Connect with us

Hír

Los Angeles polgármestere nem is akarta a Chargerst

A San Diego Chargers Los Angelesbe költöztetése volt sokak szerint a legrosszabb költöztető döntés, amit valaha hoztak az amerikai major sportok történelmében. Amerika szerte csak füttyszó és tiltakozás fogadta a döntést, ráadásul mint kiderült, Los Angeles polgármestere sem akarta a Chargerst ideköltöztetni.

 

 

Nagyon örültünk, hogy a Chargers költöztetésével lett még egy csapat Los Angelesben, de én úgy gondolom, hogyha csak egy csapatot hoznak ide, mi már azzal is elégedettek lettünk volna.

– mondta Eric Garcetti, Los Angeles polgármestere.

 

És itt bizony nem a Chargersre, hanem a Ramsre gondolt – mivel ő egy Rams drukker. Egy csapat költöztetése általában felrázza az új helyszínt, de ez Los Angeles esetében nem volt így. A Rams sem váltott ki olyan érzelmeket mint ahogy azt sokan várták, de még mindig nagyobb lelkesedés fogadta őket mint a Chargerst. Elég erre csak egy NBA-s példát hozni, amikor a Clippers-Lakers, vagyis két Los Angeles-i csapat meccsén megjelent a kivetítőn a Chargerst logója, mint az új Los Angeles-i franchise, és a közönség egyöntetűen fújolásba kezdett amíg nem szedték le a reklámot. Garcetti továbbá elmondta, hogy szerinte jobb döntés lett volna a Chargerst San Diegoban hagyni.

 

Határozottan mondtam akkor, és határozottan mondom most is, hogy fölösleges volt elmozdítani a Chargerst San Diegoból. San Diego és Oakland nagy szurkolói bázissal rendelkezett, és kialakult egyfajta tradíció és kötődés a csapatok irányába, mégis mindkettőt elköltöztetik, ami szerintem rossz döntés volt. A Chargersnek rengeteg szurkolója volt Dél-Kaliforniában, nagyon régóta van már ott a franchise, így a játékosok is hozzászoktak már a városhoz, de mégis elvitték onnan a csapatot. Érthetetlen.

 

A fenti képen a USC, a lentin a Rams legutóbbi meccsének közönsége látható.

 

Az amúgy megvan, hogy a szintén Los Angeles-i college csapat, a USC meccsén többen voltak, mint a Chargers és a Rams meccsén együtt? (84 714 vs 81 993) Pedig a USC is a LA Colisseumban játszik mint a Rams…

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!