Connect with us

Beharangozó

Milliárd pont a láthatáron – SNF Beharangozó

Az utóbbi két évben az Oakland Raidersnek és a Washington Redskinsnek volt az egyik legjobb passzjátéka a ligában. E mellé elég gyengécske védelmet sikerült összerakni, így szinte mindig garantált volt a pontháború. A Raiders 11-szer szerzett 27 pontot vagy többet (10-szer 30+ pontot), míg a Redskinsnél Kirk Cousins 4917 yardot és 25 TD-t dobott be a közösbe. Ez idén sem változott, a támadójáték lesz mindkét csapat fő fegyvere, így aki szereti a pontgazdag, kiélezett meccseket, az nem fog még hajnalban sem unatkozni. Ráadásul a magyar csatornák nem is adják a mérkőzést, így mindenkit vár a  a Ziccer! Sportpub, aki élőben, finom ételek és hideg sörök társaságában szeretné látni a mérkőzést!

 

 

A Raiders remekül kezdte az új szezont, hisz sikerült legyőzniük a Titanst, és önbizalomnövelés gyanánt szétalázták a Jetst. A Redskins is állhatna 2-0-val, ha a véleményesebb eseteknél a javukra ítélnek a bírók az Eagles ellen, de a Rams legyőzésével még mindig jól állnak a csoportban. Mindkét csapatnak nagyon kell a győzelem (epic megállapítás!), hisz a Raiders mellett a Broncos és a Chiefs is 2-0-val áll, az NFC Eastben pedig a jelenlegi forma alapján akár 9-7 közeli mérleggel is csoportot lehet majd nyerni, ehhez pedig legalább a hazai meccseket hozni kellene.

 

Carréknak megint kinéz 35+ pont

 

A Raiders támadói komoly erődemonstrációt tartottak a Jets ellen, az offense minden egysége hibátlan eddig. A fal baloldala Penn-nel, Osemelével és Hudsonnal jelenleg simán a legjobb a ligában, a jobb oldal pedig elég jól elvan Gabe Jacksonnal és a magára találó Marshall Newhouse-zal. Az elkapók továbbra is jól játszanak, Derek Carr megszolgálja az évi 25 milliós fizetését, és ami oaklandi szempontból a legjobb, hogy Marshawn Lynch is beválni látszik.

 

 

Ez persze nem túl jó hír a Redskinsnek, ahol a védőfal borzasztó, a linebackerek közül pedig egyedül a pass rusher Ryan Kerrigan nyújt jó játékot. Rajta és Josh Normenen kívül amúgy úgy egy az egyben pocsék a védelem, szinte bárhol képes mismatcheket kialakítani a Raiders. Nem lenne meglepő az sem, ha 1-2 puntnál többet nem is tudna többek kikényszeríti a Redskins, a siker egyedül a támadókon múlik.

 

Hol vannak a skill playerek?

 

Amilyen jó formában vannak Carrék, annyira hullámzóan játszanak Cousinsék. DeSean Jackson és Pierre Garcon hiánya nagyon meglátszik a csapaton, hisz Terrelle Pryor eddig egy nagy nulla, az első körös Josh Doctson használhatatlan, de Jamison Crowder teljesítménye is visszaesett, Rob Kelley-vel pedig nem hatékony a futójáték. Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy a liga legjobbjának számító Trent Williamsen kívül az egész támadófal kuka: Cousins két meccs alatt már 6 sacket nyelt be és volt négy fumble-je, míg tavaly 16 meccsen ez az aránya 23/9. Ha ez így menne tovább, 48 sack-kel zárná a szezont, ami mindössze eggyel lenne kevesebb, mint az utóbbi két évben összesen.

 

 

A kissé formán kívül játszó Morgan Mosesnak a még mindig elit módon játszó Khalil Macket kellene megfognia, a gyengén játszó elkapóknak a Karl Joseph (S) fémjelezte secondary ellen kellene villogniuk, futójáték pedig nem nagyon van. Igazán komoly potenciál jelenleg Jordan Reedben vagy az épp aktuálisan egészséges Redskins TE-ben van, mert a Raiders LB sora még mindig homály, egy egészség Reednek most simán lehetne 120+ yardos meccse is (bár valószínűleg nem fog játszani). Illetve lehetne még bízni a turnoverekben, bár Carr eddig 5/0, 75 százalékkal passzol és 126,5-ös passer ratingje van, nagy tétben erre nem fogadnék.

 

Mini jósda

 

Csak hogy szórakozzunk, és hogy a meccs után lehessen szidni, mennyire mellé lőttem a dolgokkal, itt van pár prediction a mérkőzésre:

 

1. Derek Carr négy TD mellé nulla INT-t fog dobni, legalább 120-as passer rating mellett.

2. Khalil Mack legalább 3 sacket szerez.

3. 60+ pont lesz a mérkőzésen.

 

 

Ne feledjétek tehát, hogy a Ziccerben nézhetitek nem csak ezt, de másik NÉGY (4) vasárnapi meccset is, a rendezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak! Eddig jóformán csak gurulós fociból volt kínálat, de mutassuk meg nekik, hogy mennyire népszerű hazánkban ez a sport, és töltsük meg a helyet!

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!