Connect with us

Érdekességek

Így teljesít a csapatod futás és passz ellen

Scott Barnett-től hoztam már pár érdekességet az utóbbi időben, most itt egy újabb. Most azt vizsgálta meg, hogy az egyes csapatok hogyan teljesítenek futás, illetve passz ellen. Természetesen ez alapjában véve egy nagyon komplex kérdéskör és nem is lehet egyetlen számmal megválaszolni, azonban az általa használt mérőszám sokkal jobb képet mutat egy csapat valódi teljesítményéről, mint simán a benyelt futott-, illetve passzolt yardok száma.

 

Barnett futásokhoz a “futásonkénti engedett yard” mutatót, passzokhoz pedig az “engedett passer rating” mutatót használta fel, így jött ki az alábbi táblázat az engedett futott yardok szerint sorba rendezve.

 

 

Néhány észrevétel, aztán mindenki addig bogarászhatja az adatokat, ameddig szeretné, kommentben várjuk a további érdekességeket.

 

  • A Patriots védelme nagyon gyenge (mondtuk már?): második legrosszabb passz ellen és harmadik legrosszabb futás ellen.
  • A Pats mellett a Raiders, Cowboys és a Saints védelme az, amelyik mindkét játékelem ellen igen gyenge.
  • A Jaguars ellen nem lehet passzolni, de futni annál inkább. Talán a Steelersnek is erre kellett volna fektetnie a hangsúlyt, ahelyett, hogy 57-szer passzoltatnak Big Bennel.
  • A legnagyobb különbségeket a Jaguars mellett a Chargersnél, a Steelersnél, a Seahawksnál és a Ravensnél láthatjuk a kiváló passz elleni védekezés irányában, fordítva pedig a Browns és a Dolphins a leginkább féloldalas.
  • Mindkét aspektusban a legjobb védelmek közt a Broncost, a Billst, a Vikingst és a Cardinalst emlegethetjük és a Bengals is figyelemre méltó.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!