Connect with us

Beharangozó

Egy meccs, ami lehetne jobb is

A sors szerencsére megkegyelmezett nekünk, és nem egy Matt Cassel – Jacoby Brissett csörtét kell kiemelt műsoridőben végignéznünk, de így sem feltétlen ez lehet az a meccs, amire az ESPN annyira vágyna hétfő este. Egyelőre mindkét csapat keresi önmagát, reméljük mindketten most találják meg, amit keresnek. Ha pedig nem bírod ki alkohol, kaja és társaság nélkül ezt a meccset, akkor irány a Ziccer Sportpub!

 

 

Az AFC South visszatért régi önmagához?

 

Az utóbbi évek leggyengébb csoportjai között kellett emlegetni az AFC konferencia déli négyesét, és bár megint megkaptuk év elején kommentben, hogy “de hát ez nincs így”, úgy tűnik, de, így van. Igaz, kellettek hozzá speciális körülmények, mint például a sérülések, de ez a csoport továbbra sem tud egy potens csapatot kitermelni, bocsánat az őszinteségért. A csoport gyengeségéről mindent elmond, hogy ez az Indianapolis Colts versenyben van a csoportelsőségért. Ennél nagyobb kritika nincs, de igyekszem a továbbiakban a pozitív hangulatot keresni, habár elég nehéz.

 

Nincs Luck, van party?

 

Azért erről szó sincs. Az előbbi kifakadásomhoz a Colts esélyeiről azért hozzátartozik, hogy a jelenleg két 0-6-os Browns és 49ers legyőzésével van két győzelmük – persze a győzelmet nem kell megmagyarázni, de na, értitek. Viszont ők még nem játszottak csoportmeccset, ez lesz az első ilyen megmérettetésük, és bármennyire is fura, nem tűnnek (annyira) esélytelennek. Jacoby Brissett ugyanis egyre jobban kezdi érezni a játékot, amihez remekül asszisztál a levegőben T.Y. Hilton, a földön pedig a Frank Gore mellé feljövő újonc futó, Marlon Mack is. Jack Doyle is visszatér a kezdő tight end posztra, vagyis a rövid célpont is biztosítva van, mi baj lehet?

 

 

Speciel az, hogy az így sem veretes támadófal újabb pillért vesztett, ezúttal a guard Jack Mewhort került sérültlistára, aki fontos elem volt Brissett megvédésében. A helyére két, más csapat gyakorlócsapatából elhozott játékos pályázik, név szerint Kyle Kalis és Isaiah Williams – finoman szólva sem túl jó kilátások tehát. Ám ami ennél is jobban foglalkoztatja a Colts stábját, az Andrew Luck. A franchise arca már végzett dobómozdulatokat edzésen, de még mindig nem tudni mikor kerülhet bevetésre – a legfrissebb hírek szerint ez novemberben történhet meg, de volt már arról is hír, hogy szeptemberben már rendben lesz…

 

A Colts szerencséje ezzel kapcsolatban, hogy vereség esetén legrosszabb esetben is csak két meccsel lesznek lemaradva az elsőktől, akikkel még játszani fognak párszor, egy teljesen egészséges Luckkal pedig már akár feléjük is billenhet a mérleg nyelve – már csak az a kérdés, hogy Andrew Luck teljesen egészséges lesz-e 2017-ben, vagy elsietik a pályára lépését?

 

Van Mariota, nincs party

 

A Tennessee Titans számomra eddig csalódás. Sokkal többet vártunk tőlük a szezon előtt, de még így is meglehet számukra a csoportgyőzelem, csak a játékuk képe eddig nem meggyőző. Persze a Seahawks skalpja jól mutat, de a Jaguars elleni meccs a kiütés ellenére nem nyűgözött le, a Raiders pedig simán átlépett rajtuk. Az utóbbi két meccs gyengélkedését lehet Casselre fogni, de az a nagy büdös helyzet, hogy a harmadéves irányítóval sem voltam arról meggyőzve, hogy ez a Titans simán behúzhatja a csoportot. Ennek a fő oka az, hogy ami tavaly perfektül működött, az idén borzasztóan akadozik.

 

Jack Conklin újonc évében All-Pro szinten játszott, hogy aztán második szezonjában elérje őt a sophomore slump, és gyakorlatilag olyan munkát végezzen a támadófal jobboldalán, mint a BKV ellenőrök a metrók bejáratánál a reggeli csúcsidőben. DeMarco Murray és Derrick Henry nagyszerű futópáros, mégsem azt látjuk tőlük mint a tavalyi szezonban, ráadásul a beígértekhez képest messze nem kap a másodéves futó nagyobb szerepet, pedig véleményem szerint már rég neki kéne futkorásznia Murray helyett a snapek nagyobb részében.

 

 

Maradva a támadóknál, az abszolút fail eddig egyértelműen Eric Decker leigazolása volt, aki alig véteti magát észre a pályán. 26 targetből 16 elkapása van 138 yardért, 0 TD, és 75,5-ös passer rating, ha Mariota felé dobja a labdát, ez egy szinte WR1-nek hozott játékostól kevés. Ezek mind közrejátszanak abban, hogy Mariotától elmaradnak egyelőre a normális számok, a védelem pedig hozzáteszi azt, ami a vereségekhez kell. Logan Ryan és Adoree’ Jackson ugyanis nem képes megfelelően ellátni a feladatát, ami miatt nyelik a passzolt yardokat, mint kacsa a nokedlit, a tavaly jónak mondott futás elleni védelem pedig visszaesett a középmezőnybe. Egy Dick LeBeau vezette egységtől többet várna el az ember.

 

Mire számítsunk?

 

Nos, egyik védelem sincs a helyzet magaslatán, szóval a támadófoci szerelmesei örülhetnek jobban, ugyanakkor ez nem feltétlen jelenti azt, hogy sok pontos meccs lesz – mi azért reménykedünk benne. A Titans eddig vagy nagyon nyert, vagy nagyon kikapott csoportmeccseken, erre most is látok esélyt, a tippjeink alapján inkább előbbit vizionáljuk a szerkesztőségen belül.

 

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!