Connect with us

Coin Toss

FK! Coin Toss – Week7

Az NFL hétről-hétre próbál eltántorítani minket ettől a rovattól és sorra produkálja a nagyobbnál-nagyobb meglepetéseket. Nem is egyesével, hanem az egész forduló felborításával. A héten kicsit vissza is veszünk az odds-ok nagyságából, meglátjuk így mire megyünk a sors ellen. Alig van már biztosan fogadható mérkőzés, így most én se főleg kimenetelre, hanem egyéb speciális fogadásokra megyek rá.

 

 

[quote bcolor=”#eeee22″]Csak hogy ne maradjon el a kötelező tipp/trükk rovat se, érdemes kicsit arról beszélni, hogy mit tegyünk akkor, ha Vegas egy számunkra irreálisan alacsony vagy éppen magas oddsot határozott meg. Például ha egy mérkőzésen az esélyes csapat győzelmére csak 1.15-ös pénzt fizet a fogadóiroda, akkor valószínűleg jobban járunk, ha ennek az odds-nak az ellenpárját keressük meg, mert sokkal nagyobb számunkra a kockázat/kifizetés értéke. Itt nem arról van szó, hogy ilyenkor az 5-ös oddsot adó másik csapatot kell megtenni, hanem megkeressük azt a hendit, amit már irreálisan nagynak tartunk és úgy fogadjuk meg az esélytelenebb csapatot.[/quote]

 

 

A hét tippje

 

Baltimore Ravens @ Minnesota Vikings O/U 45.5.

 

A heti preview alkalmával már írtam érdekes párharcokról ezen meccs kapcsán és most ez azért fontos számunkra, mert ott az jött ki, hogy a csapatok erősségei kioltják egymást. A legtöbb yardot gyűjtő WR duót az egyik legjobb CB páros fogja őrizni, a futás ellen továbbra is ligaelit a Ravens, a túloldalon pedig a gyengélkedő passzjáték ellen az egyik legjobb passz rusher defensive line néz farkasszemet. Ezek a tények mind-mind az ellen szólnak, hogy a Ravens vendégjátéka Minnesotában sok pontot fog hozni. Nyilván azért nem veszélytelen a fogadás, mert múlt héten láttuk, hogy a Ravens speciális egysége képes pontokat feltenni a táblára, de ez már szélsőségnek számít, így akár a sima 40.5-ös undert is ajánlanám, de megbeszéltem magammal, hogy kicsit megpróbálok a biztosabbra menni, így azt mondom, nem mennek 45 pont felé a csapatok.

 

[quote bcolor=”#eeee22″]Kimenetel: Under 46.5, odds: 1.56[/quote]

 

 

 

+1 Baltimore Ravens @ Minnesota Vikings

 

Ezen a találkozón még egy fogadási lehetőséget látok. A két csapat védelme nagyjából hasonló erős, de talán a pass rush itt is a Vikings felé dönti el a mérleget. Ezzel szemben a Ravens offense katasztrófa közeli, a Vikings viszont Keenummal is tud haladni. Ahogy feljebb írtam, egy nem túl pontzáporos találkozón, a hazai csapat győzelmét várom. Spread fogadást nem mernék ajánlani, de egy szimpla Vikings win is egész jól fizet.

 

[quote bcolor=”#eeee22″]Kimenetel: Minnesota Vikings, odds: 1.50[/quote]

 

Nem érdemes kihagyni

 

Tennessee Titans @ Cleveland Browns

 

Kevés olyan biztos pont van az NFL körforgásában, mint a Browns. Így most elkeseredettségemben én is beléjük kapaszkodok. A Titans ugyan nem olyan acélos, mint vártuk, de néhol képes életjeleket mutatni és a Colts ellen láttuk, hogy Mariota ha futni még nem is tud úgy, ahogy megszokhattuk tőle, passzolni igen. Ha pedig még sem menne úgy a játék nekik, ahogy elgondolták, akkor még mindig bízhatnak abban, hogy a Browns lábon lövi magát. Senki nem packázott el annyi Red Zone pontszerzési lehetőséget, mint a clevelandi alakulat, így még a Titans viszonylag sok pontot engedő védelme is elég lehet ellenük. A kiszámíthatatlanság miatt spread itt se fér be ezúttal nálam, de egy field goal különbség igen.

 

[quote bcolor=”#eeee22″]Kimenetel: Tennessee Titans -2.5, odds: 1.63[/quote]

 

 

Carolina Panthers @ Chicago Bears

 

A Bears múlt hétvégén meglepetést okozott, de egyrészt majdnem megverte magát a végén, másrészt most egy nagyságrendekkel jobb támadósorral fognak találkozni. A Panthers támadósor végre beindult, méghozzá olyannyira, hogy az elmúlt három találkozóján mindig legalább 23 pontot szerzett (a legkevesebbet pont legutóbb a domináns Eagles defense ellen), a Bears ezzel szemben egész szezonban egyszer szerzett 23 pontnál többet, pont a hosszabbításos múlt heti találkozóján. Szerintem a Bears defense sem lesz képes Newtonékat 25 pont alatt tartani, de a belelendülő Panthers védelem akár 20 pont alatt is megfoghatja az ellenfelet.

 

[quote bcolor=”#eeee22″]Kimenetel: Carolina Panthers 1.60, odds: 1.63[/quote]

 

Érdemes megfontolni

 

Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars

 

A Colts bár szépen helytállt a Titans ellen, Luck nélkül továbbra is sereghajtó benyomását kelti abban a csoportban. A Jaguars viszont lassan tényleg elhiteti velünk, hogy képes lehet egy középcsapat szintjén játszani, sőt, merészebb álmokat is dédelgethet. Ehhez kötelező behúznia a Colts elleni idegenbeli mérkőzést is. Csak pár adalék az esélyekről. A Jaguars defensive end párosa a legtöbb pressure-t helyezte az ellenfelek irányítóira az eddig eltelt fordulók alatt, míg Brisett az egyik legtöbb playt játszotta nyomása alatt. A Ramsey-Bouye kettős a második legkevesebb elkapást engedte cover snapenként az ellenfél elkapóinak. Leonard Fournette a második legtöbb yardot szerezte 15 yardot meghaladó futásokból, a Colts linebackerei pedig a harmadik legtöbb missed tackle-t engedték az ellenfeleknek.

 

[quote bcolor=”#eeee22″]Kimenetel: Jacksonville Jaguars, odds: 1.65.[/quote]

 

Arizona Cardinals @ Los Angeles Rams O/U 42.5

 

Nem is olyan régen ez a két csapat még brutális védelmi harcokat vívott. Sean McVay érkezésével azonban a Rams támadósora fellélegzett és a liga élmezőnyében vannak szerzett pontokban. A Cardinals offense továbbra is csalódás, de Peterson érkezésével egy kis élet költözött beléjük. Nem gondolom, hogy a veterán futó minden meccsén 100 yard fölé jut vagy akár megközelíti azt, de az biztos, hogy ha megadják neki a bizalmat, akkor helyet csinálhat Palmeréknek. Nem várok 50 feletti pontzuhatagot, de egy 22-24 pontot mind két csapatból kinézek, így az over 42.5 jó opciónak tűnik.

 

[quote bcolor=”#eeee22″]Kimenetel: over 42.5, odds: 1.61[/quote]

 

+1 Adrian Peterson futott yardok O/U 72.5

 

Az előző mérkőzés szerintem jelentősen túlárazza Peterson valós állapotát. Egyrészt a Buccaneers nagyon szellősen védekezett vagy csak meglepte a veterán futó formája, másrészt nem hiszem, hogy ennyi labdát kap minden mérkőzésen. Bár minden jót kívánok neki, most maradjon távol a 70 yardtól.

 

[quote bcolor=”#eeee22″]Kimenetel: Adrian Peterson futott yardok under 72.5, odds: 1.78[/quote]

 

 

Seattle Seahawks -2.5 @ New York Giants

 

A Giants ugyan hősiesen hozta a Broncos elleni idegenbeli mérkőzést, de ez nem fogja visszahozni nekik a sérülteket. Márpedig így megint az egyetlen esélyük a futás, ami ellen a Seahawks top3 a ligában. Az igazán érdekes kérdés inkább a másik oldal lehet, de véleményem szerint potens tight end játékkal a Giants védelem zavarba hozható. Nem tartom óriási favoritnak a vendégeket, de egy szűk győzelem benne van a pakliban.

 

[quote bcolor=”#eeee22″]Kimenetel: Seattle Seahawks -2.5, odds: 1.66[/quote]

 

Seattle Seahawks @ New York Giants O/U 44.5

 

Ugyanezen a mérkőzésen egy under ajánlat is igen jól kecsegtet, mert mindkét csapat igencsak szenved a pontszerzéssel, nem egyszer maradtak már mindketten 20 pont alatt. Most ráadásul egymás bivalyerős defense-i jönnek, ami akár merészebb tippeket is megér. Én mindenesetre maradok egy konzervatívabb 45 pont alatti végeredménynél.

 

[quote bcolor=”#eeee22″]Kimenetel: Under 44.5, eredő odds: 1.60[/quote]

 

+1 Orleans Darkwa futott yardok O/U 67.5

 

Darkwa nagy meccset tudhat maga mögött, de ugyanaz elmondható, mint Peterson esetében. Egyrészt most keményebb ellenféllel találja szembe magát, másrészt pedig nem hiszem, hogy még egyszer ennyi carryt kap.

 

[quote bcolor=”#eeee22″]Kimenetel: Orleans Darkwa futott yardok under 67.5, odds: 1.80[/quote]

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!