Connect with us

Hír

Nagyot fordult a világ Houstonban

“Houston, we have problem”, mondhatnánk stílszerűen, de nem biztos, hogy a jelenlegi szituáció akkora probléma lenne. Mindössze annyi történt, hogy az eddig a brutális védelméről elhíresült Houston Texans idén az offense-ére támaszkodik, részben kényszerből is.

 

 

Amióta J.J. Watt a Houston Texans csapatát erősíti, a védelem rendre a top 10-ben végzett az nfl.com statisztikái szerint, még akkor is, ha lesérült, az offense viszont sosem volt a 14 legjobb egység között ezen időszak alatt. Most azonban fordult a kocka, a védelem a megannyi sérülés miatt vesztett erejéből, cserébe az offense nem győzi szórni a pontokat, egy szezon alatt ez elég éles váltás. Mindez a csapat újonc irányítójának, Deshaun Watsonnak tudható be, állítja a csapat tulajdonosa, Bob McNair.

 

Feje tetejére állt a világ a csapaton belül, és minden 180 fokos fordulatot vett. Tudtuk, hogy nagyon jó védelmünk volt tavaly, ahogy azt is, hogy a szerzett pontjaink borzalmasan kevesek voltak, amik gyakran győzelmekbe kerültek. Most azonban annyi pontot szerez a támadósor, amivel már bőven lehet meccset nyerni akkor, ha a védelem csak minimálisan is féken tartja az ellenfelünk támadósorát. Deshaun csodálatosan játszik, szerintem nem kell már találgatni, hogy ki lesz a franchise irányítója, ő a mindenünk az offense-ben. Övé a jelen és a jövő egyaránt.

 

A Texans idén 29,5 pontot átlagolt 6 fordulót követően (sőt, a második forduló óta, amióta Watson kezdő, 34-et), míg tavaly szintén ennyi meccs alatt ez a szám mindössze 18 volt Brock Osweiler irányításával. Ahogy az is sokatmondó statisztika, hogy Watsonnak idén 15 passzolt és 2 futott hatpontosa van – pontosan ugyanannyi, mint tavaly Osweilernek a teljes alapszakaszban.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!