Connect with us

Hír

A sportág, ahol idegenben nem jó az x!

Érdekes statisztikára bukkanhatunk, ha az eddig lejátszott hat forduló eredményeit összeszedjük, és megnézzük, hány hazai és vendéggyőzelem született. Ugyanis eddig többször nyert az idegenbeli csapat mint a vendéglátó, és ha így haladunk, a szezon végén rekord is születhet.

 

 

91 meccset követően 45-46 arányban vezetnek az idegenbeli győzelmek, amiket alaposan megdobott az 5. játékhét, ahol 14 meccsből 10-szer a vendégcsapat győzedelmeskedett, és mindössze a Dolphins, a Colts, az Eagles és a Bengals tudott diadalmaskodni saját stadionjában. Sőt, a harmadik fordulót kivéve minden játékhéten legalább 7 idegenbeli siker született. Amennyiben ez a sorozat a 17. fordulót követően is a vendéggyőzelmek felé billenne, akkor az 1970-es egyesülés óta az első olyan szezon lenne, aminek az alapszakasza során több idegenbeli mint hazai győzelem született. Tavaly 149-107, 2015-ben 138-118, 2014-ben 146-110, 2013-ban pedig 154-102 volt a hazai-vendég győzelmek aránya, vagyis nem hiába nem történt még az ideihez hasonló eset a liga egyesülése óta, és nem véletlenül van a “hazai pálya előnye” mondás sem.

 

Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a 2017-es szezon talán a valaha volt legizgalmasabb és legkiszámíthatatlanabb szezonkezdet valaha, elég csak ránézni az AFC Eastre, ahol hat forduló után nincs negatív mérlegű csapat a csoportban, pedig sokak szerint a 2017-re jósolt  öt leggyengébb csapatból kettő is ott játszik. De két csoportot kivéve mindenhol egy győzelmen belül van a jelenlegi csoportelső a másodiktól, sőt, valahol a harmadiktól is. A mai TNF-en is a vendég Chiefs a favorit, ami tovább nyújthatja a különbséget a hazai és vendég sikerek között.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!