeffery már elmondta, hogy nem tart Normantől, elvégre tavaly is szép számokat hozott rajta, csakhogy most más hajigálja neki a lasztikat. Wentz tavaly a két csoportrangadó során mindössze három alkalommal dobott Norman felé 62 passzkísérletből, ezek közül pedig csak egyből lett elkapás 14 yardért. Igaz, tavaly még nem volt Jeffery szintű célpontja, de kérdés, hogy vajon vele megpróbálja majd felvállalni a rizikót, vagy ismét inkább Breeland oldalát célozza meg?

 

Hogy muzsikálnak a tight endek?

 

Jordan Reednek nem az Eagles a kedvenc ellenfele

 

Ha Jordan Reed egészséges, akkor Rob Gronkowskival egy polcon érdemes emlegetni a nevét, mégis az Eagles ellen nem szeret játszani. Egy meccs kivételével (akkor 129 yardot és két TD-t szerzett) nem szerzett hatpontost, és yardokban sem érte lépte át a 40-et meccsenként 2013 óta csoportriválisa ellen. Ahogy az sem neki kedvez, hogy a liga egyik legjobb coverage linebackere, Jordan Hicks fog gondoskodni arról, hogy ezt a számukra jó szokását továbbra is fenntartsa. A túloldalon Zach Ertz viszont a Redskins ellen mindig jól játszik, karrierje legjobb számait ellenük hozza. Az ő malmára hajtja a vizet az a tény is, hogy tavaly a 3. legtöbb meccsenkénti yardot a fővárosi védelem engedte a tight endeknek, de ugyebár azóta történt egy s más a defense-t illetően.

 

Milyen hatékony lesz a futójáték?

 

Az Eagles támadófala elképesztően pocsékul teljesített futásblokkolásban az előszezon során, holott nem ezt várná el tőlük az ember, Blount csak szenvedett, ami már pletykaszinten a távozását is előrevetítette, de ezek a híresztelések elhaltak. Azonban csak passzjátékban nem lehet bíznia az Eaglesnek, így valamit elő kéne húzni a tarsolyból. A Redskinsnek a tavalyi két csoportmeccs során ezzel nem volt problémája, 6,8 yard/carry mutatót és 3 TD-t szereztek.

 

Hogyan védekezi le a hosszú passzokat az Eagles?

 

Amikor a liga legpontosabban hosszú passzokat adó játékosa találkozik a liga legrosszabb hosszú passz ellen védekező csapat ellen, akkor sokan már dörzsölik a tenyerüket. Tavaly volt olyan drive, amiből 3 passzból eljutottak a saját 34 yardosuktól TD-ig, de több nagy játékot is benyelt az Eagles védelme akkor. Most azonban a vendégek egy Darbyval erősebbek lettek, míg a hazaiak két potens elkapót is elvesztettek, de a matchup még így is talán a Redskinsnek kedvez inkább.

 

Ezt várjuk mi

 

Úgy hozta az élet, hogy Leonidasz szerkesztőnk a helyszínen is megtekinti majd a találkozót, aki ezzel sokat tehet hozzá a TV-ben nem látottakhoz. A szerkesztőségünk nagy része a hazai támadósorban jobban bízik mint a vendég védelemben, vélhetően ez okoz ekkor Redskins főlényt a tippelésben, csak katonadani és a már említett Leonidasz gondolkodik másképp.

 

Oakland Raiders@Tennessee Titans, 19:00

 

[quote]A Buccaneers@Dolphins meccs halasztása miatt a Sport TV ezt a meccset adja majd a 19 órás sávból, amit a földszinten tekinthettek meg. Ugyanakkor legalább olyan jó, ha nem jobb választás ez a meccs mint a floridai rangadó.[/quote]

 

Ez történt a csapatokkal az offseasonben

 

A Raiders részéről óriási a bosszúvágy a tavalyi rájátszás miatt, és idén minden ellenfelükön ki akarják élni a csalódottságot, amire meg is van a lehetőségük, hála az elképesztő támadósornak. Derek Carr szerződését meghosszabbították, Donald Penn visszatért a holdoutjáról, Amari Cooper a nyáron kigyúrta magát egy fizikális szörnyeteggé, a tight end posztra Jared Cook nagy erősítést jelenthet, és Marshawn Lynch álma is teljesült, hiszen immáron szülővárosa csapatában játszhat a tavalyi visszavonulását követően. Ezek a látszólagos erősítések, de ne menjünk el az OC csere mellett sem, Carr ugyanis megkapta QB edzőjét támadókoordinátornak, a mindössze 37 éves Todd Downingot, akitől még kreatívabb és hatékonyabb támadójátékot várhatunk. A védelem azonban továbbra is csak dísz kvázi, hiába van ott a tavalyi Év Védője, Khalil Mack, a körülötte lévő csapat nem elég hatékony. A védőfal gyenge, a linebackersor rutintalan, a secondary meg tavaly is nyelte a yardokat, amire idén is jó esély van a szezon elején.

 

Kelleni fog az ehhez hasonló pass protection a hatékony passzjáték érdekében

 

A Titansnél viszont kezdenek egyre boldogabbak lenni a szurkolók a csapatukat látva, és már sötét lóként emlegetik a rájátszást megpályázó csapatot. A támadóegység itt is szintet lépett, és a futások mellett immáron a passzjátékok során is komoly tényezők lehetnek Eric Decker, valamint a két újonc Corey Davis és Taywan Taylor érkezésével. Azonban a Raidersszel ellentétben ők a védelmet is megerősítették, ám ezzel még óvatosan. A tavalyi base secondary 3/4-ét lecserélték, és bár papíron jól mutat Jonathan Cyprien, Logan Ryan és a draft első körében elhozott Adoree’ Jackson hármas Kevin Byarddal kiegészülve, de biztosan kell nekik legalább 6-8 meccs amire hatékonyan fognak működni. A legjobb példa erre a Bears elleni előszezon találkozó lehet, ahol Jacksont nem győzték megverni a Macik elkapói. A front seven viszont szinte változatlan nevekből áll, ami már tavaly is jól működött, most az ex-denveri Sylvester Williams lehet a nose tackle a védőfal közepén.

 

Kulcskérdések, amik eldönthetik a meccset

 

Marshawn Lynch hogyan tér vissza?

 

Nagyon sokan örültek, hogy Beast Mode újra a ligában van, de vajon tényleg tud javítani a futójátékon? Ne feledjük, 2016-ban egyáltalán nem játszott, és 2015-ben is csak fél évet, akkor sem túl jól. Most egy hasonló, ha nem jobb offense-ben talán nem kell mindent rá hárítani, de hogy már az első héten gondjai lehetnek, az egészen biztos. A Titans hazai pályán ugyanis 61,2 futott yardot engedett meccsenként, ami a legkevesebb a ligában, és összességében is top 5-ben voltak futások ellen ligaszinten.

 

Hogyan rak stoptáblát a Redzone elé a Raiders?

 

Mariota elképesztően pontos a Redzone-ban

 

A Titans egészen elképesztő gyilkológéppé vált amint bejutott az ellenfél vörös zónájába. 2000 óta övék a 3. leghatékonyabb TD-szerzési százalék 20 yardon belül, támadásik 72%-t váltották hat pontra, míg a vendégek tavaly az ellenfél támadásainak 60%-ából TD-t kaptak ugyaninnen. Ezt kellene megakadályoznia a Raidersnek, csakhogy a hosszú passzok ellen sem remekelnek, tavaly ők engedték a legtöbb 20+ yardos átadást az ellenfeleknek az egész ligában, így nehéz lesz bármit is tenni azért, hogy ne masírozzanak át rajtuk. Ráadásul tegyük hozzá, hogy Matt Ryan után Mariota dobta tavaly a legtöbb 20+ yardos labdát a sikeres passzai közül…

 

Ki nyerheti a pontháborút?

 

Minden jel arra mutat, hogy ezen a találkozón pontzuhatag várható, vagyis az dönthet, hogy a támadások hány százalékát váltják TD-re, vagy legalább pontra a csapatok. A Raiders védelméről már esett szó, de a Titans sem éppen remekelt tavaly a passzjátékok során. Derek Carr viszont imádta a pocsék védelmeket, tavaly 281 yardot és 2 TD-t átlagolt a 12 legrosszabb passz elleni védelem ellen, de nehéz most belőni a 3 új arccal a Titans jelenlegi szintjét. A Tennessee futójátékáról pedig még nem esett szó, pedig a Murray-Henry kettős elég nagy pusztítást képes végezni a védelmeken, Mariota egy-egy megiramodásáról nem is beszélve.

 

Ezt várjuk mi

 

Bár a Raiders tavaly 8-ból 6 meccsét megnyerte idegenben (illetve ha hozzávesszük az amúgy hazai meccsnek számító, de Mexikóvárosban lejátszott Texans elleni meccset, akkor 9/7), szerkesztőségünk nem hisz abban, hogy ez a sorozat idén is fenntartható, és már rögtön az első fordulóban vereséget szenvednek. Talán meglepő lehet a majdnem konszenzusos Titans tippsor, de úgy tűnik eddig mindenki felpattant a Titans bandwagonra – csak nehogy úgy járjunk, mint tavaly a Jaguarsszal…

 

 

Seattle Seahawks@Green Bay Packers, 22:25

 

[quote]A csoportrangadókat leszámítva egyértelműen ez a meccs a vasárnap rangadója, két olyan csapat között, melyek akár az NFC döntőjében is találkozhatnak majd, ráadásul a Bennett testvérpár rögtön egymás ellen kezd. Mi sem akartunk erről lemaradni, így az emeleten is ez a találkozó tekinthető majd meg, Faragó Richardék kommentálásával.[/quote]

 

Ez történt a csapatokkal az offseasonben

 

Seattle-ben alighanem összeállt a liga legjobb védőfala a Sheldon Richardsonért való cserét követően. Csak gondoljunk bele, hogy nickel felállásnál majd egy Frank Clark – Sheldon Richardson – Michael Bennett – Cliff Avril négyes lép pályára, mögöttük pedig Bobby Wagner és KJ Wright vigyázó szemei tekintenek majd az irányítóra, nem irigyeljük az aktuális prédát, jelen esetben Aaron Rodgerst. Tavaly a Seahakws alaposan megszívta Earl Thomas sérülésével, de idén nem bízta a véletlenre a dolgot. A veterán Bradley McDougald mellé a drafton alaposan feltankoltak defensive backekkel, hogy egy sérülés se szabjon gátat a sikeres secondary érdekében, illetve már most el lehessen kezdeni építeni a jövő védelmét. De nem csak a védelmet foltozták, hanem a támadósort is! A már híresen gyenge falba Luke Joeckel jött tüzet oltani, valamint a draftról a fal már minden posztjára elképzelt, de alapból center Ethan Pocic érkezett, aki George Fant kiesésével valószínűleg egyből bevetésre is kerül majd. A Marshawn Lynch korszak, amikor is egy klasszis RB cipelte a labdák nagy részét, már elmúlt, helyette a Seahawks is átállt az RB commitee-ra, ami a carryk megosztásán alapul, ehhez a kontingenshez ráadásul éppen soron következő ellenfelüktől érkezett egy láncszem Eddie Lacy személyében.

 

Új szintre emelkedett a már amúgy is brutális védelem

 

Green Bay-ben mindenki védelmi erősítéseket és igazolásokat várt, de a legnagyobb halat mégis az offense részére akasztották le, méghozzá a tight end Martellus Bennettet, aki olyan elem lehet Aaron Rodgers fegyverarzenáljába, amire már nagyon régóta vár: egy tight end, aki képes a rövid passzokon kívül nagy játékokra is. Bennett tavaly 4 hosszú passzt kapott Tom Bradytől, ebből mind a négyet elkapta 134 yardért és három TD-ért cserébe, mindössze két dropja van az elkapható passzokból, illetve 410 elkapás utáni yardja, amivel NFL szinten a 20. legtöbb a támadójátékosokat tekintve. És ha már offense, nem csak fontos láncszem érkezett, de egy valaki távozott is, méghozzá TJ Lang a csoportrivális Lionshoz. Helyére Jahri Evans érkezett, vagyis alig több mint egy éven belül a ligaelit Josh Sitton – TJ Lang párost felváltotta egy Lane Taylor – Jahri Evans duo, akiken már az első fordulóban hatalmas nyomás lehet. A védelemben a mélyítés volt a cél, ez megtörtént a védőfalban (Ricky Jean-Francois, Quinton Dial, Montravius Adams), a pass rusher posztra (Ahmad Brooks, Vince Biegel) és a secondarybe (Davon House, Kevin King, Josh Jones) is. A fő téma a passz elleni védekezés a Sajtfejűeknél, amihez érzésem szerint már Davon House is elég lehet a fejlődéshez, ugyanis a tehetség megvan az egységben, csak rutin kellene még hozzá.

 

Kulcskérdések, amik eldönthetik a meccset

 

Képes lesz a fal megvédeni Rodgerst?

 

Tavaly a Packers támadófala egészen elképesztő teljesítményt nyújtott passzblokk terén, 5-7 másodperceket hagyva Rodgersnek arra, hogy körbenézhessen az elkapóin. Idén ez a szám szinte biztosan romlani fog, a kérdés már csak az, hogy mennyivel. Az új guard páros ugyanis már most olyan kihívás elé néz, amihez fel kell kötni a nadrágszíjat, mert ez a ‘hawks D-Line nem játék. Ráadásul Bryan Bulaga is összeszedett egy kisebb nyavalyát, ami miatt a pályára lépése ugyan nincs veszélyben, de ha rásérül a meccsen és kiesik, akkor az könnyen megpecsételheti Rodgers sorsát.

 

Shaq Griffin tényleg felkészült?

 

Az elmúlt három évben csak 3 passzt dobott Rodgers Sherman felé 84 kísérletből

 

Az újonc corner nemrég nyilatkozott arról, hogy a csapat edzésein folyamatosan gyakoroltatták vele azt a passzmennyiséget, amit várhatóan Rodgers ráhelyez majd, hiszen Sherman felé nem szeret dobálni. Tavaly az egymás elleni találkozójukon alapos verést mértek a Legion of Boomra (igaz, Earl Thomas hiányában) , Jordy Nelson és Davante Adams is fickándozott, folyamatosan cserélgették az oldalaikat, és mivel Sherman szigorúan csak a bal oldalon tevékenykedik, a túloldalra mindig más elkapó jutott a cornernek. Most a slotban ráadásul Randall Cobb és Bennett is ott lesz passzokra várva, így nem lehet mindig ott az újonc mellett egy csapattárs aki besegíthet neki.

 

Édes lehet Lacy “bosszúja”?

 

Az eddig látottak során Lacy alaposan megszenved a Seahawks fala mögött a futásokkal, jó blokkok nélkül képtelen normális számokra. Márpedig ha Thomas Rawls nem játszik (game-time decision), akkor neki kell ellátnia az RB1 szerepet. Az sem könnyíti meg a dolgát, hogy a Packers viszonylag hatékony a futások megfékezésében, plusz Chris Carson és CJ Prosise is komoly kihívója lehet a carryket illetően, utóbbi inkább a passzjátékok során.

 

Mit kezd a liga egyik legjobb kezű elkapójával a Packers?

 

Doug Baldwin sokszor nem kapja meg azt az elismerést, ami alapból járna neki. Az utóbbi két évben a felé dobott labdák 75%-át elkapta, erre Wes Welker óta senki nem volt képes 100+ target mellett. Baldwinnak most is jó napja lehet, nagyon jó a kémia közte és Wilson között, a Packers cornerei mellett pedig lubickolhat majd. A slotban Damarious Randall lehet az őrzője, ami szintén neki kedvezhet.

 

 

Ezt várjuk mi

 

Legutóbb a tavalyi alapszakasz 14. fordulójában találkozott a két csapat szintén a Packers otthonában, akkor alaposan elverték a Seahawks gárdáját, így a vendégeket biztosan fűti a bosszúvágy. A két csapat legutóbbi 6 találkozóján mindig a hazai csapat nyert, a Lambeau Fielden pedig utoljára 1999-ben nyertek meccset a Halászsasok, ennek ellenére páran szembe mennek az árral, és Seahawks győzelemre tippelnek. A két SB aspiráns az utóbbi években megannyi parázs csatán vannak túl, reméljük ez az összecsapás is hasonló feszültséget és izgalmat rejt magában.

 

 

Ezzel a kínálattal várunk Benneteket a Kandalló Kézműves Pubba, a meccsek mellett remek burgerekben és sörökben sem lesz hiány, de megannyi más finomság is található az étlapon. Ne felejtsétek el kitölteni a tippjátékunkat, amibe kisebb változás történt az eggyel kevesebb meccs miatt, illetve a fantasy csapataitokról se feledkezzetek meg!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!