Connect with us

Hír

Robert Saleh nem akarja túlbonyolítani a 49ers védelmét

Új korszak kezdődött a nemrég még szebb napokat látott San Francisco 49ersnél, és szinte a teljes stábot kicserélték, aminek hála új GM és HC mellé új védőkoordinátor is érkezett. Robert Saleh-nek nincs könnyű dolga, hiszen a liga egyik legrosszabban teljesítő védelméből kell felhúznia egy, a 2012-es szezonra hajazó védelem másolatát.

 

 

Saleh a “Seahawks-iskola” képviselője, vagyis egy olyan 4-3-as sémájú védelemé, amiben kicsit másabbak a szerepek mint alapesetben, és most hasonlót szeretne összehozni a 49ersnél is. Mivel ők évekig 3-4-es felállásban játszottak, máris jön egy hirtelen kontraszt, ráadásul az utóbbi évek draftjai sem ennek a formációváltásnak kedveznek, de nem véletlenül őt választották ki erre a feladatra John Lynchék. Bár néhány pozícióváltás már megtörtént, Saleh egy nyilatkozatában elmondta, hogy nem akarja túlbonyolítani a dolgokat, mert az egyszerűség is elég hatékony lehet egy védelemben.

 

Egy fizikális, gyors játékosokból álló védelmet szeretnék összerakni, ami sok labdát képes szerezni, ám a playcallingot tekintve nem fogom túlbonyolítani a dolgokat. Nagyon sok edzőt ismerek, akik ezerféle playhívást alkalmaznak, hogy megtévesszék az ellenfelet, holott leggyakrabban csak saját magával és a csapattal szúr ki, mert a játékosok nem tudják mit is kell csinálniuk. Én emiatt inkább csak nagyjából 12 hívást gyakoroltatok be a srácokkal, ezeket könnyebb megjegyezni, viszont elvárom, hogy hibátlanul teljesítsék őket.

– mondta Saleh.

 

A 49ers az utóbbi három draftján csak a védelembe húzott az első körben, a négy játékosból ráadásul három a védőfalba érkezett. A hibrid védelem miatt azóta is kérdéses, hogy vajon a DeForest Buckner-Arik Armstead-Solomon Thomas hármas végül melyik poszton fog szóhoz jutni, illetve a Seahawksban ismert LEO poszton ki lesz majd bevetve.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!