Connect with us

A 7 játékai

A 7 játékai – Így verj meg 2 elkapóval 7 védőt

A Houston Texans nagyon simán verte meg a Tennessee Titans csapatát, szinte végig tökéletesen játszva. A következő játék is tökéletesen lett kivitelezve, ráadásul több szempontból is érdekes volt a felrajzolt játék.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

 

A Texans támadófala nagy problémákat okozott a csapatnak az első két héten, így Bill O’Brien változtatott kicsit és többször próbálkozott 7 támadófalemberes felállással. Így történt ebben az esetben is, heten maradnak blokkolni, így hatalmas fölényben vannak a 4 pass rusherrel szemben, szinte mindenkit duplázni tudnak. Ez hatalmas segítség Watsonnak, aki így teljesen nyugodtan passzolhatott.

 

A play action annyira nem volt hatásos, a linebackerek nem ették meg a fake-et, hanem gyorsan visszaálltak a zónájukba. Ha felléptek volna, akkor hamarabb lehetett volna passzolni Hopkinsnak vagy Fullernek, azonban így sem esett kétségbe Watson és a fal jó blokkolásának hála ki is tudott várni, amíg üresre nem játszotta magát Fuller. A Titans cover3-at játszik ebben a játékban, azaz a hátsó területet három egyenlő részre osztják fel.

 

És akkor az alapok után nézzétek meg a már felrajzolt, elemzett videót, utána még kiemelek néhány dolgot.

 

 

Általában két route-tal (plusz a checkdown) nem egyszerű megverni 7 zónázó védőt. A Seahawks már idén is többször ráfázott arra, hogy több blokkolóval próbálták leplezni a támadófal hiányosságait, így viszont sokszor nem volt üres elkapója Wilsonnak, ami ugyanúgy rossz játékokhoz vezetett. A Texansnál most jól jött ki a lépés.

 

Hopkins és Fuller deep crossing útvonalakat futottak, keresztezve egymást. Ez azért jó, mert a két hátsó zónát őrző védőt bemozgatják a pálya közepe felé, majd mikor keresztezik egymást és mennek tovább egyenesen, a két védőnek meg kell fordulnia, irányt váltania, ami lelassítja őket. Ennél a játéknál az újonc Adoree’ Jackson volt rosszabb helyzetben, kicsit csuklós buszszerűen fordult meg, amivel Will Fuller szinte teljesen üresen kaphatta meg a labdát. Kellett persze Deshaun Watson tökéletes labdája is, ami éppen átszállt a felugró, hátrafelé mozgó másik védő fölött.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!