Connect with us

Minden ami NFL

Két taggal bővült a szerkesztőség

Kicsit megcsúsztunk Tom és Andreas bemutatásával, hiszen már észrevehettétek, hogy az ő neveik alatt is születtek cikkek az utóbbi három hét során, kezdik felvenni a ritmust – amit bizony nem egyszerű -, így végre őket is megismerhetitek egy kicsit közelebbről.

 

 

Andreas

Még gyerekként találkoztam az NFL-lel, már a magyarországi közvetítések első éveiben elkezdtem nézni a meccseket, jellemzően az ismétléseket, ha éppen azt adták esténként. Korábban nem volt semmilyen sport, amit rendszerszerűen néztem volna a tévében, de az NFL-ben bemutatott látványos játékok nagyon megtetszettek.

Gyerekként különösen szerettem az igencsak látványos hosszú passzokat, amelyekből rengetegszer TD, vagy egy szép elkapással lehúzott jump-ball lett. Éppen ezért azokat a csapatokat kezdtem figyelemmel kísérni, ahol az irányítók passzorientált játékot hoztak. Eleinte leginkább Brady zseniális passzai miatt a Patriotsot kedveltem, az ő meccseiken nekik szurkoltam, míg a többi mérkőzésen csak egy jó, látványos meccset szerettem volna látni, függetlenül a győztestől. Ekkoriban még alig ismertem az NFL csapatait, talán ha nyolcat fel tudtam sorolni közülük.

 

 

Aztán jött a Saints. Brees passzai miatt igencsak megszerettem az offense játékát, és elkezdtem őket is követni. A következő szezonban a Saints a Super Bowlig menetelt, én pedig a bandwagon büszke tagja voltam. Ami végleg a Saints javára döntött, az egy ember, egy play: a play, amit csak úgy neveznek, hogy az “Ambush”. Sean Paytonék onside kickje a Super Bowl második félidejének elején megadta a végső löketet a választáshoz: így lett a kedvencem egy látványosan játszó, de bevállalós csapat, a Saints. Azóta is egyértelműen nekik szurkolok, a sikertelenségük ellenére is, bár mindig félelemmel tölt el végignézni egy Saints meccs highlightjait a defense miatt.

Szakmai téren hozzám közelebb sokkal inkább az NFL játékosai állnak: különös figyelemmel kísérem a FA-mozgásokat, az UDFA-igazolásokat, és természetesen a draftot. Hosszútávú célom, hogy egyszer megírhassam, hogyan lett a Saints liga utolsó védelméből a legjobb a ligában….addig is remélhetőleg élvezni fogjátok a többi cikkemet is…

 

Tom

Még általános iskolában az egyik osztálytársam suli után megmutatta az új TV-jüket. Amikor bekapcsoltuk, pont egy amerikai foci meccs ment, amiről lövésem sem volt, hogy mégis micsoda. Kíváncsivá tett a dolog. Tehát belevetettem magamat a témába és szépen lassan elbűvölt a kemény, ám roppant taktikus játék. Egészen kis korom óta a küzdősportok (birkózás és judo) világában nevelkedett lelkem végre talált valamit, ahol a küzdelmek valósan, kemény fizikálisak harcok, de mégis csapatjáték.

Amikor nagyjából megértettem, hogy mi zajlik a pályán már csak kellett találni egy csapatot, akiken keresztül követni fogom a ligát. Az emlékeimben még élt egy szó a képernyő aljáról: Texans.

 

 

Tehát elkezdtem nézegetni a meccseiket. Az első szezon, aminek úgy ültem neki, hogy ezt most tényleg végig fogom nézni, a 2013-as volt. Rögtön 1/1. Valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva mégis úgy éreztem, hogy ez a csapat kell nekem. Aztán szépen lassan javultak, én pedig elkezdtem megszeretni a védők játékát. Ámulatba ejtett, ahogy szegény irányítók az életükért futnak…de mindhiába, hiszen jön Watt és ott vége volt a playnek. Jelen pillanatban pedig azon izgulok, hogy Savage vagy Watson végre hozzanak egy közepes szintet és eljussunk a Super Bowlba.

A focista tapasztalatom csupán egy pár gimis, teljesen amatőr játékig (csak egy labdánk és a műfű volt) terjednek. Ez volt az, ami végleg eljegyzett ezzel a spottal.

Alapvetően tőlem a játék stratégiai, technikai és technológiai részéről szóló cikkeket olvashattok majd. Remélhetőleg ti is annyira fogjátok élvezni az irományaimat, mint én az ezek mögött lévő kutakodást.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!