Connect with us

Összefoglaló

Na, csak kiszenvedtük a győzelmeket

A héten igazi kínkeserves meccseknek lehettünk szemtanúi. Bálványok dőlnek meg és újak épülnek, csak ennek nem mindenki örül.

 

Patriots – Jets 24-17

2017-re eljutottunk oda, hogy egy papíron tankoló Jets ellen kellett az utolsó másodpercekben kiszenvednie egy kínkeserves W-t a Patsnek. Duplavétéef. Ráadásul egy elég megkérdőjelezhető fújással TD-t vettek vissza ASJ-től, amivel ugye simán hozhatta volna a Jets a meccset, és valljuk be, az az Adams PI se volt tiszta. Szóval hölgyeim és uraim, ott tartunk, hogy ez a Jets eddig életképes. Senki nem tudja, hogyan, de az. Brady rég nem volt olyan rossz, mint ma (mondjuk de, a múlt héten), és nem tudni, hogy ezt a Jets védelme intézte vajon így, de valami működött. Az időmenedzsmentre jobban kéne figyelni, viszont a játék általános szintjén kívül csak pozitívumokat lehet kiemelni. A fiatalok odaléptek, Robby Anderson a bolondját járatta a teljes LB-DB-sorral egy-egy úttal, ASJ, Kerley, és Kearse teljes mértékben otthon vannak a rendszerben. Való igaz, kicsi az esélye még egy ilyen játéknak McCowntól, aki utoljára 2006-ban játszott a Pats ellen…elkapóként, és volt is 2 labdája 15 yardra a Lionsben.

 

A Pats a hatodik hétre pedig odáig is eljutott, hogy a Jets ellen szenved az offense. Azért ismerjük be, nem volt annyira fájdalmas Edelman elvesztése, hogy most a Brady Bunch keservesen tudjon a Jets támadóinál hajszálnyival jobb játékot bemutatni. A 7/13-as harmadik kísérlet sikeraránya az mi? Ha nem lenne ebben a csapatban Hightower, nem is tudom, mi lenne itt. A playcalling JMD-től borzasztó volt, különösen a negyedik negyedben, és nem tudom, Patricia mit él át, de hogy a def Q2-Q3-ban tudott csak játszani, az egy korábban nem látott mintázat. El kell azon gondolkodni, hogy ha közepes csapatokat rendre néhány ponttal sikerül csak verni, akkor ez valóban egy contender csapat? Mert persze, valahogy meglesz a divízió, de onnan még három (inkább négy) meccs van a gyűrűig.

 

 

Packers – Vikings 10-23

A Packers továbbra is nyeretlen a US Bank Stadiumben, ugyanis vezéráldozattal szenvedtek hatalmas vereséget. Aaron Rodgers egy vitathatóan kései ütés után a földön maradt (bár a zseben kívül volt, így szabályszerű volt Barr), majd bekocsikázott az öltözőbe. Mint kiderült, a dobóvállánál kulcscsonttörést szenvedett, ami nagy eséllyel a szezonja végét jelenti – ilyen sérülés még WR-nél is hónapok kérdése, nem hogy a jobbkezes QB-nál. Ennek megfelelően Brett Hundley próbálta lehozni majdnem az egész meccset, ami egy érdekes emberkísérlet volt. Egy komoly védelem ellen dobták mélyvízbe, és nagyon gyorsan fel kell tökig csavarnia a gázt, ugyanis a hírek szerint nem várható nagy QB-igazolás. Hundley hozott egy TD-drive-ot, utána viszont háromszor is eladta a labdát, és általánosságban véve ötödik körös irányítónak megfelelően játszott. Volt egy nagyon szép triple coverage passza amúgy, centiken múlott, hogy Nelson behúzza. Apropó Nelson: az egész támadósor meg volt lőve ARod nélkül, sajnos akármennyire jók az elkapók, ide profi passzok kellenek, és ez így nem lesz meg.

 

A Lions vereségével a Vikes átvette a divíziót, és a 4-2-es Packers számára a pozitív szezon is nagy dolog lesz jelen állás szerint. Vannak azonban olyan jelek is, ami szerint dobban még a sajtszív! Blake Martinez fellépett, ha kellett, Hundley nem volt teljesen világtalan az amúgy darabokra hulló támadófal mögött, és Aaron Jones ügyes volt a liga egyik jobb futásvédelme ellen is. Kérdéses, hogy mi lesz Montgomeryvel, képes lesz-e visszaszerezni a snapjeit teljes egészében, és mennyire esik ki az értékes passzokból Hundley folytán. Meg kell dicsérni Lenzy Pipkinst, az egyetlen CB volt, aki nem vétett bődületes hibákat, Kenny Clark nagyon működik a front seven embereként, és javítani kell a dropokon, mert ez le fogja gyilkolni Hundley-t.

 

 

A Vikings részéről kielégítő meccset láttunk, Jet McKinnon rommá futotta a Green Bay védelmét, de sajnos őt hosszú távon kontakt-RB-ként nem lehet alkalmazni. Trae Waynesben őszintén nem értem, mit lát Zimmer, persze első körös, de elég fura az a CB, aki futás ellen majdhogynem ligaelit, csak úgy szórja a scrimmage mögötti szereléseket, és mellé úgy égetik meg levegőben, ahogy nem szégyellik. A csapat részéről nagyon vészjósló, hogy mindkét turnover (fumble és INT) amúgy jó ritmusú támadássorozatokban jött, amikből pontot kellett volna szerezni. A screen és a toss playek egyre jobban mennek, az időzítésük nagyon pazar, Laquon Treadwell pedig gyakorlatilag Moss óta a legszebb elkapást mutatta talán be. A támadófal teljesen megfogta a Packers passzsiettetését, ez mindenképp egy izgalmas meccs lehetett volna Rodgers részvételével is.

 

 

Rams – Jaguars 27-17

Én tényleg nem akarok szemét lenni, DE. A Jaguarsban körülbelül ennyi van. A Ravens elleni győzelem teljes mértékben értéktelen volt, ahogy a Pittsburgh ellen szerzett 30 pontból is csak 17-et tettek fel a támadók. Az “add a labdát Fournette-nek” addig működik, amíg nem kezdik el őt keményen fogni, és ez még csak nem is volt egy ilyen téren vészes defense. Ha nem nézzük a 75 yardos TD-futást, akkor 55 yardot hozott össze Leonard 20 kísérletből. A Jaguars fala nem segítette Bortlest, és nem tudtak pontot tenni a támadássorozatok végére, csak hogy érzékeltessem: másfélszer annyi yardot tettek fel a táblára, mint a Rams, ennek ellenére bő harmadával kevesebb pontot szereztek. Rá lehet kenni Myersre a két kihagyott mezőnygólt, de nem jön ki a matek. Fournette-en kívül mindenki lazán vette ezt a meccset a támadósorból, és valljuk be, Cooper kickoff return TD-je már az elején odavert a morálnak. Ngakoue és Fowler képtelenek futást fogni, túlfutnak a lyukaikon, és ezt Campbell és Jackson nem tudják kompenzálni esetlegesen, az LB-sor pedig idén már teljesen az apró srácokra épül, súlyban-méretben egyedül Myles Jack nagyobb Gurley-nél, meg Posluszny, de ő csak rotációs. Itt 6-8-10 kilóval könnyebb embereknek kéne ráverni Gurley-re akkorát, hogy megfogják.

 

 

Valójában a Rams részéről sem volt ez szép győzelem, hiszen a 27 pontból 17 vagy a special team érdeme, vagy a JAX védelme hozta össze. Érezhetően megfogták a gőzmozdony Rams-támadósort a levegőben, Goff megint a tavalyi számait hozta, igaz itt nem önszántából. Austin és Watkins nagyon eltűntek, utóbbinak nagyon nem áll jól a szénája a csapatban, semmit nem tud hozzátenni a játékhoz. Ez persze fakadhat abból is, hogy a ST TD-ikből fakadóan konzervatívabbra vették a figurát. Ogletreenek sokat kell fejlődnie, hogy megszolgálja a szerződését, mégpedig egy kifejezett pontban: ne karral szereljen. Félelmetesen sokat kockáztat, hogy szemből jön az ellenfél, és ő a vállas helyett inkább kitér, és karral próbál földre vinni…ebből lesznek a 40 yardos futások a lecsúszott szerelés után. Wade mesternek viszont valamit ki kell ókumlálnia, mert ez a defense így nem maradhat, ezen simán elmehet a PO pár erősebb csapat ellen. Bár valljuk be, a Ramsnek a PO-ról éppen lecsúszni hatalmas dolog lenne az előző évek után.

 

 

Chargers – Raiders 17-16

Na csak bejött, amire vártunk, névleg az, hogy a szoros meccsek tavalyi királya és vesztese egymás ellen elkezdjen szépen visszaállni a várhatóhoz. Most fordult a kocka, és Nick Novak bevágta a végén, így a Chargers átvette a harmadik helyet a divízióban. Rivers végre nem omlott be a meccs végén, és valljuk be, Hunter Henry a mini-Gronk, aki előtt szép karrier állhat egy passzerős csapatban. Gates jövőre jó eséllyel már nem lesz, így minden adott, hogy Rivers utolsó éveiben meglegyen a legendás breakout. Bosa 4 sackje, amiből volt labdaelszedős is, igazi úristen kategória, pláne egy ilyen fal ellen. Most ő és Ingram ketten együtt benne vannak a három legjobb pass rusher párosban, nincs kérdés. Ki kell emelni, hogy Lynn végre nem erőlteti a futást, és ugyan lassan kezd bele a csapat, Gordon képes felvenni a ritmust, és sokkal inkább taktikai futásokkal tépi meg az ellent, mint erőből három egymás utáni kísérlettel. Jobban is néz ki azonnal.

 

 

A Raidersnél viszont nagy gondok vannak. A playhívás borzasztó, Carr nincs ott fejben, a fal sokat enged, és eltűntek a fegyverek. Crabtreen és Lynchen kívül nincs ember, aki megbízható, a túloldalon pedig még nagyobb gondok vannak. Az LB-sor kb. teljesen hiányzik, Mack nem hozza a tavalyi szintjét, így ez a szezon kuka lesz. Valami eltört (tudom én mi: támadóknál a séma, védőknél meg a tudatos építkezés hiánya hozott ide), és nem hajlandóak megjavítani a csapaton belül. A pletykák szerint Carr lábtörése volt az ok, hogy Musgrave-nek mennie kellett (nyert meccsen fennhagyta dobálni), és egészen a tulaj Mark Davis szólt le, hogy akasszák szögre a cipőit. Teljesen megszűnt a play action és a mély játék, pedig Cooper a dropok ellenére még mindig parádés utakat fut. Egy életerős csapatot tesz tönkre a béna edzői stáb.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!