Connect with us

Összefoglaló

Alex Smith az MVP, a Chiefsnek gyakorlatilag megvan a csoport

A Kansas City Chiefs hazai pályán fogadta a Denver Broncost hétfő este, a 29-19-es győzelmével pedig gyakorlatilag bebiztosította magának a csoportgyőzelmet. A Chiefs védelme helyenként sebezhető, de a playmakerek mindig képesek pluszt hozni, Alex Smith pedig szinte okafogyottá tette Patrick Mahomes első körös draftolását, ugyanis jelenleg simán MVP formában játszik. Ami a Broncost illeti: sürgősen kell egy irányítót találniuk még addig, amíg van csapat Denverben, különben megint évekig nem lesznek tényezők a ligában.

 

A mérkőzés legjobbja: Alex Smith (14/31, 202 yard, 1 TD, 4 futásból 33 futott yard)

 

Statisztikailag nem ez volt Smith legjobb meccse, egy fumble-je is akadt, de az elejtett labdák és a mutatott játék mellett nem lehet rá panasz, sőt. Nem tudom, hogy Patrick Mahomes draftolása hozta-e ki belőle az MVP-állatot, vagy egyszerűen Kansasben rájöttek arra, hogy 5 yardnál hosszabbat is tudna passzolni, mindenesetre Smith a Broncos szintű elit védelmek ellen is meg meri dobni a 15-20 yardos passzokat, ráadásul kifejezetten pontosan. Lábon pedig kész életveszély, legalább két 1st downt szerzett így, remekül működnek vele azok az option játékok, amiket a legtöbb irányítóval nem lehetne megcsináltatni. 16 TD-je van eddig a szezonban interception nélkül (Brady 16-2), ő a legpontosabb irányító, ráadásul nem lehet ráfogni a game manager jelzőt sem, ugyanis a sikeres passzainak átlaghossza speciel jobb, mint Bradyé. A csapat két veresége sem rajta múlt, ha így folytatja, nagyon nehéz lesz nem neki adni a legjobb játékosnak járó elismerést.

 

A mérkőzés legrosszabbja: Trevor Siemian (19/36, 198, 1 TD, 3 INT)

 

Siemian nem egy kifejezetten rossz irányító, hisz például egy TD-jét is elejtették, meg amúgy sem segítették ki a csapattársai. Azonban a gyenge offense-teljesítményt ő meg tudja fejelni egy még rosszabbal, három teljesen homály eladott labdája volt, amiket egyszerűen nem lehet megvédeni. Pedig most még a futójáték is működött, lehetett volna haladni, a védelem többnyire meccsben tartotta a csapatot, de ameddig négy labdát elhagy a Broncos offense (volt egy Jamaal Charles fumble is, amit visszahordott Marcus Peters), addig nincs miről beszélni. Pedig a csapat kerete Super Bowl esélyes, egy top10-15-ös irányítóval simán pariban lehetne bárkivel, talán nem lenne hülyeség most egy all-int nyomni, míg egyben van a csapat.

 

Legnagyobb csalódás: Kareem Hunt (22 futás, 46 yard), Tyreek Hill (2 elkapás, 38 yard)

 

Alex Smithnek egyetlen normális elkapója van, Travis Kelce. A zseniális TE 133 yarddal és egy TD-vel zárta a napot, tehát egyedül őt tudta megjátszani Smith. Hillnek hiába volt tavaly egy jó éve, mint mindenes, tisztán elkapóként annyira nem ütős. A teljesítménye gyakorlatilag csak a nagy játékokból áll, ha el tud szaladni, akkor jó, de ha nem, akkor többnyire meg van lőve: nem lehet a red zone-ban használni, nem lehet nyugodtan keresni harmadik kísérleteknél, az idei éve alapján egy jobb (na jó, sokkal jobb) Tavon Austinra kezd hajazni. Ráadásul a sok trükközésből sem mindig jön ki jól, most például irányítóként volt egy nagyon csúnya red zone interceptionje is.

 

Ami Huntot illeti, igazából nem csak a mostani teljesítményével volt baj, hisz a Broncos futás elleni védelme ligaelit (bár ettől függően futhatott volna jobban is). Azonban kezd az ő játéka is leülni a kezdeti lendület után (ami valahol érthető is), bár a 46 yard így is kevés, ráadásul az is úgy jött össze, hogy volt egy 15 yardos futása . Az Oakland ellen még elmuzsikált, de a Steelers ellen sem tudott hozzátenni a játékhoz, pedig nagyon kell az ő jó játéka. Vasárnap a Cowboys ellen fog játszani a csapat, és mivel a Broncos is simán tudott futni a Chiefs ellen, nagyon nem ártana, ha Hunt is hozzátenné a magáét a földön.

 

Összegzés

 

Érdekes helyzet állt most elő, ugyanis a Steelers elleni vereség miatt a Chiefs jelenleg csak a harmadik kiemelt (mivel a Patriots is 6-2-vel áll, és mivel a Pats nem játszott a Steelersszel, így nem az egymás elleni meccsek, hanem a konferencián belüli mérleg számít, e téren pedig mindkét csapat jobb a Chiefsnél). A csoport ugyanakkor jó eséllyel meglesz, jelenleg nincs pozitív mérlegű csapat az AFC Westben, a Chiefsnek gyakorlatilag megvan a rájátszás. A Broncos a 3-4-gyel viszont elég rossz helyzetben van, de még a viszonylag nehéz sorsolás ellen sem lenne reménytelen a helyzet, csak valahogy össze kellene kaparni a támadókat. Siemian nem megoldás ilyen téren, nagyon kellene egy potens irányító.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!