Connect with us

Összefoglaló

Most akkor félni kell a Bearstől?

A Minnesota Vikingsba visszatért Sam Bradford, míg a Chicago Bears az újonc Mitch Trubiskyvel lépett pályára, így egyértelműen a Vikings volt a favorit még idegenben is. Erről a Bearst vélhetően nem értesítették, mert remekül játszottak, John Fox vezetőedzőt pedig vélhetően jól megrugdossák majd, hogy miért várt eddig Trubisky bevetésével.

 

 

Bradford még nem az igazi

 

Sam Bradford nem játszott jól, egyszerűen látszott rajta az, hogy korai volt még a visszatérése. Folyamatosan féltette magát, ha bármilyen nyomás is érkezett, egyből letérdelt inkább, csak baja ne essen. Volt pár szép passza, 5/11-es aránnyal és 36 yarddal cserélték le a félidő előtt. Ráadásul háromszor is sackelték, amiből az egyik safetyt is ért, ráadásul az teljesen az ő hibája volt, egyszerűen nem lehet négy másodpercig szorongatni a labdát a saját célterületeden.

 

A helyére beálló Case Keenummal sokkal jobb lett az egység, mindössze négy rossz passza volt (17/21), dobott 140 yardot és egy TD-t, ő lett a hős.

 

Igaz, ezzel együtt sem hasított a Vikings offense, az újonc Cook nagyon hiányzott: hiába volt Jerick McKinnonnak 16 futásból 95 yardja, az csak 15-ből 37, ha levonjuk az 58 yardos nyargalását (a nagy pénzért hozott Latavius Murray 12 futásból 31 yardot szerzett, ennyire eredményes a futójáték Cook nélkül). McKinnon egyébként jól játszott, hat elkapásból volt még 51 yardja, nálam ő a meccs MVP-je.

 

A védelemből emeljük ki Harrison Smitht, aki eldöntötte a mérkőzést az interceptionjével, de ezen kívül is remekül játszott. Négyszer dobott felé Trubisky, ebből egy elkapás lett mínusz 3 yardért, összeszedte ugyebár azt az interceptiont, és összességében egy 0.00-s passer ratinget engedélyezett.

 

Trubisky jó, a Bears pedig tökös volt

 

Az újonc nem ijedt meg a liga egyik legjobb védelmétől, rengeteg szép megmozdulása volt. Bár ez a pontosságon nem látszott meg, meg nyilván látszott rajta, hogy újonc, viszont Fox magyarázhatja, hogy miért nem őt játszatta eddig. Nem mintha Mike Glennon annyira pocsék lett volna (inkább szerencsétlen), de az újoncban úgy néz ki, megvan az, ami a franchise vezetéséhez kell. Nem vagyok híve a rookie irányítók korai mély vízbe dobásának, de ő már az előszezonban rászolgált, és ki tudja: talán ha van egy kis meccstapasztalata, nem úgy dobja meg az utolsó passzt (INT) a negyedik negyed végén, saját red zone-ja közelében.

 

Trubisky első drive-ja kifejezetten tetszetős volt és egész meccsen nagyon jól használták a play actionöket. Érdekes egyébként, hogy az újonc irányító ilyen helyzetekben 127,4-es irányítómutatóval dobált, play action nélkül viszont csupán 30,8-assal. A második félidőben össze is jött Trubiskynek élete első profi TD-je, habár messze nem ez volt a nap legjobb dobása tőle, az interception lehet “igazságosabb” lett volna ennél a játéknál, de a szerencse az ő pártjára állt ennél az esetnél (meg is érdemelte a sok elkapói hiba után), utána pedig a Bears felrajzolta és kivitelezte a valaha volt legkirályabb 2 pontos kísérletet:

 

 

A Bears védelmet is dicsérjük meg, a másodéves Leonard Floyd két sacket (egyikből safety) szerzett, a nemrég új szerződést kapó Akiem Hicks szintén ennyit. Egy-két nagy játékot leszámítva megfogták a futást, kivették az idáig elit szinten játszó Diggs-Thielen elkapópárost és visszaadták a Bears offense-nek a labdát 17-17-es állásnál. Ennél többet nem tehettek.

 

A nap játéka: Fake punt TD!

A Bears védelme és speciális egysége összesen több pontot szerzett (9), mint amennyit a Bears támadósora (8). Azért ez nem semmi, ráadásul nem is úgy történt ez, hogy három mezőnygólt pakoltak fel, hanem egy safetyt és ezt a tökéletes fake punt touchdownt:

 

Összességében a Bears talán jobban is játszott, mint a Vikings (az első félidőben mindenképp), de legrosszabb esetben is pariban voltak a minnesotaiakkal. A támadósor nagyon szenved a potens elkapók hiányától, az ellenfél térfelén ez nagyon kiütközött már, hiszen számtalan drive-juk végződött punttal a Vikings térfeléről. Trubiskynek ugyan voltak hibái, de látszik az upgrade Glennonhoz képest, csak hát ilyen kisegítő személyzettel limitálva vannak a lehetőségei.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások