Connect with us

Beharangozó

FK! Premium Selection #4

Máris itt van az újabb forduló, amivel elérkeztünk az alapszakasz negyedéhez, még leírni is döbbenetes mennyire röpülnek a hetek. Izgalomban eddig nem volt hiány, aminek a múltheti forduló volt talán a tetőpontja, de hasonló szoros és sok meglepetést tartalmazó meccsek vannak kilátásban erre a hétre is, remélhetőleg ezekről Ti sem maradtok le, ha csatlakoztok hozzánk a Kandallóban a szokásos közös meccsnézésre. Hugh Hefner emlékére ezúttal különleges képkínálattal rendelkezünk majd, a férfi olvasóink legnagyobb örömére. Lássuk tehát mi is a vasárnapi TV-s menü!

 

 

New Orleans Saints (1-2) @ Miami Dolphins (1-1), 15:30, Game Pass

 

[quote]Ahogy múlt héten, úgy most is lesz egy meccs a Wembley-ben, ami nekünk, európai szurkolóknak csak jót jelent, hiszen már délután is láthatunk meccset.[/quote]

 

Hogyan nyerhet a Dolphins?

 

Először is mindenképp rendezni kell a sorokat, és el kell felejteni a múlt hétvégét, ahol megerőszakolta őket a mindenki által leírt New York Jets. Emiatt talán még jól is jön a környezetváltás a játékosoknak, és az európai levegő kitisztíthatja a fejeket. A Dolphinsnak ráadásul nem ismeretlen a Wembley, már háromszor játszottak a 90 ezres létesítményben (legutóbb két éve), a mérlegük viszont 1 győzelem és 2 vereség. Adam Gase eddig nem elégedett a látottakkal, különösen a támadósor az, ami kicsapta nála a biztosítékot, de ahogy tavaly, úgy idén sem a szezon rajtját nyomja meg a Dolphins – én éppen ezért még nem írnám le a Jay Cutler vezette offense-t.

 

Kristin Cavallari, Jay Cutler felesége

 

De térjünk rá az ellenfél megfogására is. Drew Breest a legegyszerűbben úgy tudod legyőzni, ha több pontot teszel fel a táblára, mint ő, ugyanis nagyon kevés olyan védelem van, ami féken tudja tartani az átlagban majdnem 40 passzát és közel 300 passzolt yardját meccsenként, és az bizony nem a Dolphins egysége. Így hát nincs más hátra, mint Jay Cutlerre bízni a győzelmet – már látom, ahogy tikkel a Bears szurkolók szeme ezt a mondatot olvasva. A matchup adott, a Saints védelem múlt héten ugyan bicepszet villantott, de meglepődnék, ha ezt több meccsre is fent tudnák tartani.

 

Hogyan nyerhet a Saints?

 

A múlt heti csoporton belüli győzelem nagyon sokat lendíthet a csapaton, amit igyekeznek Londonba is magukkal vinni (ahol egyébként veretlenek eddig, bár csak egy meccset játszottak itt). A Dolphins még nincs felpörögve, így a Szentek számítanak favoritnak a találkozón, amit ki is szeretnének használni. Számukra még egyszerűbb a győzelmi recept: ha csak átlagos teljesítményt nyújt a védelem a pocsék helyett, a többit Brees megoldja. A Dolphins védelme ugyanis hasonlóan vonzza a bekapott passzolt yardokat, mint a Saintsé, ezt pedig a Patriots ellen láthattuk, hogy milyen hatással van Breesre.

 

Ha valakire figyelniük kell, az Jarvis Landry. Ha őt kikapcsolják, akkor könnyen fogást találhatnak Cutleren. A negyedéves slot elkapó idén az elkapások 38%-áért, az elkapott yardoknak pedig a 28%-áért felelt a Dolphinsban – pech, hogy a Saints pont a slot elkapók ellen a legéletképtelenebb, ők engedték a legtöbb yardot meccsenként nekik az egész ligában. Hogy tovább nehezítsék a Delfinek dolgát, ahhoz nem árt egy kis nyomás alá helyezni Cutlert. Idén ugyanis mindössze 37,5%-os pontossággal passzolt nyomás alatt, igaz, legalább a labdát nem adta el.

 

 

Ahogy Vegasban, úgy nálunk is a Saints a favorit, egyedül katonadani vállalkozott egy Dolphins tippel. Legutóbb amikor a Dolphins Londonban járt, akkor a New York Jets elverte őket, amitől beindult a lavina a csapatban, és hullottak a fejek a szakmai stábban. Erre idén vélhetően nem kell készülni egy vereség esetén Adam Gase-éknek, viszont hasonló válsághelyzetet hozhat el az öltözőbe. Papíron egy sok pontos meccsre lehet kilátás, a Wembley közönsége ugyanakkor megérdemelne már egy szoros találkozót, talán ez a meccs lehetne az úttörő.

 

Carolina Panthers (2-1) @ New England Patriots (2-1), 19:00, Game Pass

 

[quote]Két hasonló mérlegű csapat találkozik, azonban az erőviszonyokban teljesen különböznek.[/quote]

 

Hogyan nyerhet a Patriots?

 

A Panthers védelme engedte papíron a legkevesebb yardot meccsenként a ligában, de ne dőljünk be ennek: egy 49ers és Bills ellen ez egyáltalán nem meglepő, a Saints viszont már felhúzta Newtonékra a bohócsipkát, pedig nem csinált semmi extrát az offense – ellentétben a defense-szel. A Patriotsra is ez a feladat várhat, vagyis a támadósorra bízni a győzelem kérdését. A három lejátszott meccsük után borzasztóan néz ki a védelem, sorra kapják be a pontokat meccsenként, a passzok ellen pedig teljesen világtalanok: idén egyaránt legalább 300 passzolt yardot engedtek az ellenfél irányítójának.

 

Adriana Lima, Julian Edelman egykori kedvese

 

Viszont amíg az a 12-es él és mozog, addig mindez mit sem ér és gyakran még nélküle is nyernek. Brady – talán nem túlzás ezt mondani – a tavalyi játékán is szintet lépett, és hiába erősítették meg alaposan az RB szekciót a free agency során, még mindig a passzjátékok dominálnak a támadó drive-okban. Brandin Cooks érkezése meglátszik, nagyon sok hosszú passzt enged el Brady (övé a legtöbb 15+ yardos kísérlet a ligában), de Rob Gronkowski hathatós közreműködése is hatalmasat lendít az offense-en (106 yards after catch, messze a legjobb mutató a tight endek közül mindössze 16 elkapásból).

 

Hogyan nyerhet a Panthers?

 

Nagyon prosztó dolog lenne azt mondani hogy sehogy, de jelenleg nem tudom hová tenni ezt a Pantherst egy képzeletbeli power rankingben. A 2-1 szép dolog, de mint írtam, gyengébb csapatok ellen jött össze, de ami ennél is nagyobb baj, az az, hogy Cam Newton láthatóan baromira nem egészséges. A korábbi MVP egy Andrew Luckhoz hasonló vállműtéten esett át, és amíg indianapolisi kollégája még mindig harcképtelen, addig Newton már a negyedik meccsére készül. Hiába szóltak arról a hírek, hogy a rehabilitációja remekül halad, ez a pályán egyáltalán nem látszik.

 

Talán ez is lehet az oka annak, hogy két olyan játékos draftoltak az idei játékosbörzén Christian McCaffrey és Curtis Samuel személyében, akik képesek hozni a yardokat, miután kézbe kapják a labdát a LoS környékén, ebből láthattunk is egy kis ízelítőt a Saints ellen. A támadósor helyzetét Newton első számú célpontjának, Greg Olsennek kidőlése sem könnyíti meg. Hiába a papíron jó matchup a támadósornak, ezt a meccset csak úgy húzhatja be a Panthers, ha sikerül minél hamarabb leparancsolni Bradyt a pályáról, és lehetőleg nem úgy, hogy két perc alatt végigmegy a teljes pályán a támadások, erre pedig kevés esélyt látok.

 

 

Viszont nem csak én, hanem a teljes szerkesztőség is így gondolja, múlt héten meg az ilyen tippekből volt a legnagyobb pofára esés.

 

Pittsburgh Steelers (2-1) @ Baltimore Ravens (2-1), 19:00, Sport 2

 

[quote]Ha nem vagy kíváncsi a regnáló bajnok meccsére, akkor a földszinten megtekintheted az NFL egyik legnagyobb presztízzsel bíró rivalizálásának legújabb találkozóját. Ha viszont szeretnél egy kis helyet csinálni az íncsiklandó burgereknek, mindenképp ajánljuk a steelers.hu által szervezett közös sétát a Lánchídon, ahol a mellrák szűrésének fontosságára hívják fel a figyelmet a Pink Month keretein belül.[/quote]

 

Hogyan nyerhet a Ravens?

 

Nincs egyszerű dolga Harbaugh-éknak, egyrészt történelmük legnagyobb vereségébe szaladtak bele a Jaguars ellen, másrészt a londoni kitérő ellenére nem lesznek bye weeken (saját kérésükre), ez pedig megnehezítheti a felkészülést, noha már kívülről ismerik soron következő riválisukat. Az eddig turnover-gépezetként funkcionáló védelemben kisebb hiba keletkezett, viszont őket nem kell félteni érzésem szerint, az offense viszont totális csődöt mondott minden téren. Nem egyszerű kilátások, de van annál nagyobb motiváció, minthogy az ősi riválisod ellen javíthatsz?

 

Ha ez megvigasztalja a Ravens drukkereket, Joe Flacco ennél rosszabban valószínűleg nem fog tudni játszani, borzasztó volt nézni azt a szenvedést a támadósorban. A passzjáték nem nagyon működik, Maclinen kívül egyik elkapó sem képes értékelhető szinten teljesíteni, a tight endek és néhány RB catch húzhatja ki a bárót a kulából. Ugyanakkor a Bears megmutatta a siker receptjét: szét kell futni őket, még ha ezt a toldozott-foltozott támadófal eléggé hátráltatja is.

 

Hogyan nyerhet a Steelers?

 

Mivel a Ravens védelme nem rossz, ezért mindenképp azt mondanám, hogy a Killer Beesnek ideje lenne végre úgy funkcionálnia, ahogy az elvárható lenne. Antonio Brownon és Martavis Bryanten ez nem múlik, Big Benen érzek egy kis rozsdásodást, a legnagyobb fék viszont Le’Veon Bell. A nyarat holdouttal töltő játékos még nem igazán vette fel a ritmust, a tavalyi 150+ scrimmage yard/meccs átlaga idén a 100-at sem éri el, és a tavalyihoz hasonlóan idén sem jönnek azok a fránya TD-k, viszont fordulóról fordulóra kezd javulni, talán most jöhet el számára a nagy áttörés.

 

Morgan Kauffmann, Chris Boswell barátnője

 

Mivel a Ravens sok labdát szerez, nagyon fontos lenne, ha a Steelers támadósora vigyázna a labdára. Erre nem feltétlen jó statisztika Big Ben baltimore-i vendégjátéka, 9 eddigi meccsén az M&T Bank Stadiumban 9 TD és 12 INT szerepel a neve mellett. A Kohászok védelmétől nem kell nagy dolgokat várni a győzelemhez, egy átlagos teljesítménnyel is képesek lehetnek mattolni a Ravenst, csak nyomás alá kell helyezni a támadófalat, ahogy azt a Jaguars is tette múlt héten (29 passzjátékból 14 volt nyomás alatt).

 

 

A rivális legyőzése mellett más tétje is van a találkozónak, a győztes ugyanis átveszi a csoport vezetését négy forduló után. A szezon ilyen korai szakaszában persze ez nem garancia semmire, de az eddig látottak alapján ez a két csapat fog megküzdeni a csoport első helyéért, így nem lényegtelen szempont hogy ki szerez egy lélegzetvételnyi előnyt a másik kárára.

 

Philadelphia Eagles (2-1) @ Los Angeles Chargers (0-3), 22:25, Game Pass

 

[quote]A Chargers a szépségtapaszért küzd, az Eagles pedig azért, hogy a borzasztóan szoros NFC Eastben megőrizze első helyét.[/quote]

 

Hogyan nyerhet a Chargers?

 

Először is cseréljen rúgót! Mindenki imádja Younghoe Koo történetét, de eddig két meccs is rajta ment el, és nem mindegy, hogy 2-1-gyel vagy 0-3-mal állsz abban a bitang erős csoportban. Múlt héten viszont nem Koo, hanem Philip Rivers mondott csütörtököt, miután sorra adogatta el a zsugákat, amit köszönt szépen a Chiefs, és bármiféle megerőltetés nélkül behúzta a csoportrangadót. Pedig alapjáraton a Chargers nem szolgált rá egy 0-3-as mérlegre, de amit az utóbbi években képesek leművelni karnyújtásnyira a győzelmektől, arra nincsenek szavak, nem hiába adták nekik a “Chokers” becenevet.

 

Josie Rosario, Joey Bosa ex-barátnője

 

Viszont itt az idő a javításra, és szeretnék nem csak az első győzelmüket, de az első Los Angeles-i győzelmüket is megszerezni, bár elég nagy ellenszélben játszanak otthon is. Bármennyire meglepő, ők számítanak Vegasban a meccs esélyesének, és ha belegondolunk, nem is annyira elhamarkodott ez. A védelem jó elől és hátul is egyaránt, a támadósor szintén, ráadásul Rivers most kiélheti magát a sérülésekkel teletűzdelt Eagles secondary ellen. Már csak az kéne, hogy lehozzák a meccset egy aktuális balfék nélkül, és akkor talán győzelmet lehetne ünnepelni.

 

Hogyan nyerhet az Eagles?

 

Egy nagyon kemény, de annál fontosabb csoportrangadóról érkeznek az ország másik végéből, utóbbi nyilván nem jelent sok előnyt az utazás fáradalmai miatt, viszont az önbizalmuk az egekben! Jelenleg vezetik csoportjukat, és mindenféle hiányosságaik ellenére egy teljesen jó csapat benyomását keltik. Wentz lubickol, néha előhúzza varázspálcáját is egy-egy menekülés során, az elkapói végre nem tűnnek teljesen homálynak, Zach Ertz pedig rendre kisegíti őt a bajban. Egyedül a futójáték akadozik, aminek Darren Sproles kiesése nem tett jót, de a csapat győzelmi reményei egyértelműen Ginger Jesus kezében vannak.

 

Én a magam részéről viszont továbbra is kicsit szkeptikus vagyok az Eagles kapcsán, és nem feltétlen értem katonadani kincstári optimizmusát szeretett csapata iránt, legfőképp a védelem miatt. Jim Schwartz remek szakember, a front seven a liga jobb egységei közé tartozik, de mégsem érzem azt, hogy egy dübörgő offense-t képesek lennének megfogni 60 játékpercen keresztül, ahogy például a Chiefs ellen is megtörtént. A futójátékot is papíron jól ölik, de Kareem Hunton kívül eddig nem találkoztak top futóval, most pedig Melvin Gordon készülne egy top teljesítményre. Mindenképp ki kell valahogy zökkenteniük Riverst a ritmusból, különben darabokra szedheti a védelmet – ehhez mondjuk Fletcher Cox nem ártott volna, de sérülés miatt nem lesz bevethető.

 

 

Viszont kételyek ide vagy oda, jelenleg az Eaglest tartjuk favoritnak, méghozzá pont a jobb formája miatt. A Chargers csapatmorálja valószínűleg a béka segge alatt van, hiszen a szurkolók sem szeretik őket, ők sem szeretnek Los Angelesben játszani, ráadásul már három forduló után sem túlzás kijelenteni, hogy a rájátszás álmokról lassan lemondhatnak. Ugyanakkor nem véletlenül ők a favoritok Vegasban, de mindössze egy ponttal, úgyhogy egy végletekig kiélezett meccsre van kilátás.

 

Oakland Raiders (2-1) @ Denver Broncos (2-1), 22:25, Sport 2

 

[quote]Zárásként az AFC divízió legszorosabb csoportjának kulcsfontosságú rangadója következik, ahol a nyertes akár a csoporton belül is átveheti a vezetést a Chiefs hétfői meccsétől függően.[/quote]

 

Hogyan nyerhet a Broncos?

 

A múlt heti Bills elleni vereség valószínűleg sokkhatásként érte a játékosokat és szurkolókat egyaránt, ezért kettőzött elánnal vethetik bele magukat a meccsbe. A Broncosnak ráadásul nincs vesztenivalója, jövő héten ugyanis bye weekre mennek, szóval ami a csövön kifér, azt mind bele fogják tolni a győzelem érdekében. Kisebb meglepetésre az offense elég jó benyomást tett a szurkolókra, Trevor Siemian vezetésével újra életre kelt a passzjáték, az Anderson – Charles duóval pedig a futójáték, a Raiders botrányos védelme ellen ez mindenképp jó előjel – itt lehet rajtuk a legnagyobb fogást találni.

 

Rona Gonzales, Von Miller korábbi hálótársa

 

Amíg az offense fejlődött, addig a defense talán egy picit visszaesett, de max annyira, hogy az eddig ligaelit egység már “csak” nem emelkedik ki annyira a többi csapat közül, már ha egyáltalán. A No Fly Zone továbbra is várja szeretettel az ellenfelek elkapóit és irányítóját, hogy aztán feltöröljék velük a padlót, Von Miller pedig a pass rushról gondoskodik – és néha teljesen egyedül, ami abszolút negatívum. Wade Phillips hiánya egyértelműen meglátszik, de még mindig nincs könnyű helyzetben egyik csapat sem, ha a denveri védelemmel néz farkasszemet.

 

Hogyan nyerhet a Raiders?

 

A múlt heti csörte nekik sem hozott túl szép emlékeket, borzasztóan játszottak a labda mindkét oldalán. Olyan elemek mondtak csődöt, amikre a legkritikusabb szurkolók sem számítottak, a Redskins védelme leradírozta a pályáról Derek Carrékat, a Broncos egysége meg papíron náluk is jobb… Vendéglátójukhoz hasonlóan ők is a keleti partról utaztak haza, Denverben viszont sosem egyszerű játszani a stadion fekvése miatt. Nincs azonban veszve minden remény, de egy hatalmas Jack Del Rio seggberúgás nélkül nem lesz esélyük nyerni.

 

Elsőként a támadófal ledorgálásán a sor, még egy ilyen gyenge meccs nem férhet bele, még a legjobb játékosaik is hatalmasakat bakiztak. Ha ez megvan, rátérhetünk az elkapókra, ahol Amari Cooper okoz eddig fejvakarást a rengeteg dropja miatt. Crabtree-vel együtt írd és mondd 13 yardra voltak képesek Normanék ellen, ennél azért több kell, még a Talib – Harris kettős ellen is. Végezetül a védelmen a sor, akik szinte ugyanúgy kezdik a szezont, ahogy tavaly: nyelik a yardokat, mint kacsa a nokedlit (364,3 yard/meccs), a pass rush pedig továbbra is az egy szem Khalil Mackből áll. Ezeken mind-mind javítani kell, hogy legyen esélyük a győzelemre – amire valljuk be, egy hét kevésnek tűnik, de sosem lehet tudni, ilyen ez az NFL.

 

 

Tippsorunkból látszik, hogy a többség nem is hisz ebben túlzottan, valamint a hazai pálya előnye a Broncost hozta ki győztesen. A múlt heti őrült forduló után azonban nem lennénk meglepne, ha most is borulna a tippjeink nagy része, a Raiders ugyanis a Broncos ellen szinte mindig kettőzött elánnal lép pályára. Meglátjuk melyik csapat áll fel hamarabb a múlt heti pofonból.

 

Ez tehát a kínálatunk a hétre a Kandalló Kézműves Pubban. Ha kedvet kaptatok, csatlakozzatok hozzánk, hiszen a remek meccsek mellett brutálisan finom harapnivalók és ízletes nedűk fogyasztása teszi teljessé a futballvasárnapokat! Ne felejtsétek el az FK! Tippjátékot sem, valamint a fantasy csapataitokra is vessetek pár pillantást a sok sérülésjelentés között.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!