Connect with us

Összefoglaló

Új Lila Jézus, régi Chargers

Két meccset is játszottak hétfő este, le se kellett feküdni, pont lehetett indulni dolgozni/iskolába. Adrian Peterson a Vikings ellen debütált a Saintsben, Sam Bradford úgy lenyomta Drew Breest, ment Alex Smith Tom Bradyt, a Chargers pedig már megint elbénázta.

 

 

New Orleans Saints @ Minnesota Vikings 19-29

 

A Vikings volt a mérkőzés esélyese, hisz az elit védelem mellett van egy közepes szint környékén lévő offense, míg hiába van a Saintsnek elit támadósora, a defense még mindig borzalmas. Ehhez képest olyan simán nyert a Vikings, hogy igazi kihívás volt fennmaradni, mintha a Saints támadói lilába öltöztek volna. Bebizonyosodott, hogy AP semmit nem ér, különösen nem a Saintsben, Bridgewaterre nincs szükség, a Vikings pedig contender.

 

Az új Lila Jézus: 27/32, 346 yard, 3 TD – ez Sam Bradford statisztikája. Persze a Saints védelem a közepestől is távol van, de a meccsen nem azt láttuk, hogy Bradford dobálja a három yardos passzait és a playmakerek megoldják, hanem azt, hogy bizony jól olvassa a játékot, jól érzi a nyomást és hajszálpontosan dobja meg a 20+ yardos passzokat is. Carson Wentz megmentette Bradford karrierjét, tökéletes passzol ebbe a Vikingsba, ő az új Lila Jézus. Hacsak össze nem törik, nem kell Teddy Bridgewaterért imádkozni.

 

Adrian Peterson nem ér semmit: Érdekes volt a Saints futójátéka. A harmadik körös Alvin Kamara 7-szer, Mark Ingram és AP hatszor futott 18, 18 és 17 yardért. Ennek ellenére látszott, hogy Ingram tökéletesen illik ebbe az offense-be, öt elkapásból 54 yardot szerzett, Kamara is hozott 20 yardot négy elkapásból, illetve a futó stílusuk is jobban passzolt. Azonban AP gyakorlatilag nettó emberhátrányt jelentett, nem tudta megfutni az útvonalait, nem tudott segíteni Breesnek, nem nyújtott biztonsági opciót, és a rövidyardos helyzeteket sem tudta megoldani, amiért idehozták. Egyszerűen fölösleges.

 

 

Latavius Murraynek lefőtt a kávé: Hiába érkezett 3 évre 15 millióért, hiába nem lehet kivágni a garantált pénzek miatt idén, köze nem lesz a Vikingshez. Két futása volt hat yardért. Az újonc Dalvin Cook 22 futás, 127 yard. Szétfutotta a Saintst, és jó eséllyel szét fog futni mást is. Pedig a támadófal annyira nem tűnt jónak, Cook egyszerűen ennyire jó.

 

Treadwell bust, de jól van et így: Laquon Treadwellért két éve első körös picket adott a Vikings, azóta viszont szinte pályát sem látott. Most is csak egy elkapása volt 7 yardért. Eközben Adam Thielen és Stefon Diggs 250 yardot és két TD-t szerzet 16 elkapásból, a liga egyik legdinamikusabban fejlődő elkapóduója. A védelem pedig elit, de ezt már csak úgy mellékesen.

 

Los Angeles Chargers @ Denver Broncos 21-24

 

Mintha csak a tavalyi csapatokat láttuk volna hajnal fél öttől: Trevor Siemian franchise irányítónak nézett ki, a Broncos védelem kikezdhetetlennek, a Chargers pedig Chokersnek. 17 pontos hátrányt adott le majdnem a Broncos a negyedik negyedben, a végére már minden a Chargers mellett szól, de ami összejött az SB-n a Patriotsnak, az most nem a Los Angelesnek.

 

Dicsérjük Siemiant: Az előszezonban látott nyomorúság után John Elway annyira elkeseredett volt, hogy még Brock Osweilert is visszahozta. Utóbbi játéka persze szóba sem jött, mert Siemian parádésan játszott (legalábbis önmagához képest). Több okos meglátása volt, a futott TD-je is ide sorolható, volt pár gyönyörű hosszú passza, a dobott interceptionhöz pedig semmi köze volt. Tavaly ez öt fordulóig tartott, reménykedhetnek a Broncos szurkolók, hogy idén tovább kitart.

 

 

Bosa és Ingram brutális: A Chargersnek van a liga egyik legjobb pass rusher duója, mindkét játékos 1,5-1,5 sacket szerzett. Bosától ez összességében egy jó közepes teljesítményre volt elég, Ingram viszont egy félisten módjára játszott, egy tiszta mezőnygól-helyzetet az ő sackje miatt tudott kivédekezni a Chargers 5 perccel a meccs vége előtt, 24-21-es állásnál.

 

Chokers: Ha a Chargers úgy lehozza a negyedik negyedet, mint az első hármat, egy szavam nem lett volna: nyert a jobbik csapat. Így azonban megint rajtuk röhög a világ. 17 pontos hátránynál egy szerencsés/véleményes INT után sikerült TD-t szerezniük, majd a következő Broncos támadásnál kiverték Jamaal Charles kezéből a labdát, Rivers pedig egy bombával rögtön felhozta három pontra a csapatot. Ezután megint a Broncos támadott, el is jutottak majdnem a Red Zone-ba, de a védelem azonban két sackkel annyira hátra szorította őket, hogy az Brandon McManus kihagyta az 50 yardos kísérletet. Így 5 perce volt nagyjából a Chargersnek, hogy jó mezőnypozícióból FG távolságra kerüljenek.

 

 

Ekkor jött a bénázás, egy fölöslegesen elégetett időkérés, értelmetlen hívások, de egy jókor jövő pass interference mezőnygól távolságba juttatta őket. Az újonc Younghoe Koo be is verte, de időkérés miatt viszont újra kellett rúgni, és nem is a Chargers lenne, ha nem szúrta volna el. A második mezőnygólt blokkolták, Philip Riversék pedig kikaptak.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!