Connect with us

Hír

A Bearsnek nem lett volna szabad nyernie

A Bears 17-3-ra verte a Pantherst a hétvégén, igaz ehhez kellett Eddie Jacksontól egy fumble TD és egy INT TD. Azonban megdöbbentő ránézni a támadósor számaira, hiszen míg a Panthers korrektnek nevezhető teljesítményt nyújtott, hogy kulcspontokon megremegjen, addig a Trubisky vezette támadók lepkefingnyi hozzáadott értéket tudtak felmutatni. Nem működött se a passz, se a futás, összesen 153 yardot tettek fel, ebből is 70 volt egy Cohen elkapás. 2004 óta csupán 11%-a nyert az ilyen csapatoknak, 4 sikeres passzal pedig utoljára Tim Tebow 2011-ben, ahol szintén John Fox volt az edző. (Akinek szintén volt még egy négypasszos győzelme 2006-ban.)

 

Feldolgozhatatlan.

 

Ami még meglepőbb, hogy az öt darab (!) szerzett first down az elmúlt közel másfél évtizedben csupán nyolc százalékban eredményezett győzelmet, ez az első 2006 óta. A 2-11-es, vagyis 18%-os harmadik kísérleti sikeresség pedig 23%-ban jelentett W-t a csapatok neve mellett. Úgy tűnik John Fox követte a Jaguars QB-mentes stratégiáját, csak itt éppen nem a támadók maradékával oldotta meg a helyzetet. Nekik annyi volt a dolguk, hogy ne adják el a labdát, és teljesen mindegy volt minden más. Például az is, hogy a második félidőben a hat labdabirtoklásból öt 3&out volt, vagyis három sikertelen passz után mehettek pihenni.

Az NFL modern korszakában (1970-től) csupán harmadik alkalommal fordult elő, hogy 37 támadójátékkal nyerjen valaki. Lényegében annyi tötént, mint múlt héten, amikor Trubisky 8/12 volt, 1 TD-vel, miközben a futók 54/231-et mentek. Fenntartható, hogy védelmi TD-kkel nyernek? Nem. (Lásd tavalyi Vikes.) De ha ez működik, és ez kell, hogy Trubinsky komoly traumák nélkül fejlődjön, akkor megvan a bomba recept.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!