Connect with us

NCAA

NCAA College Football – Week 4

Robog tovább a college foci vonata, már a negyedik hétnél tartunk, ahol ezúttal olyan óriási csemegék nem lesznek, de érdemes este hattól bevetni magunkat, mert pikantériában most sem lesz hiány. Szuper pass rusherek, elit tehetségű futók és látványosan játszó irányítók lesznek terítéken, kár lenne más programot választani!

 

 

 

Houston Cougars vs Texas Tech Red Raiders – szeptember 23., 18:00 (magyar idő szerint)

Texasi rangadóval vágunk neki a focimaratonnak, ráadásul két veretlen csatáját hozza a koraesti mérkőzés. A Texas Tech eddig mindkét alkalommal 50 pont felett termelt, ami a támadógépezetet dicséri, de hozzá kell tenni, hogy erős védelmekkel ezidáig nem találkoztak. A Cougarsnak az elején némileg döcögött a szekér, de úgy tűnik, ráálltak a helyes útvonalra, és a jó nevekkel felvértezett védelmük arra készül, hogy a vendégek támadóit limitálni fogják. Pontgazdag mérkőzés lesz, melyen a Houston a favorit, de senki ne lepődjön meg, ha végül a Cougars nem tudja tartani a lépést a Red Raidersszel.

Egy érdekes párharc: Kyle Allen (QB, #10)  vs Nic Shimonek (QB, #16).

Érdekes összecsapás ez, hizen mindkét irányító igen különleges helyzetben van. Kyle Allen a Texas A&M-ről ment át a Houstonhoz, hogy végre megbecsüljék, míg Shimonek az idei top 10-es pick, Patrick Mahomes örökségét kellett átvennie. Úgy néz ki, hogy az új houstoni QB kezd beilleszkedni a rendszerbe, nem szerepelt eddig rosszul, de várunk még az igazi áttörésre, ami a Red Raiders védelme ellen akár már ma megtörténhet. Ezzel szemben Shimonek nagyon jól szállt be az air raid típusú támadószisztémába, 927 yardot és 9 TD-t tett fel a táblára az elmúlt meccseken, miközben nem vétett picket. Az egykor 5 csillagos top tehetség Allennek tartania kell majd a lépést a száguldó Texas Tech offense-szel, már csak az a kérdés, felnőtt-e a feladathoz.

 

Egy név, akire figyeljünk: Ed Oliver (DL, #10).

Van jó néhány nagy név az egyetemi foci világában, de talán nem túlzás azt állítani, hogy Ed Oliver az egyik legnagyobb mind közül. A Cougars másodéves belső falemberét sokan már a 2019-es draft 1/1-esének kiáltják ki, olyan szintű dominanciát mutat az ellenfelek ellen. Ha a játékát nézzük, olyan, mintha egy felnőtt focizna a gyerekekkel, állandóan a backfielden van, egy ember sem tudja megblokkolni, egy igazi szörnyeteg. Futás ellen iszonyatosan jól működik, felé nem érdemes egyetlen játékot sem futtatni, mert jó eséllyel ő fog elsőként a támadóhoz odaérni. A profik között 3-tech DT-ként funkcionálna a legjobbam, de el lehet őt képzelni 5-ös technikán is, ha 3-4-es szisztémát alkalmazó védőkoordinátor kezei alá fog kerülni.

 

 

 

#2 Clemson Tigers vs Boston College Eagles – szeptember 23., 21:30 (magyar idő szerint)

Az egyik legnehezebb tesztjét letudó Tigers most egy jóval hálásabb feladat előtt áll, a nem túl veretes támadósorral felálló Eagles ellen lépnek pályára otthon. A BC eddig 1-2-es mérleggel áll, nagyon döcög a gépezet, hiába számít jónak a védelmük, a Clemson ellen nem lesz elég, az ezer fokon pörgő támadógépezetet eddig nehéz volt megfékezni. Elég valószínű, hogy nagyarányú győzelem fog születni a mérkőzésen, de ha kicsit elmélyülünk a találkozóban, akkor lelhetünk ínyencségeket.

 

Egy érdekes párharc: Clemson tackle-ök vs Harold Landry (EDGE, #7).

Nagy feladat előtt áll a Tigers két offensive tackle-je, Mitch Hyatt (LT) és Tremayne Anchrum (RT), hiszen az ország egyik legjobb pass rushere fog majd rohamozni ellenük. Arra lehet számítani, hogy az Eagles védője legtöbbször a bal oldalon fog majd felállni, hogy a másodéves jobb oldali tackle-t támadja, akinek majd segítenie kell vagy a tight endnek vagy pedig a running backnek, ha Kelly Bryant passzra vállalkozik. Biztos, hogy sok nyomást fog helyezni az irányítóra, hiszen pass rush repertoárja nagyon széles, a legjobb falembereket is át tudja verni úgy, hogy a play egy sackkel érjen véget.

 

 

Egy név, akire figyeljünk: Hunter Renfrow (WR, #13).

Renfrow egy nagyon érdekes figurája a Clemsonnak, hiszen három évvel ezelőtt walk onként érkezett a csapatba, tehát messze nem tartották elit tehetségnek, sőt. Egy évet ki kellett ülnie, majd redshirt freshmanként olyat mutatott, amit korábban nem sokan. Deshaun Watson egyik kedvenc célpontjává vált, emlékezhetünk a két évvel ezelőtti bajnoki döntőre, ahol az 5 csillagos Alabama tehetségeket ültette a hintába, nem is egyszer. Ha valaki eszünkbe juthat róla, akkor az Cole Beasley, aki első ránézésre nem rendelkezik azokkal a fizikai paraméterekkel, ami a profi focihoz papíron elengedhetetlen. Ez nagy red flag nála, hiszen egy törékeny slot elkapó sok ütést kap, amit ha nem bír el a teste, akkor hamar véget érhet a karrierje. Nagyon dinamikus, robbanékony játékos, aki ha jó kezekbe kerül, olyan szisztémába, ahol az erősségeire lehet építeni, korrekt harmadik számú elkapó lehet, rövid yardos szituációkban nagy segítséget nyújthat a csapatának. Idén még nem szerzett touchdownt, de jó eséllyel ez a rossz sorozat ma megszakad és ő is feliratkozik a pontszerzők közé.

 

#11 Georgia Bulldogs vs #17 Mississippi State Bulldogs – szeptember 24. 01:00 (magyar idő szerint)

 

Komoly rangadó lesz vasárnap éjjel a Bulldogok csatája, szintén egy olyan ütközet, ahol két veretlen alakulat feszül egymásnak. Mindkét oldalon nagyon domináns a futójáték, de mindemellett az irányítók is komoly szeletet kapnak a támadójáték tortájából. Kiélezett párharcra kell készülnünk, ahol a védelmeken nagy teher lesz, de egyik csapatban sem nyeretlen kétévesek futkároznak, sok fog múlni azon, ki nyeri meg az inchek párharcát.

 

Egy érdekes párharc: Georgia futójáték vs MSU run defense.

A Nick Chubb-Sony Michel futópáros az egyetemi foci egyik legkomolyabb duóját alkotja, két nagyon különböző stílusú backről beszélünk, akik más-más módon tudnak sebet ejteni a védelmeken. Chubb számít a lead backnek, de Michel szerepköre is sokrétű, így nehéz lesz ellenük felkészülni, mert eddig nem úgy tűnik, hogy meg lehet őket fogni. A vendégek azonban nem ijednek meg a feladattól, a múlt héten a top5-ös picknek vélt Derrius Guice-t sikerült 76 yardra limitálniuk, ami óriási szó, tekintve, hogy Leonard Fournette után most ő cipeli a hátán az LSU-t. Hozzá kell tenni, hogy az ellenfeleik eddig 101 futókísérletből csupán 2,6 yard/carry átlagot tudtak hozni, ami jócskán átlag alattinak számít. Érdekes lesz megfigyelni, hogy melyik csapat lesz az, aki a másik felé tud nőni ebben az erősség vs erősség párharcban.

 

Egy név, akire figyeljünk: Nick Fitzgerald (QB, #7).

Az idei év egyik legfelkapottabb játékosa a Mississippi State irányítója, aki nem más, mint Dak Prescott helyét vette át, amikor a college szinten legendássá vált irányító az NFL-be került. Prescott ide vagy oda, Fitzgerald a jelen, és eddig úgy tűnik, hogy fel tud nőni a feladathoz, nagyon magabiztosan irányítja a csapatot, a scoutok is egyre inkább érdeklődéssel figyelik a játékát. A hatalmas termetű junior quarterback komoly fejlődésen ment keresztül a tavalyi évhez képest, már-már a SEC legjobb irányítójának is ki lehet kiáltani. Lábon hihetetlenül erős, nagyon mobilis irányító, aki a passzjátékban is sokat fejlődött, komoly fegyvernek számít. Játéka nagyon látványos, könnyen meg lehet szeretni őt, ha kilépünk a komfortzónánkból és nem csak az NFL-késznek hitt zsebirányítókat követjük figyelemmel.

 

További érdekes mérkőzések:

Arkansas Razorback vs Texas A&M Aggies – szeptember 23. 18:00

#6 Oklahoma State Cowboys vs #16 TCU Horned Frogs – szeptember 23. 21:30

Baylor Bears vs #3 Oklahoma Sooners – szeptember 24. 00:30

Iowa Hawkeyes vs #4 Penn State Nittany Lions – szeptember 24. 01:30

Colorado Buffaloes vs #7 Washington Huskies – szeptember 24. 04:00

Arizona State Sun Devils vs #24 Oregon Ducks – szeptember 24. 04:00

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!