Connect with us

Összefoglaló

Hát ez nem a Kansas támadóin múlott – Kickoff Game összefoglaló

Megdöbbentő meccsnek lehettünk tanúi hajnalban. A Kansas City végig tartotta a lépést a Patriots-szel, igaz lemaradva, majd a negyedik negyedben 21 válasz nélküli pontot pörkölt oda. Ami miatt mégis csodálkozhatunk, az nem a KC és Andy Reid zsenije, vagy Bill Belichick beégése. Mert nem vagyunk meggyőzve róla, hogy ez történt.

 

Kezdjük a vert csapattal. Ma két olyan hosszú passzolt TD-t és egy futást is benyeltek  bostoniak, amilyen hosszú játékokat tavaly nem is engedtek. A védelem számos esetben szörnyen vakon volt, hármas fedésben engedtek könnyű elkapásokat több alkalommal is. Ez nagy visszaesés egy olyan védelemtől, akiktől mindenki azt várta a holtszezonban, hogy dominánsak lesznek idén is. Ez független attól, hogy a KC a yardjainak jelentős részét amúgy nem sokat jelentő boom-játékokból szerezte, mert attól még nem vállalható egy gyűrűre aspiráló csapattól, hogy a Red Zone-ból indított passzra teljesen tökéletesen kapja a passzt 3 védő gyűrűjében az ellenfél. Hightower elég sokat volt bemozgatva a fal szélére, és érezhetően nem az ő posztja ez, ami külön fáj mind a gigaszerződése fényében, mind pedig annak okán, hogy megsérült. Ami nagyon fájdalmas volt, az a második negyed végi 92 yardos Chiefs-drive, amit engedtek. Zombo szabálytalansága okán kezdték ilyen hátul a Kansasnél, viszont igazi Pats-stílusú felőrlést láthattunk tőlük, és ezt két és fél perc alatt, tökölés nélkül teljesítették is. A hosszú játékokat nehezen tudom a védelem számlájára írni, ez elsősorban a DC Patricia hibája, hogy ennyire engedte a mismatchet.

 

 

Komoly kritika érheti a New England támadósorát is, én azért ebben nem vennék jelentősen részt. Az első félidőben nem voltak nagy gondok, bemutatkozott Gillislee és Cooks is, előbbi megbízható erőfutásokkal, utóbbi hosszú elkapással. Gillislee parádésan vette le a terhet Brady-ről, még jobbnak is láttam, mint a tavalyi Blountot. Ilyen felhasználásért megérte elhozni őt. Dion Lewis a visszahordáson kívül két futást kapott, Burkhead 4 érintést, White pedig 13 érintést. Jelenleg Amendola és White voltak Edelman sérülésének fő haszonélvezői, bár Amendola kapott egyet a fejére, és kétséges, mi lesz vele a diagnosztizált agyrázkódás után. Brady rozsdásnak tűnt a meccs alatt. Nem annyira, amit egy összeomló 40 feletti irányítótól várunk, szóval ettől még nem kell félni, de az első félidőben borzasztó számokat produkált, a másodikban kicsit kevésbé. Nyilván ez a gameplan hatása is, hiszen a begyengülő támadások esetén azonnal előkapták Gillisleet a tarsolyból, na de azért miután éveket várhat a zsebben, csak meg kéne dobni a passzt. Külön ki kell emelni a két darab negyedik kísérletet, amin besültek a Bostoniak. Mindkettő kritikus helyzetben történt: az első az első negyedben, a Kansas 10-yardosán, a másik pedig a negyedik negyedben, ami akár meg is állíthatta volna a Kansas ritmusát. Belichick szerint “rossz védelem, rossz edzés, rossz játék, rossz foci” volt ma este.

 

 

A Kansas győzelméből szintén a védelemmel kezdeném. Keserédes a győzelem, mivel egyik részről rettentő szépen játszottak, felléptek, ha gond volt, két negyedik kísérleten is betömték a Pats pofáját, Justin Houston félistenként játszott, viszont komoly esély van rá, hogy elvesztették Eric Berry-t. Berry Gronkot követte, amikor irányváltás után elkezdett bicegni. Egész előszezonban volt egy saroksérülése, többet a mai MR után tudhatunk. Ha Achilles-szakadás, akkor találkozunk jövőre. A KC passzsiettetése nem volt valami rossz a 3 sack fényében, de folyamatos nyomást nem tudtak Brady-re helyezni, sőt többször hagyták őt hosszú másodpercekig olvasni. (Az más kérdés, hogy ő ezeket a lehetőségeket nem váltotta be, riszpekt ezért a Chiefs secondary-nek.)

 

 

Beszéljünk, amiről kell. ALEX SMITH 5 YARDNÁL MÉLYEBBRE DOBOTT EGY PASSZT. SŐT EGYSZERRE TÖBBET IS! Reid és csapata nagyon jó mismatcheket hozott létre Hill és Hunt felhasználásával. Nyilván nem látjuk még, hogy mennyire lesznek terhelhetőek, és a game film is gyűlik róluk szépen, de egészen csodálatos volt látni, hogy a Patriots saját fegyverét fordítják ellenük, és Matt Patriciának fingja nem volt, hogy ezt hogyan védekezze le. De mielőtt túlságosan belemerülnék az ajnározásba, lebegjen előttünk: nem 75 és 78 yardos játékokból kell meccset nyerni. Ez egyszer-kétszer szép, de Smith a két csodapassz nélkül (ami bizony nagyon szép volt) alig ütötte volna meg a kétszáz passzolt yardot. Lutri, hogy ez bejön-e, most örülhetnek neki a szurkolók. Hunt viszont a hosszú nélkül is szépen tolta, a földön a leghosszabb futását leszámolva is olyan mozgásokat mutatott be, amikkel nagy jövője lehet még a profik ligájában. Megdöntötte a játékával az újoncok scrimmage yard rekordját 246-tal (tehát földön-vízen-levegőben összesen szerzett táv). Kelce nem nagyon tudott mozogni, komoly mértékben fogta őt a Pats védelme, ez mondjuk később nem biztos, hogy jó döntésnek tűnik.

 

 

Összefoglalás

Megérdemelt volt a Kansas győzelme, a labda mindkét oldalán fenomenálisak voltak, de ne lássunk bele túl sokat. A Pats ütemet vesztett, de ettől még nem lett rosszabb csapat. A KC egy rohadt nagy contender, amíg a HC-t Reidnek hívják. Tyreek Hill nem győzött meg senkit sem, mivel a hosszú TD-jén kívül erősen gadget játékosnak tűnt még mindig a pályán. A futójáték mindkét oldalon pusztító volt, ezt élvezet lesz nézni a szezon folyamán. A Pats most lemaradt egy lépéssel, de könnyen hozható a hátrány, míg a Kansasnek hatalmas erőt adhat ez a győzelem a liga legkeményebb divíziójában.

 

 

Érdekességek

A Pats a tavalyi alapszakaszban nem engedett 26 yardnál hosszabb TD-t. Ma kettő is született 75 yard felett.

Alex Smith 75+ yard TD-i 2005-16: 2 darab. Ma: 2 darab.

Tyreek Hill kommentje az célterületen való bemutatásáról:

Ez azt jelenti, hogy nem kaphatsz el. Eltűntünk. Gepárd.

A KC 15 büntetést kapott 139 yardra, és több labdát vesztett (1-0), mégis 15 ponttal nyerte a játékot. Szinte lehetetlen.

A Pats negyedik negyede tökéletes ellentéte volt a SB-nak. 4 drive, 2 first down, 0 pont. 21-0-ra lettek letolva.

A Brady-korszakban a Pats eddig 105-0 volt hazai pályán, ha a negyedik negyedbe előnnyel mentek.

Brady 36 passzából 17 repült 15+ yardra a levegőben, vagyis közel a fele számított mély passznak. A karrierátlaga 20%.

A Chiefs az elmúlt 7 idegenbeli meccsét megnyerte, beleértve az utóbbi két SB mind a négy csapata ellen.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!