Connect with us

Hír

Fournette nem elégedett magával

Tom Coughlin érkezésével biztosra volt vehető, hogy erősíteni akarja a Jaguars futójátékát, a csapat el is hozta Leonard Fournette-t a draft negyedik helyén. Forunette azonban eddig nem játszott túl jól, és ezt ő is tudja.

Az LSU korábbi futója mindössze 3.5 yardot termel futásonként, leghosszabb futása pedig mindössze 17 yardos. Fournette eddig 200 yardot és 3 TD-t szerzett a szezonban, mellé pedig mindössze 88 elkapott yard párosult. Már draftolásakor is komoly kétségek voltak vele szemben, főleg amiatt, hogy nagyon egydimenziós futónak tartották. Fournette sem elégedett számaival, aminek most hangot is adott:

Tudom, hogy többre vagyok képes. Többet várok magamtól

nyilatkozta a 22 éves futó. Való igaz, számai nem túl kimagaslóak, főleg látva, hogy a második körös Dalvin Cook 4.7 yardot átlagol futásonként, vagy hogyan teljesít a harmadik körös Kareem Hunt. Ugyan a futásokhoz egy normálisan blokkoló támadófal is szükséges, Fournette számára mindenképpen intő jel, hogy még a hetedik körben draftolt, Seahawks-fal (!) mögött futó Chris Carson is jobb átlaggal fut nála. Fournette-t azonban még korai leírni, első évében Melvin Gordon is csalódást keltő játékot mutatott. Minden esetre jelenleg nem néz túl ijesztőnek ki a Jaguars futójátéka.

Fournette jelenlegi és jövőbeli játéka sok mindenről árulkodhat: napjaink NFL-jében egyre inkább igaz az a tendencia, hogy csak tényleg nagyon elit futót hoznak a csapatok a draft elején, hiszen mint azt már számos példa mutatja, simán ki lehet nevelni korrekt kezdő futókat hátsó körös vagy draftolatlan fiatalokból is.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!