Connect with us

Hír

Hosszabbított balhés linebackerével a Bengals

Hiába kezdi eltiltással a 2017-es szezont, hiába volt már több kihagyása akár eltiltás, akár sérülés miatt, azt nehéz elvitatni, hogy Vontaze Burfict a liga legjobb linebackerei közé tartozik, minden red flagjével együtt. A Bengalsnál is tisztában vannak ezzel, éppen ezért hosszabbítottak vele további három évre.

 

 

Burfict szerződése az idei szezon végén járt volna le, a Bengals azonban nem bízta a véletlenre a dolgokat, és még a vasárnapi start előtt gyorsan aláírattak vele egy új, további 3 évre szóló szerződést. Ám tisztában vannak Burfict veszélyeivel, így a szerződését nagyon okosan rakták össze, ami a Pro Football Talk forrásainak hála szinte teljes részletességében nyilvánosságra került. Burfict úgy lett a liga legjobban fizetett linebackere, hogy alig kapott garantált összeget, a Bengals pedig így simán lapátra teheti, ha komolyabb eltiltást is összeszed a későbbiekben.

 

Alapesetben a korábbi UDFA linebacker egy 3 éves, $38,68 millió szerződést firkantott alá, amit ha éves átlagra lebontunk, az $12,89 millió évente. Ez az összeg veri a jelenlegi csúcstartó Jamie Collins $12,5 milliós átlagkeresetét, csakhogy Burfict ebből az összegből tényleg akkor fog látni sokat, ha jó kisfiú lesz. Ugyanis:

 

– mindössze $3,3 millió aláírási bónuszt tartalmaz a szerződés, vagyis ennyi a teljesen garantált tartalom, ami tizede a maximális összegnek,

– 2017-ben $7,936 millió, 2018-ban $3,81 millió, 2019-ben $5 millió, 2020-ban pedig $6,188 millió alapfizetése lesz,

– a 2017-es összeg egyben azt is jelenti, hogy az idei $3,75 milliós alapfizetését feltornászták $7 millióval,

– 2018-ban $2 milliós roster bónusza lehet, ami március 31-én aktiválódik,

– meccsenként nagyjából $132 ezret kap minden pályára lépésért 2020-ig, de csak akkor, ha az aktív rosteren van, vagyis sérülés vagy eltiltás esetén ebből az összegből nem lát semmit,

– $500 ezer workout bónuszt kaphat az offseason edzésekért,

– $250 ezret kap Pro Bowl részvételért, ha egymás után kétszer sikerül, akkor dupla, ha háromszor, akkor tripla összeget kaphat, vagyis összesen $1,5 millió ütheti a markát.

 

Így már azért máshogy néz ki az a közel $39 millió dollár, ugye?

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!