Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #8

Az előttünk álló forduló Londonnak és az óraátállításnak hála nagyon korán kezdődik, így már akkor NFL mérkőzést láthatunk, amikor még csak emésztjük a vasárnapi ebédünket. A bye weekeknek köszönhetően azonban a meccsdömping kizárólag a 18 órás sávra összpontosul, de aki ellátogat a Kandallóba, az a 21 órás sáv mindkét meccsét megtekintheti.

 

 

Atlanta Falcons @ New York Jets

 

Hol dőlhet el a mérkőzés?

 

Meglepetésre a Falcons három egymás utáni vereséggel érkezik New Yorkba, a Jets pedig a negatív mérleg ellenére sem esélytelen. Ezt elsősorban annak köszönhetik, hogy csapatként küzdenek és mindenki a legjobbját tudja nyújtani. Különösen igaz ez Josh McCownra, aki – kapaszkodjatok meg – a második legpontosabb irányító a ligában, adjusted completion mutatóban pedig a harmadik legpontosabb. Ezt pedig nem annak köszönheti, hogy 2-3 yardos checkdown passzokat oszt ki, mert 20 yardot meghaladó passzoknál is az ötödik legélesebb a ligában. Őt kéne most elbizonytalanítani a Falcons front7-jének, akik nem annyira acélosak, legalábbis ami a nyomásgyakorlást illeti. Senki nem rendelkezik a csapatból 12-nél több nyomásgyakorlással, de ami még nagyobb probléma, hogy a nyomásokat nem is tudják sackre váltani. Pedig ha valahol hibára lehet kényszeríteni McCownt, akkor az a nyomás alatti játék. Interceptionjeinek többsége ugyanis pressure alatt született.

 

Leglátványosabb párharc

 

Devonta Freeman nem a legfelkapottabb név a futók között, pedig szép lassan az elitbe küzdötte magát ő is. Hunt után neki van futásonként a legtöbb yardja kontakt után átlagban, és 15 yardot meghaladó futásokból is a harmadik a ligában (holtversenyben). Az ellenfélnél azonban az újonc safety páros várja, akik talán a legnagyobb hatást tették a saját csapategységükre. Jamal Adams a harmadik legtöbb szerelést mutatta be a line of scrimmage körzetében a safetyk között és a run stop százaléka is nagyon magas. Őt remekül egészíti ki Maye, aki hasonlóan kis hibaszázalékkal dolgozik.

 

 

Carolina Panthers @ Tampa Bay Buccaneers

 

Hol dőlhet el a mérkőzés?

 

Mike Evans már nem tündököl tavalyi megsemmisítő dominanciájával, de a halványabb kezdés ellenére majdnem minden fontos WR mutatóban a top5-ben vagy legalább a top10-ben van. Majdnem 100-as QB ratingel dobálnak rá irányítói (főleg ugye Winston), top5-ben van a targetekben és top3-ban az elkapott touchdownokban is. Vele szemben vélhetőleg a másodéves James Bradberry áll fel, aki koránt sem tudja megismételni tavalyi jó szereplését. Ő azonban még a jobbik megoldás, mert párja, Worley még nála is gyengébben játszik. Ha Panthers nem tudja megoldani Evans levédekezését, akkor hatalmas bajban lehet.

 

Leglátványosabb párharc

 

Kisebb meglepetésre a legjobban passzblokkoló fal nem a Raiders vagy Cowboys fala. Még csak nem is a Titans csapatáé. A Buccaneers támadófal ugyanis mindenkinél nagyobb hatékonysággal dolgozik. Igaz több pressure-t engedtek kettővel mint a Raiders, de ezt több mint 20 passz snappel engedték, ami már relatív értékben jobb. Velük szembe a Panthers feltámadó front7-je érkezik, ahol a defensive endek talán gyenge pontnak néznek ki, de a fal közepéről, Short egymaga feledteti a külső nyomást, és ott van a szinte újjászületett Julius Peppers is. A linebacker sor pedig Kuechly mellőzésével is ligaelit.

 

 

San Francisco 49ers @ Philadelphia Eagles

 

Hol dőlhet el a mérkőzés?

 

A hét legsimábbnak ígérkező mérkőzése az NFC éllovasa és az NFC sereghajtója között fog zajlani. Már nem lepne meg igazán, ha pont itt látnánk meglepetést, de azért nem erre számítunk. Sokkal inkább arra, hogy az Eagles minden létező fronton megsemmisíti ellenfelét. Nem is tudok kiemelni igazából egyetlen pontot sem, ahol különösen nagy eséllyel dőlhet el a mérkőzés. Ami biztosnak látszik, hogy Wentz lassan elit formában játszik. Az MVP kérdés szerintem még messze van, de az kétségtelen, hogy pár domináns mérkőzés és beszélnünk kell erről is. A 49ers ellen is inkább a passzjátéktól várhatunk szép dolgokat, mint a futástól, amit a 49ers viszonylag jól semlegesít.

 

Leglátványosabb párharc

 

A legjobb csata Zach Ertz és Reuben Foster között alakulhatna ki, de a rookie linebacker játéka erősen kérdéses a hétvégére. Így be kell érnünk Ray-Ray Armstrong és Ertz párharcával, ami már sokkal egyoldalúbb lehet. Armstrong is csak minden kilencedik cover snapjén enged elkapást az őrizetében, de hol van ez Foster 26-os mutatójától (igaz kisebb minta esetén). Ertz teljesítménye ellenben ellenállhatatlan. A tight endek között őt vették a legtöbbször célba, aminek egyetlen drop, a legtöbb yard és a második legjobb yard/útvonalfutás az eredménye. #KiazaGronk?

 

 

Chicago Bears @ New Orleans Saints

 

Hol dőlhet el a mérkőzés?

 

A Bears Trubiskyvel kezd komolyan vehető eredményeket elérni, de azért várjunk ki még a dicsőítéssel. Ilyen kevés passzkísérlete ugyanis nagyon régóta nem volt két mérkőzésen egy csapatnak, ez pedig hosszú távon nem fenntartható. A védelem nem fogja önmagában megnyerni az összes mérkőzést, főleg nem a feltámadó Saints ellen. A mérkőzés kulcspontja pont az lehet, hogy a Bears futójátékát hogyan tudja semlegesíteni a Saints. Howard azután, hogy kis híján elvesztette a kezdő posztot összekapta magát, és a liga egyik legtöbbet alkalmazott futója lett. A harmadik legtöbb próbálkozása volt, a harmadik legtöbb 15+ yardos futással és a kontakt utáni átlagos yardokban is ötödik. A Saints védelem ellenben fellépett, a front7 összes tagjának Klein nélkül nincs hat darab missed tackle-je. Hova jutott a világ, hogy a hibát-hibára halmozó Saints defense ilyen hibátlanul dolgozik?

 

Leglátványosabb párharc

 

A legjobb párharc ezzel szemben még mindig Brees és az ellenfél secondary között alakulhat ki. Brees ugyanis nem lett öreg. Legalábbis játékában nem. A harmadik legpontosabb irányító, a harmadik legtöbb passzolt yard birtokosa és a harmadik legjobb irányítómutatóval is rendelkezik, ha nincs rajta nyomás. Az elképesztő ezekben a statisztikákban, hogy az első kettő játékos előtte mind a három statisztikában, mindig más. Tehát nincs egy olyan konzisztensen jó irányító, aki a játék minden szegmensében egyaránt ennyire jó. Ami ennél is meghökkentőbb az az, hogy a Bears cornerei közül ketten is 0.6 yard alatt vannak coverage snapenként. Ki hitte volna, hogy egy Bears-Saints mérkőzésen a védelmek dominanciája lehet a téma?

 

 

Indianapolis Colts @ Cincinnati Bengals

 

Hol dőlhet el a mérkőzés?

 

Egy mérkőzés aminek megtekintői sokkal többet is érdemelnének, mint amit kapni fognak. Kár is többször leírni, hogy Luck játékával ez a Colts más lenne, mert ezt nem tapasztalhatjuk meg. Koncentráljunk arra ami van, az pedig nem túl rózsás. Brissett a negyedik legpontatlanabb irányító a ligában, legyen szó sima checkdown vagy hosszú labdákról, tiszta zsebben vagy nyomás alatt. Ez már magában probléma, de a futók is meglehetősen közepesek. Gore korához képest nem reménytelenül rossz, de ez magában kevés. Marlon Mack például hétvégén először több snapet is volt a pályán, de ő sem váltotta meg a világot. Passzjáték és futójáték nélkül pedig hogy lehet feltenni pontokat a táblára?

 

Leglátványosabb párharc

 

A Bengals támadójátéka a kezdeti szerencsétlenkedés óta nagyot javult, de még mindig hagy kívánnivalót maga után. Egyedüli biztos pont A.J. Green, aki annak ellenére rendelkezik a második legtöbb yarddal, hogy elkapások számában a legjobb tízben sincs. Nem meglepő, hogy yard/route mutatója is a harmadik legjobb a ligában. Őt vélhetően Rashaan Melvin fogja fogni, aki lassan a Colts első számú cornerévé lépett elő. Igaz, az igazán nagy erőssége a futás ellen van, de coverage-ben is jó CB mutatókat hoz.

 

 

Bold Prediction:

Chester: Brady rosszabb meccset zár, mint 2001-ben a Bills ellen. Akkor 7-szer sackelték, 107 yardot passzolt, valamint 1-1 TD és INT passza volt, de nyert. Most rosszabb számokat fog produkálni (8+ sack, 0 TD, 2+ INT, <107 passzolt yard), de szintén nyerni fog.

rowi: Russell Wilsonnak 374 yard hiányzik, hogy megelőzze Jim Zornt a franchise örökranglistájának 3. helyén passzolt yardok tekintetében. A Texans elleni meccs végére ezt ki is pipálja. A 374 egyébként alapszakaszban karrier csúcs lenne.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!