Connect with us

Hír

NaVorro Bowmant kivágta a 49ers!

A 49ersnél pénteken bejelentették, hogy elbocsátották NaVorro Bowmant, a 2010-es draft 3. körében választott linebackert, aki 8 szezonban lépett pályára a Friscónál, ebből négyszer lett All-Pro. Korábban felröppent a hír, hogy elcserélnék a játékost, Drew Rosenhaus, az ügynöke 31 csapatnak írt levelet arról, hogy csere útján megszerezhetik Bowmant, azonban a linebacker $6,75 milliós alapfizetése, és a korábbi sérülései, idei gyengébb teljesítménye miatt csak egy csapat akart cserélni érte, de náluk Bowman nem akart játszani.

 

Ezért elbocsátották a játékost,  hogy immáron szabadügynökként maga válassza meg, hogy hova akar igazolni. A kivágásában közrejátszott az is, hogy az idei első körös LB, Reuben Foster ezen a héten visszatérhet bokasérüléséből, miután kihagyta az előző négy meccset. Bowman legutóbb a Colts elleni meccsen sem volt már annyi snapben a pályán, mint korábban, amit Kyle Shanahan azzal magyarázott, hogy a linebacker hatékonyabb akkor, ha többet pihen meccs közben. A játékos nem tűnt túl boldognak a meccs utáni interjúban attól, hogy Brock Coyle-lal kellett megosztania a játékidőt.

Az idén 29 éves Bowman fénykorában akkor volt, amikor Patrick Willisszel játszott együtt, de még a 2015-ös évben, az ACL- és MCL-szakadása után is jó szezonja volt. Tavaly októberben azonban ismét megsérült, elszakadt az Achilles-ina, és idén már csak árnyéka volt a pályán korábbi önmagának. Sebessége már nem a régi, coverage-ben gyenge, de még mindig jól szerel, és 2 down linebackerként futás ellen hasznos lehet. Bowman kivágásával $6 937 500 cap space szabadult fel, és $2 654 000 dead money keletkezett utána. A 49ers linebackerei közül a legtöbbet Reuben Foster és Ray-Ray Armstrong lesz a pályán ezek után, de nagyobb szerepe lehet Brock Coyle-nak is.

Bár végül egy csapat sem vitte el Bowmant csere útján, mint szabadügynök több kérője is lehet.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!