Connect with us

Hír

J.J. Watt újjáépíti a hurrikán sújtotta Houstont

Gondolom mára már mindenki tisztában van azzal, mekkora árvíz sújtotta Texas államot a Harvey hurrikán érkeztével szeptember elején, ami miatt megannyi ember otthona vált lakhatatlanná még olyan nagyvárosokban is, mint például Houston. J.J. Watt azonban az adománygyűjtések élére állt, most pedig már új célokat tűzött ki maga elé.

 

 

A Texans védőfalembere a borzasztó híreket látva úgy döntött, hogy az emberek segítségét kéri a bajba jutott houstoniak segítségére, és az Instagram fiókján keresztül gyűjtést indítványozott a károsultak számára. Watt célja a 200 ezer dolláros adomány elérése volt, de ennél sokkal nagyobb dolgot vitt véghez: a számláló a 37 millió dollárt is meghaladta, ez nagyjából 10 milliárd forintnak megfelelő összeg, mindez adományokból! Egészen elképesztő, de ilyen az, ha valaki jó cél érdekében használja fel a hírnevét. Maga az indítványozó sem hitt a szemének.

 

Amikor elkezdtem, tudtam mire vállalkozok. Egy ilyen adománygyűjtés hatalmas felelősséggel jár, de ekkora összegre sosem gondoltam volna. Az elmúlt egy hónapban minden erőmmel azon voltam, hogy segítsek az embereken amilyen gyorsan csak tudok, rengeteg helyen voltam beszélgetni a bajba jutottakkal, és ott segíteni nekik ahol tudok. Nagyjából 200 milliárd dollárra becslik a károkat, így sajnos ez a 37 millió nem tud minden egyes érintetten segíteni, bárcsak megtehetném hogy így lenne. Amit tudtam megtettem a cél érdekében, de a megannyi támogatás nélkül nem jött volna össze.

 

Watt ebből az összegből nagyjából 30 millió dollárt négy szervezet között osztott szét, amik az elkövetkezendő 2 évben azért felelnek, hogy új házakat húzzanak fel a hurrikán által teljesen leromboltak helyére, hogy élelmet biztosítsanak az embereknek, a kórházak felújításáért, valamint a gyermekek ellátásáért. Természetesen a maradék összeget is jótékonyságra használja fel, amivel a további segélyezési lehetőségeket biztosítaná egy ötödik szervezet által. Watt végül meghatódottságával zárta gondolatait.

 

Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, de óriási köszönettel tartozom az embereknek, akikből sikerült kihozni az emberséget, ami annyi mindenkiben kritizálva van ebben a mai világban. Nem tudom mindenkinek egyenként megköszönni sajnos a támogatást, amik nem csak az Egyesült Államokból, hanem a világ több pontjáról is érkezett. Most sikerült megmutatnunk a világnak, hogy együtt, összefogással minden lehetséges, még az is, hogy 37 millió dollárt összegyűjtsünk. Nagyon sok munka vár még azokra, akik úgy fejezik ki segítségüket, hogy az újjáépítésben vállalnak tevékeny részt, de az ő támogatásukra is rengeteg szükség van. Remélem ez felnyitotta a szemeket arra, hogy az adományozás mennyi ember életét változtathatja meg! Houston pedig erősebb lesz mint valaha!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!