Connect with us

Hír

Kaep nekimegy az NFL-nek, mert összejátszottak ellene

Colin Kaepernick eddig türelmesen várt a lehetőségére, most azonban betelt a pohár. Az utolsó csepp az volt, hogy a Titans Mariota sérülése után Weedent, Barkley-t, McGloint és Yateset hívta próbajátékra, az ő neve pedig továbbra sem merült fel. Kaepernick most benyújtott egy panaszt az NFL tulajdonosaival szemben azzal kapcsolatban, hogy összejátszottak ellene és nem igazolják le, feltehetőleg a himnusz alatti térdelése miatt.

 

Hogy nyerjen, valahogy azt kellene bizonyítania, hogy kettő vagy több csapat is, vagy a liga és valamelyik csapat összebeszélt ellene. És nem is elég a “valószínűbb, mint nem” bizonyítás, mint ahogy az az NFL-nek elég szokott lenni, itt tiszta bizonyítékra van szükség. Ha ez összejön, akkor a jelenlegi kollektív szerződés (CBA) megszűnne.

 

 

A jelenlegi CBA tartalmaz ugyanis egy olyan pontot, hogy ha összejátszás esete lép fel akár csak egyetlen játékos esetén is, akkor a CBA-t hatályon kívül kell helyezni. Ehhez tiszta és meggyőző bizonyíték szükséges, tehát ha Kaepernick bizonyítani tudja igazát, akkor itt bizony armageddon lesz. Megszűnik a kollektív szerződés, ezt újra kell tárgyalni, ami biztos nem lesz egyszerű, hiszen már most, 3 évvel a lejárta előtt lockouttal fenyegetnek a játékosok. A játékosok egyébként biztos örülnének, ha Kaep sikerrel járna, hiszen akkor sokkal nagyobb alkuerejük lenne. Egyébként ő maga is jól járna ezzel, hiszen ha tudja bizonyítani az összejátszást, akkor rengeteg pénzt nyerhet. Hiszen ha például azt ítélik meg, hogy $10 milliótól fosztották meg az NFL tulajdonosai, akkor $30 millió ütné a markát.

 

Egyébként ilyesmire volt már példa, de Sean Gilbertnek nem sikerült bizonyítania 2015-ben, hogy az NFL franchise-ok összejátszanak a szerződések garantált tartalmaival kapcsolatban.

 

Kaepernick márciusban lett szabadügynök, miután kilépett a szerződéséből (mielőtt kivágták volna). Azóta a Seahawksnál volt viziten, de nem igazolták le. A Ravens gondolkodott még el rajta a hírek szerint az edzőtábor alatt, de ők sem igazolták le, részben azért, mert a szurkolók egyből felháborodtak és Steve Bisciotti tulajdonosnak ez nagyon nem tetszett. A mostani akciója pedig történelmi jelentőségű lehet, ha tényleg rendelkezik valamilyen bizonyítékkal.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!