Connect with us

Beharangozó

Amikor eltapossák a picinyke óriást – SNF beharangozó

Nagyon nagyot csalódtam a Giantsben. Nem úgy, hogy most megbántottak vagy valami ilyesmi, hanem egyszerűen én egy zseniális szezont és csoportgyőzelmet vártam tőlük. Ehhez képest 0-5-tel állnak, lesérültek a legnagyobb sztárok és igazából abszolút semmi esély már a rájátszásra. Ezzel szemben a Broncos relatíve pozitív csalódás minden téren (legalábbis eddig), és bár hatalmas rangadónak volt kikiáltva szezon előtt a meccs (nem véletlenül lett főműsoridős), jó eséllyel simán bedarálják Eli Manningéket a mérföld magas pokolban. Én azonban valamilyen szinten bizakodok, hisz a Giantsnek hatalmas égés, hogy egy szinten van az építkező Brownsszal és a 49ersszel, 0-5-nél pedig éheznek a játékosok a sikerre. Nem mondom, hogy nyer a Giants, de szerintem baromi érdekes találkozó lesz.

 

Siemian még mindig nem olyan jó

 

A Cowboys ellen parádézott a Broncos irányítója, a Bills top védelme azonban olyan pofont adott neki, hogy mindenki felébredhetett: Siamian egynek elmegy, de nem vele fog SB-t nyerni a Broncos. Persze azt l kell ismerni, hogy tavalyhoz képest fejlődött, talán képes még előrébb lépni és a tavalyi összezuhanás után eljuttatni a csapatot a rájátszásba. Ugyanis szinte minden adott hozzá: vannak jó elkapói, elég jól blokkol a támadófal, ráadásuk nem csak CJ Anderson, de Jamaal Charles is jól játszik, a védelem pedig még mindig über elit.

 

A Giants ellen ráadásul nem is lesz olyan nehéz dolga. Olivier Vernon nem játszik, JPP nincs formában, a Giants LB-i továbbra is pocsékok, ráadásul Janoris Jenkins és Landon Collins mellett nagyon féloldalas ez a secondary is. A matchupok eléggé kedveznek a Broncosnak, nem lennék meglepve, ha 120-150 yardot is futnának, illetve Siemian is hozhat egy korrekt meccset. Persze a Giants védelem még így is a jobbak közé tartozik, a meccs elején vélhetőleg nem is nagyon fog tudni haladni a Broncos, csakhogy van a Denvernek egy hatalmas előnye: ők ráérnek.

 

Eli-éknak kis túlzással fölösleges elutazni

 

Hol is kezdjem? A Giants akkor sem tud futni, ha az ellenfél védelme echte nincs a pályán. A Broncos védelme bármilyen futójátékot képes összemorzsolni. Eli Manning előtt a támadófal teljesen életképtelen az irányító megvédésére. Von Miller ezzel szemben ihletett formában játszik, Shaquil Barrett is hozza a szintet, én 5-6 sacken sem lepődnék meg. A Giantsnél IR-re került Brandon Marshall, Odell Beckham Jr, és nem játszik Sterling Shepard sem. A Broncosnál továbbra is ott a No Fly Zone: Chris Harris, Bradley Roby és Aqib Talib is teljesen egészséges, a safety sor pedig nem nagyon érzi meg TJ Ward hiányát.

 

Összegezve tehát van egy minden téren elit védelem, és egy minden téren hiányos, sérülésekkel gyengített offense. Meg merem kockáztatni, hogy a Giants 10 futott yard alatt marad, az offense pedig 200 yardot sem fog megtenni.

 

Mégsem írnám le a Giantset

 

Lehet, hogy csak az optimizmus beszél belőlem, de ritkán számít ennyire esélytelennek a hagyományosan a nagyobb csapatok közé sorolt Giants. A Patriots ellen sem voltak esélyesek 2007-ben, mégis nyerni tudtak. Jó, ez nem valami jó példa, meg hát szinte ezer éve volt, azonban egy dolog a Giants mellett áll: nincs vesztenivalója. Itt már nem igazán kell taktikázni, egyszerűen ki kell menni a pályára, vért kell inni és meg kell próbálni megszerezni a győzelmet.

 

A Giants elkapóiból nem nagyon készülhetett fel a Broncos, elő lehet venni a Evan Engramet, a védelem pedig végre megrázhatja magát. Pár meglepetés pont, 1-2 turnover és máris érdekes, szoros lehet a mérkőzés. Persze naivitás lenne azt hinni, hogy a Giants az esélyes, de szerintem kifejezetten érdekes lesz a mérkőzés.

Mini jósda:

  • A Broncos legalább 6 sacket szerez.
  • A Giants nem szerez 10-nél több futott yardot.
  • Legalább öt turnover lesz a meccsen.
  • A Broncos 120+ yardot fog futni.

 

Ha társaságban és valami harapni- és innivaló társaságában élveznéd a két csapat találkozóját, akkor vár a Ziccer! A város közepén van, szóval munkahely szempontból ideális, ne hagyd ki ezt a ziccert!

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!