Connect with us

NCAA

NCAA College Football 2017 – Week 7

A héten kevesebb nagy rangadó várható, azonban jövőbeli NFL-sztárból most sem lesz hiány. Nézzük a hét legjobb egyetemi foci mérkőzéseit!

 

#6 TCU Horned Frogs @ Kansas State Wildcats, október 14. 18:00 (magyar idő szerint)

A Big-12 konferencia egyetlen veretlen csapata látogat most a Kansas State-hez, akik szeretnék megtörni ezt a sorozatot. A Wildcats ezzel szemben 3-2-vel kezdte a szezont, és múlt héten két hosszabítást követően veszített a Texas ellen. A mérkőzés legégetőbb kérdése, hogy tud-e majd játszani a Texans ellen sérülést szenvedett Wildcats irányító, Jesse Ertz. Ertz, bár nem fut csillagászati szezont, eredményesen viszi előre a támadósort passzaival, és lábon is veszélyes. Ha nem tudja vállalni a játékot, a cseréje Alex Delton lesz, akivel a passzjáték aligha lesz erőteljes, így nagy szerep hárul majd a futójátékra. A TCU ezzel szemben nagyon jól áll támadóoldalon, Darius Andersonnal fémjelzett futójátékuk mellé a passzjáték is eredményes. Ezek mellé, ráadásul Anderson cseréi, Kyle Hicks és Sewo Olonilua is igen hatékonyan tudnak élni a kapott lehetőségekkel. Az elmondottak alapján egy igen sok pontos mérkőzésre számíthatunk, főleg, hogy a Kansas State védelme viszonylag bajosan tudja megfogni a futást, meccsenként átlagosan 129 yardot engednek. Ha tehát korán elhúz a TCU, akkor a futójátékkal kezükben tudják majd tartani a mérkőzést, ami elég lehet a győzelemhez az irányítókérdésekkel tarkított Wildcats ellen.

Érdekes párharc: TCU védőfal vs. Kansas State O-Line

A Wildcats támadófala a jobbak közé tartozik pass protectionben, mindössze 7 sacket engedtek az ellenfelek védelmeinek. A TCU védelme azonban már 13 sacket szerzett, amivel vezeti a Big-12 konferenciát. A mérkőzés képét nagyban meghatározhatja, hogy hogyan képesek megvédeni az irányítójukat a Wildcats játékosai, különösen ha Deltonnal kell majd a támadóknak felállniuk.

Akire mindenképpen figyeljünk: Darius Anderson (RB #6)

Anderson vezetésével a TCU futójátéka a liga felső rétegébe tartozik, remek helyetteseinek hála pedig tudják pihentetni is a sokat foglalkoztatott futót. A szezon során már 465 yardot és 6 TD-t szerzett a TCU futója, miközben 6 yardot átlagol futásonként. Hátránya viszont, hogy a passzjátékba nem nagyon bevonható, mindössze 47 elkapott yardja van 5 elkapásból. Anderson személyében a jövőben egy klasszikus erőfutó jöhet az NFL-be, akit bár néha lehet a passzjátékhoz használni, leginkább egydimenziós futónak tekinthető jelenleg.

 

#10 Auburn Tigers @ LSU Tigers, október 14. 21:30 (magyar idő szerint)

A Tigrisek összecsapása NFL szinten is érdekes lehet, hiszen mindkét gárda számos játékossal gazdagította a ligát, gondoljunk csak Cam Newtonra vagy Leonard Fournette-re. Az Auburn nagy lendülettel érkezik, hat mérkőzésükből mindössze egyszer veszítettek, akkor is a Clemson ellen. Ezzel szemben az LSU négy mérkőzést tudott csak megnyerni, azonban korántsem olyan meggyőzően, mint a vendégek. Az LSU-nál a legégetőbb kérdés, hogy hogyan fog működni a támadósor: a támadófal szenved, Fournette utódja, Derrius Guice pedig sérülésekkel bajlódik, miközben az irányító posztján sem túl meggyőző eddig Danny Etling. Az Auburn támadósora viszont módszeresen felemészti ellenfeleinek védelmeit, ami elsősorban a már 12 TD-t szerző running backnek, Kerryon Johnsonnak köszönhető, de a passzjáték is elég jó lábakon áll. A mérkőzést tehát leginkább az döntheti el, hogy meg tudja-e fogni az LSU védelme annyira a vendégek támadóit, hogy a déliek gyengécske támadósora tudja velük tartani a lépést.

Érdekes párharc: Derrius Guice (RB #5) vs Jeff Holland (LB #4), Derrick Brown (DL #5), Marlon Davidson (DL #3)

Guice sérülésekkel bajlódik, így Darell Williams is szóhoz fog majd jutni a mérkőzésen, de a legnagyobb kérdés, hogy mit tudnak ők kezdeni az LSU nem túl jó támadófala mögött az Auburn belső védőfalával, illetve a futás ellen kiváló linebackerrel, Jeff Holland-del.

Akire mindenképpen figyeljünk: Arden Key (LB #49)

Key a jövő egyik nagy NFL-reménysége, sokak szerint akár 1/1 is lehet a 2018-as drafton. A tavaly 12 sacket gyűjtő játékos idén még visszafogott, csak 0,5 sackre futotta a kiválóságtól. Ennek ellenére mindenképpen érdemes lesz figyelni a kiváló testfelépítéssel rendelkező védőt, hiszen hamarosan az NFL-ben is láthatjuk majd.

Utah Utes @ #13 USC Trojans, október 15. 02:00 (magyar idő szerint)

A hét egyik legnagyobb téttel rendelkező meccsén a győztes könnyen bezsebelheti majd a Pac-12 konferencia győzelmét. Az utóbbi időben az Utah rendre borsot tört a USC orra alá, azonban úgy látogatnak most a Trojanshoz, hogy 1916 óta(!) nem nyertek idegenben náluk. A Utah szempontjából nem lesz túl kellemes a mérkőzés, mivel az irányítóposzton a sérült Tyler Huntley helyett kénytelenek a pocsékul játszó Troy Williamsszel felállni. Williams keze ráadásul kulcs szituációkban is gyakran megremeg: ez különösen veszélyes az ellen a USC ellen, aki vezeti a Pac-12-t labdaszerzésekben, és a negyedik negyedben rendre kikapcsolják az ellenfelek támadóit, miközben ők tovább gyártják a pontokat. A USC védelme ellen azonban a futójáték sem lesz könnyű, hiszen mindkét gárda pokolian erős védőfallal rendelkezik. Nem jók tehát a kilátások arra, hogy 100 év után nyerjen újra a USC otthonában a Utes, de ha valaki, akkor ők tudják meglepni a Trojanst.

Érdekes párharc: Sunia Tauteoli (LB #10) vs Ronald Jones II (RB #25), Stephen Carr (RB #7)

A Utes linebackere kiválóan öli a futásokat, a szezon során már 7.5 negatív yardos szerelése is volt. Részben az ő feladata lesz majd megfogni a Trojans két remek futóját, akik együtt már 10 TD-t szereztek csapatuknak. Ha sikerül kivenniük a játékból a futókat, akkor nagyobb teher hárulhat Darnold vállára, amibe sokkal könnyebben belehibázhat.

Akire mindenképpen figyeljünk: Sam Darnold (QB #14)

Darnoldot rengetegen 1/1-es jelöltnek tartják, azonban jelenlegi játékával nem szolgált erre rá. 1705 yardja és 12 TD-je ugyan szép számok, de mellé 9 interceptiont is dobott, teljesítménye pedig igen hullámzó. Jelenlegi állás szerint tehát ilyen játékkal még az első körből is kicsúszhat, hiszen egy remek futójáték mellett is elég gyengének mondható a teljesítménye, főleg turnoverek terén. Ha sikerül ebben fejlődnie, remek irányító lehet, de ehhez egy igazi QB-guru edzőhöz kell majd kerülnie az NFL-ben, jó pár minőségi célponttal. Ezek hiányában viszont jelenleg óriási bust-potenciál van a fiatal irányítóban.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!