Connect with us

Hír

Eggyel csökkentenék a hülye szabályok számát

Mielőtt bárki megijedne: továbbra is láthatunk majd ünneplésekre, kérdéses holdingokra, pass-interferencekre sárgákat, de legalább van fejlődés: a liga eltörölné az újoncok edzőtábor-korlátozását, ha azok még nem fejezték be tanulmányaikat. Valahol el kell kezdeni, nem?

Az NFL 1990-ben vezette be azt a szabályt, amely szerint hiába draftolnak egy játékost le már áprilisban, az csak akkor vehet részt a csapat edzésein, OTA-in, amennyiben záróvizsgázott egyetemén. Ez alól kivételt csak az újoncoknak szánt edzőtábor (rookie minicamp) képez. A legtöbb esetben ezzel nincsen probléma, 1-2 egyetem esetén azonban későn van vége a szemeszternek, így az újoncok sokkal később csatlakozhatnak csapatukhoz, mint más újoncok. Ez történt idén a Stanford elsőköröseivel, Christian McCaffreyvel és Solomon Thomasszal is, akik kifejezetten idegesítőnek nevezték a szabályt.

Az új szabály szerint minden újonc egy NFL által meghatározott időpontban csatlakozhatna csapatához, és vehetne részt az edzéseken. Azokat, akik még nem fejezték be a tanulmányaikat, a csapatoknak engedniük kell ennek megtételére, számukra tehát nem tehetik kötelezővé a programokon a részvételt. Büntetéssel sújtja majd várhatóan az NFL azt is, ha a csapat személyzete vagy edzői megpróbálják meggyőzni a játékost, hogy záróvizsgája előtt hagyja abba a tanulmányait.

A jelenlegi szabályozást az NFL 1990-ben vezette be, annak biztosításául, hogy minden játékos megfelelően el tudja végezni az egyetemet, anélkül, hogy új csapata ebben zavarja. A szabályozás azonban számos újoncot rosszul érint, hiszen így nem tudnak részt venni csapataik edzésein záróvizsgájuk előtt. Az érintett egyetemek közé tartoznak többek között a számos NFL-játékost biztosító Stanford, Oregon illetve UCLA egyetemek is.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!