Connect with us

Beharangozó

2017 eddigi legizgalmasabb vasárnap esti rangadója

A múlt heti botrányos matchup után most ismét egy remeknek ígérkező éjszakai meccset kaphatunk! A Kansas City Chiefs veretlenként érkezik Houstonba, a hazaiak pedig egyre jobb formába kezdenek lendülni a fiatal Deshaun Watson vezérletével. Ha szeretnéd társaságban nézni a találkozót, téged is vár a Ziccer Sportpub!

 

 

Kansas City Chiefs (4-0) @ Houston Texans (2-2), 2:25

 

[quote]A két csapat az utóbbi években elég sokszor találkozott egymással, most azonban a sok újonc kulcsjátékos miatt szinte két vadiúj csapat méri össze erejét, a rivalizálás és az egymáson okozott sebek azonban nem felejtődtek el![/quote]

 

Ahogy a bevezetőben is írtam, a Houston Texansnál csalóka az a 2-2-es mérleg. Miután agyonverték őket az első héten, Deshaun Watson megkapta a gyeplőt a kezébe, és azóta új erőre kapott Bill O’Brien csapata: nyertek két meccset, és a címvédő tökeit is alaposan megszorongatták. Watson úgy játszik aránylag jól, hogy még mindig a liga egyik leggyengébb támadófala védi őt meg hétről hétre. Újoncként természetesen nem Tom Bradyvel kell őt azonnal egy polcra tenni, így gyakran eljön nála néhány rookie mistake, amiket a Chiefs védelme könnyedén kihasználhat.

 

Hogy ez ne történjen meg, arra az offense lehet a segítsége. Will Fuller hatásos módon két TD-vel tért vissza az augusztusi sérüléséből, Nuk Hopkinsra továbbra sincsenek szavak, a Lamar Miller – D’Onta Foreman running back kettős pedig szorgosan gyűjti a yardokat, ráadásul Watson bebizonyította, hogy futva is komoly veszélyforrást jelent a védelmekre. Ilyen személyzettel és lehetőségekkel azért előbb-utóbb le lehet csökkenteni Watson játékában a hibaszázalékot. Már csak a labdára kell figyelnie, 3 interceptiont dobott, viszont az eddig 10 benyelt sackje miatt inkább a fumble jelenthet számára komolyabb veszélyt.

 

 

Van azonban Watsonnál nagyobb rookie sztár is, aki éppenséggel a túloldalon játszik, ő pedig Kareem Hunt. A fiatal futó jelenleg abszolút MVP formában játszik, olyan szinten dominál a futók között, hogy azt nehéz elképzelni, és borzasztó ütemben termeli a yardokat. Sokan azonban szkeptikusak vele szemben, és már várják azt a pillanatot, amikor kezdenek visszaesni a számai, erre pedig jelenlegi ellenfele ellen lehet esélye. J.J. Watték ugyanis bár nem tartoznak a liga élmezőnyébe a futások megállításában, a kezdő center és kezdő guard nélkül felálló Chiefs támadófalat simán megehetik reggelire, ami Hunt dolgát is megnehezítheti.

 

Ám nem csak Hunt jelenti a legnagyobb veszélyforrást, hanem – kapaszkodjatok meg – Alex Smith, aki jelenleg a legjobb passer ratinget tudja felmutatni az irányítók közül. Andy Reid nagyon összerakta ezt az offense-t, tele van jó egyéni teljesítményekkel, amik Smith játékát is feljavítják. Travis Kelce emberfeletti módon szállítja a yardokat, tight end létére bőven WR1 szinten játszik. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a tavalyi szezonkezdet óta már nyolc 100+ yardos meccse van, erre rajta kívül pedig csak Julio Jones volt képes. Kelce egyébként a legutóbbi három meccséből kétszer is 100+ yard felett zárt soron következő ellenfele ellen.

 

Egy-egy név, akikre figyeljünk

 

Chiefs: Terrance Mitchell, CB

 

Sokan Marcus Peterst emelik ki a Chiefsből, pedig a számok szerint Mitchell jobban játszik nála. Nagyon sok, egész pontosan 37 targetet kapott négy forduló során, ennek ellenére csak 19 elkapást engedett 320 yardért, ez utóbbi elég sok, viszont ebből csak 50 volt elkapás után, így majdhogynem pár yardon belül földre viszi ellenfelét átlagban. TD-t viszont nem engedett még, illetve két interceptionje is van már, valamint a sok target ellenére csak 58,4-es passer ratinget engedett az irányítóknak. Will Fullerrel vívhat majd ádáz csatát a 60 perces játékidőn keresztül.

 

Texans: D.J. Reader, NT

 

A másodéves játékos nem kisebb feladatot kapott, mint hogy Vince Wilfork örökségébe kell lépnie, de eddig abszolút rászolgált az elismerésre. Pass rushban és futások megállításában is hoz egy normális szintet, és nem lóg ki a Watt fémjelezte védőfalból, sőt. Reader kevesebb elhibázott szerelést vétett futójátékoknál kollégájánál, egészen pontosan ő nullát, míg a liga egyik legjobb védője négyet. Kareem Hunt személyében most igazi nagy halat foghat, ha sikerül ezt a szintet hoznia a vasárnapi meccsen is.

 

 

Azt hittem egyedül leszek a véleményemmel, miszerint a Texansnak jó esélyei lehetnek a meccsen, de hárman is hazai sikerre tippelünk. Nem tudni ugyanis, hogy a Chiefs formája meddig tartható fent, hiszen már a Redskins ellen is rezgett az a bizonyos léc, a Texans pedig a fiatalos lendülettel és kiszámíthatatlanságával könnyedén átléphet soron következő ellenfelén. Izgalomban szerintünk nem lesz hiány, így mindenképp javasoljuk a virrasztást amennyiben lehetséges. Ha pedig megspórolnád a munkába vezető utat, akkor irány a Ziccer!

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!