Connect with us

Érdekességek

Garoppolo megtöri a Pats csere QB átkot?

Bombaként és szinte a semmiből robbant a hír, hogy Jimmy Garoppolót megszerezte a San Francisco 49ers az éjszaka során. Természetesen ez felrázta a teljes NFL társadalmat, hiszen egy újabb Brady mögött kitermelt irányító talált magának csapatot. Csakhogy ez eddig nem jelentett sok jót a csapatoknak.

 

 

[quote]A cseréről már összeszedtük a lehetséges nyerteseket és a veszteseket, de nézzük a dolgok másik oldaláról a trade-et! Andrew Groover összeszedte 2000 óta azokat az irányítókat, akiket kezdőirányítóként hoztak el Brady mögül a kispadról más csapatok, és a végeredmény igen beszédes.[/quote]

 

Drew Bledsoe

 

Időrendben haladva vele kezdjük, ugyanis az ő rezsimje alatt verekedte be magát Tom Brady a Patriots kezdőjébe, ami után nem volt értelme padoznia, hiszen bőven elfért más csapatba QB1-ként. Ilyen volt a Buffalo Bills is, akik egy csere útján szerezték meg, majd később a Dallas Cowboys csapatában is eltöltött pár évet. Groover szigorúan azt a mérleget vette számításba, ami azután történt, hogy az irányítók távoztak Bill Belichick kezei alól, és hiába volt az első billses idénye remek Bledsoe-nak, összességében 35-35-ös mérleget ért el a későbbiekben kezdőirányítóként 79,5-es passer ratinggel.

 

Matt Cassel

 

Cassel a 2009-es szezonban hagyta el a Patriotsot, miután Tom Brady sérülését követően szinte a teljes 2008-as szezonban az ő irányítása alá került a támadósor. Bár a rájátszás nem jött össze, 11-5-ös mérleget sikerült produkálnia, ami egyből franchise taget és hatalmas figyelmet ért számára. Ironikus módon éppen az a Chiefs szerezte meg végül a játékjogát, akinek “köszönhetően” beszállhatott Brady helyére, de több mint korrekt ellenértéket kapott érte a Patriots. Akik aztán a markukban röhögve nyugtázták, mekkorát szakítottak az üzlettel. Cassellel a Chiefs mindössze egyszer jutott rájátszásba az ott töltött négy szezonja alatt, ám a 2012-es blama után megváltak tőle, azóta pedig backup irányítóként keresi kenyerét. Az ő mérlege kezdőként 26 győzelem és 40 vereség, a passer ratingje pedig 76,3.

 

Brian Hoyer

 

 

Cassel távozásával új csereirányító kellett, ez pedig a draftolatlanul a Patriotshoz kerülő Hoyer volt. Az ott töltött három szezonja alatt 43 passzkísérlete volt az alapszakaszban, de sosem kezdett, így 2012-ben a végső keretszűkítést már nem élte meg a csapatban. Ezután hosszú túrába kezdett, Pittsburgh, Phoenix, Cleveland, Houston, Chicago, majd végül San Francisco következett, és ami csak a szezon feléig tartott, hiszen kivágta öt a 9ers, és vélhetően visszamegy majd a csereirányító nélkül maradó Patriotshoz. Csak Clevelandben vált stabil kezdővé, a többi csapatában vagy lecserélték, vagy ő ugrott be szezon közben, de sehol sem tudta megváltani a világot. A 83,4-es passer rating ennek ellenére a legjobb a vizsgált irányítók közül, noha a mérlege csak 16-21 kezdőként.

 

Ryan Mallett

 

Innentől szépen fel lehet fűzni a soron következő neveket az előzőek mögé, hiszen Mallett draftolása miatt kellett Hoyernek távoznia anno. Természetesen neki sem akadt sok keresnivalója Brady mögött, de szerencséjére az a Bill O’Brien került a Houston Texans élére, aki évekig dolgozott az ottani irányítókkal, és akinek az elképzeléseibe passzolt Mallett is, így 2014-ben egy csere útján megszerezték a játékjogát. Két houstoni éve alatt összesen hat meccsen kezdett, de azokat is próbálják elfelejteni a Texans drukkerek, azóta Flacco csereirányítója. Az ő mérlege 3-5 kezdőként, 68,3-as passer ratinggel.

 

Jacoby Brissett

 

Egy viszonylag friss élmény, hiszen Andrew Luck sérülését követően szerettek volna egy használható backupot hozni Scott Tolzien mellé, ha netán ő nem válna be. Így esett a választás a másodéves Brissettre, aki két meccsen kezdett tavaly a Patriotsban, amikor sem Brady, sem Garoppolo nem állt a csapat rendelkezésére. Tolzien természetesen besült, úgyhogy Brissett már a második fordulóban nyargalhatott is a Colts kezdőjébe, de csak a két 0-8-as csapat ellen tudott sikert aratni eddig. Összességében 2 győzelem és 5 vereség díszíti a nevét az idei szezonból, 80,9-es passer ratinggel.

 

Jimmy Garoppolo

 

És akkor megérkeztünk főhősünkhöz, aki az éjjel váltott csapatot, és akitől sokat várnak San Franciscóban. Kyle Shanahan ugyanis már a drafton lobbizott érte 2014-ben, most megkaphatta kezei közé, de vajon ő lehet az üdítő kivétel? Mert hiába van Belichick és stábja egekig marasztalva ami az irányítók fejlesztését illeti, eddig 82-126 a mérlege a Patstől távozó irányítóknak új csapataikban kezdőként, ami nem túl jó ómen. Sokan ódzkodnak is kicsit a Garoppolo hype-tól, noha ő tűnik a legtehetségesebbnek mind közül. Kíváncsian várjuk, mit hoz majd ki belőle a Shanahan-magic az évek során.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!