Connect with us

Beharangozó

Ki veszi elő a jobbik arcát? – SNF beharangozó

Jó kis párosítás jött össze az e heti vasárnapi rangadóra: az 5-2-es Steelers utazik a mindig kiélezett meccset játszó Lions otthonába. A Steelers a favorit és jó formában is van, miközben a Lions 3-1-ről olvadt le 3-3-ra, de egyáltalán nem lefutott a mérkőzés. Mindkét csapatnak elég jó matchupjai vannak: a Lions a ballhawk védelmében, a Steelers pedig elsősorban a futójátékban bízhat.

 

 

A Lions bye week után tér vissza, ami nagyon kellett a csapatnak, ugyanis Ricky Wagner, TJ Lang, Glover Quin, Golden Tate és Matt Stafford is kisebb-nagyobb sérüléssel küzdött. A Lions szerencséjére többnyire mindenki jól van, egyedül Tate állapota kérdéses, vélhetően csak a meccs előtt dől el, hogy játszani fog-e. Biztosan nem lesz viszont a pályán az LT Greg Robinson, aki amúgy borzalmasan játszik, nehéz lesz alul múlni, ahogy Ziggy Ansah játéka is kérdéses. A Steelers összességében egészségesebb (már ha Martavis Bryant házon belüli lefokozását nem számoljuk), viszont két komoly hiányzójuk nekik is van: az RT Marcus Gilbert és a védőfalember Stephon Tuitt.

 

Bellnek nagy napja lehet

 

A Lions a Saints elleni meccsig egészen jól fogta a futást, a secondary pedig képes volt egyedül is arra, hogy levédekezze az elkapókat. Ez utóbbi a Saints ellen többé-kevésbé még talán működött is, azonban a New Orleans-i futók annyit futottak a Lions ellen, amennyit nem szégyelltek: 5,2-es átlaggal 193 yardot szereztek. Ez egy jobb napjaiban lévő Bellnek egyedül is összejöhet, bár mivel Bryant “eltiltott”, Juju Smith-Schuster pedig azért még nem az igazi, nem tartom kizártnak, hogy a Lions egy az egyben beáll a futás ellen, aztán a secondary pedig valahogy oldja meg Antonio Brownt.

 

 

Emiatt egyébként nem is feltétlenül számítok egy kifejezetten pont-gazdag meccsre (bár ha Bell futni tud, akkor a határ a csillagos ég), főleg, hogy a Steelers védelme idén top10-es szinten nyomja. A Brownstól megszerzett Joe Haden megújult, de Artie Burns és a slot corner Mike Hilton is jól játszik, a secondaryből a probléma inkább a safetyknél van. A front7 pedig eddig is jó volt: Cam Heyward a védőfalban, Ryan Shazier pedig az LB sorban pusztít, a többiek pedig hoznak egy közepesnél jobb szintet. A lényeget azonban TJ Watt (vagy aki épp a Lions támadófalának baloldalán áll fel) jelenti, ugyanis a detroiti OLine baloldala borzasztóan sebezhető, ha onnan folyamatosan érkezni fog a nyomás, az amúgy sem 100 százalékos Staffordot pedig tovább fogják verni, akkor könnyen kontrollálhatja (és nyerheti meg) majd a meccset a Steelers.

 

Sok múlik Big Benen

 

Roethlisberger karrierje egyik leggyengébb szezonját tapossa, ráadásul vannak kifejezetten borzalmas meccsei, elég csak a Bears elleni impotens játékra vagy a Jaguars elleni 5 INT-s performanszára gondolni. A Steelers egyébként csak ezt a két meccset veszítette, ha Big Ben rosszul játszik idén, akkor általában azt nagyon rosszul teszi. A Lions védelme pedig, ha nem is Jaguars szintjén van, labdaszerzésekben kifejezetten jó (9 INT, 5 fumble hat meccs alatt), illetve a speciális egységre sem lehet panasz, nagyjából itt fordíthatja a maga javára a mérkőzést.

 

 

A támadóoldal ugyanis nagyon féllábas: ha Staffordnak megy, akkor minden oké, ha nem, akkor game over. A futójáték továbbra is akadozik, Marvin Jones teljesen használhatatlan első számú elkapónak, Golden Tate állapota kérdéses, Eric Ebron simán bust, és nem lehet elégszer leírni, mennyire pocsék a támadófal 3/5-e. Bár azért arra a Steelersnek is figyelnie kell, hogy addig ne engedjen ki, míg le nem jár az óra, a Lionsben ugyanis simán benne van akár egy 28 pontos roham is kvázi a semmiből, bár ha két labdabirtoklásnyi előnyük van a negyedik negyedre, az nyilván fél siker.

 

Nehéz dönteni

 

A Steelers három pontos favorit, tehát viszonylag kiegyenlített erők csatáját várják a fogadóirodák. Nehéz dönteni, mert végül is a Lions elleni meccs simán egy rangadó, de NFC-s csapat révén nyilván nem olyan fontos, mint mondjuk a Bengals legyőzése. Ráadásul a Steelers épp az ilyen, viszonylag könnyűnek tűnő meccseken szokott szenvedni, miközben a Lionsnek gyakorlatilag élet-halál kérdése, hogy nyerjenek: a Vikings a Browns ellen játszik, 6-2 és 3-4 között pedig szakadéknyi a különbség. A szerkesztőség is teljesen megosztott, 5-5 arányban kapott szavazatot mindkét csapat.

 

Aki közösségi élményre vágyik, azt tárt kapukkal várja a ZICCER. A meccsdömping most 14:30-tól kezdődik.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!