Connect with us

Érdekességek

Az NFL legérthetetlenebb divíziója

Mióta 2002-ben az NFL átrendezte a divíziókat, az NFC South a legkevésbé megjósolható. 2003 és 2009 között mindig az nyerte a négyesfogatot, aki az előző évben az utolsó volt. Ezt az anarchiát láthatjuk újra idén is. Az előszezonban parádézó Bucs úgy kapott ki a hétvégén 3 pontot feltéve, hogy DJax és OJ Howard papíron azonnal NFC-döntőig vitték őket. A Panthers, talán a legtehetségesebb gárdát felmutatva a legkevésbé konzisztens támadójátékot játssza, és ebből is lett 5 W, ebből az egyik a Pats ellen idegenben. A Falcons paraszthajszállal nyert csak a Jets ellen, és a Super Bowl-másnaposságból lassan Super Bowl-migrén lesz. És végül a védelmet évtizedes távlatban elengedő Saints az ötödik győzelmét jegyezte sorban.

Saints

A támadósorral sosem volt gond, viszont miután három évig egyfolytában a liga három legrosszabb védelme között voltak számon tartva, a Bears elleni győzelemmel sikerült bőven átlag fölé kapaszkodniuk, bizonyos dolgokban pedig az #elit hashtagért döngetik a kapukat. Brees 4500 yardért dobál, Ingram 1000 yardos szezonnal kacérkodik, és Kamara a liga egyik legjobb passzelkapó backjévé nőtte ki magát. A Saintsnek nem elit védelem kell, hanem magabiztos középszer. A Tampa elleni kötelező után Bills, Redskins, és Rams következik, ami meg fogja mutatni: a ráncokkal hadakozó Brees ujjára kerülhet-e még gyűrű.

Panthers

Majdnem elverték az Eaglest, majdnem vesztettek a Bills ellen, elverték a Patriots csapatát otthon, majd 14-gyel kaptak ki a Bearstől. A Bucs elleni 17-3 mintha ezek átlaga lenne, de itt is csak a negyedik negyedben léptek el eléggé. A szezon előtt betervezett dinamikusság mindenképpen megvan, csak jobb lenne, ha nem Newton lenne a csapat legjobb futója. Valami nagyon nem működik az offense-ben, kellett nekik mindenre jó, fiatal tehetségeket összeszedni.

Falcons

Nem kérdőjelezi meg senki a csapatban rejlő képességet, de az biztos, hogy nem fog fejben sokat segíteni a Jets elleni győzelem. Alig sikerült kiszenvedni öt pontos előnyt, és a végén most bezzeg sikerült leégetni az órát. A legvégéig nem vezettek a meccsen, és ha a Jets végre egyszer nem Jetsként játszik, akkor el is bukják simán. 4-3-mal így harmadik a divízióban, ahol bármi megtörténhet, de lassan rá kell tenyerelni a pánikgombra.

Buccaneers

Az előszezonban még komoly contender csapatként beszéltünk róluk, most pedig lényegében ágyútölteléknek használják őket. Winston már a sérülése előtt is képtelen volt konzisztensen játszani, egy jó drive-ot egy borzasztó követ. A csapat három pontot tett a táblára fel, ami borzasztónak számít. A hibát azonban nem a támadósorban kell keresni, ugyanis ők még mindig egész jól teljesítenek a csapat többi részéhez képest. A rúgóhelyzet már-már kriminális Tampában, a védelem pedig képtelen akármilyen nyomást generálni (hét játékos van, akik több sacket szereztek egyedül, mint a Bucs-védelem egésze), és nagyon gyenge a passz elleni védekezés. Csakis ebben a divízióban lehetséges, hogy a legnagyobb hype-ot kapó csapat negyedik helyezett.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!