Connect with us

Összefoglaló

Szoros meccsek csokra

Jaguars 30 – 9 Steelers

Kezdjük a legkevésbé szorossal, legalábbis ami a végeredményt illeti. Nem sokan számítottak erre a végeredményre, nem véletlenül. Big Ben élete talán legrosszabb formáját hozta, míg a Jaguars védelme megint tündökölt és megnyerte a mérkőzést.

Így rejtsd el, ha gyenge az irányítód

A Jacksonville támadói nem kaptak túl sok szerepet ezen a mérkőzésen, de erre most nem is volt szükség. A Steelers ellen a már a szezon előtt belengetett régi típusú, a futásra alapozó támadósort láthattuk. A futások ugyan nem voltak átütőek, de hoztak egy biztos szintet. A végén pedig az újonc Fournette kapott lehetőséget a villogásra, aki 90 yardos TD-t szerzett. Ez pedig azért volt számomra roppant fura, mert a védelemnek pontosan tudnia kellett, hogy az ellenfél futni fog, hogy lepörgessék az órát. A kohászok egysége mind a passzokat, mind a futásokat alapvetően jól fogta. A nyomásgyakorlásuk sem kirívóan rossz, de a támadók bénázását nem tudták egyensúlyban tartani.

Nem röpködtek a méhecskék

Big Ben néha egyenesen a védők kezébe passzolt, máskor pedig a szerencsétlenség is közrejátszott, de az ok szinte mindegy is, ha mindez ötször történik meg. Ezekből kettőt a Jaguars vissza is vitt TD-re, így ha csak elméletben is, de csupán ezzel a két akcióval is győzni tudtak volna. Természetesen egy hátrányban lévő csapatnak sokat kell passzolnia és erre fel tudnak készülni a védelmek, de ezzel együtt is bombasztikus ez a védelem. Bell ugyan összesen majdnem 100 yardot gyűjtött, de ezt 25 labdaérintésből (15 futás 10 elkapás), ő sem volt elég a győzelemhez. Brown néhány hibát leszámítva nem teljesített rosszul. Ez egy nagyon rossz nap volt a kohászoknak, de ha Big Ben összekapja magát, remélhetőleg ennél többre lesznek képesek.


Chargers 27 – 22 Giants

A Chargers roppant stílusosan egy safetyvel indította a meccset. Végül behúzták, vagy ha pontosabban akarok fogalmazni: a Giants elveszítette a mérkőzést. A helyzetüket tökéletesen leírja, hogy megsérült Beckham, majd a következő játékban Manning elejtette a labdát, amit begyűjtöttek a védők és a Chargers innen szerezte meg a győztes TD-t.

Ügyes kezű önkéntesek jelentkezését várják New Yorkban

Az óriások támadóinál nagy baj van. Elveszítették négy elkapójukat, többek között a szinte egyedüliként életjelet mutató Beckhamet is. Az elkapók hiányán kívül az sem segítette Manninget, hogy Bosa és Ingram is hatásosan keserítették meg az életét (a támadófala készséges közreműködésével).  Számukra az lehet a kiút, ha a két futójukat (Gallman és Darkwa) többet tudják használni (a sikeresség megtartása mellett).

Végre megvan az első győzelem!

A Chargers kiválóan használta a red zone-ban a futó Gordont, aki rövid passzokkal megverte a linebeckereket és be tudott érni az end zone-ba. Természetesen nem csak a rövid passzoknál, hanem a futásoknál is aktív (és hatásos) volt. Ez és Rivers közepes teljesítménye pedig elég volt a győzelemhez. A védők nem igazán tudtak az irányító közelébe férkőzni, erre pedig a jövőben is lehet építeni.


Titans 10 – 16 Dolphins

Gyakran látjuk, hogy a halott labdára is ugrik mindenki, mondhatni teljesen feleslegesen. Ha valakiben is felvetődött a kérdés, hogy ez mire jó, nos jelen esetben egy meccs eldöntésére. Ugyanis még a meccs elején Casselt éppen a passz pillanatában ütötték meg, a labda pedig előre repült és mindeni azt gondolta, hogy egy sikertelen passz lesz. Nem így Jones, aki felmarkolta a lasztit, visszanyargalt és TD-t szerzett. Ez pedig a végeredmény ismeretében létfontosságú volt.

Supernaw!

Ez akár egy csatakiáltás is lehetne, de nem az. Supernaw a Titans TE-je, akit azért emelnék ki (a kétségtelenül menő nevén kívül), mert egymás után kétszer is hamar indult, ezzel kiszorítva csapatát a Dolphins end zone-jának torkából. Erre ő megrázta magát és megcsinálta a TD-t! Ezen kívül az is kétségtelenül lejött a meccsből, hogy nagyon hiányzik innen Mariota. Akármennyire is tudatosan van építve ez a csapat, nélküle nem megy igazán sokra. A gyengébb támadósor ellenére azért nem szabad elvenni a Dolphins védelmének érdemeit sem. Nem engedtek 35 yardnál többet egyetlen elkapónak sem, illetve a Murray&Henry fémjelezte futójátékot is nagyszerűen kordában tartották.

Ez még mindig nem akar működni

Miamiban vannak bajok rendesen. Cutlert nem segítik az elkapói, mondjuk azért ő sem tesz sokat saját magáért. Egy hete ez ellen a védelem ellen, több mint 50 pontot tett fel az újonc Watson, miközben Cutleréknek egyetlen egy TD-re futotta. Nem túl impozáns teljesítmény. Egyszerűen nem látom, hogy mi az, amire lehetne építeni. Mindezt úgy, hogy a Titans védői nem zaklatták halálra Cutlert, illetve az elkapók sem tudtak igazán elválni a védőktől.


49ers 23 – 26 Colts (OT)

A végig szoros meccs végén Hoyer felzárkózott döntetlenre, így jöhetett a hosszabbítás. Itt Brissett az első drive-jában egyből eladta a labdát (akárcsak a Cardinals ellen), de most végül Vinatieri biztos lába segített megnyerni a mérkőzést.

Van még hova fejlődni

Hoyer ugyan 101-es passer ratinget ért el, de kritikus helyzetekben (pl 3. kísérletek) nagyon gyengén teljesítettek. A két sikeres 4. kísérletet persze senki sem veszi el tőlük, de a támadó zseninek kikiáltott Shanahannak kevesebb pontot sikerült szereznie ez ellen a védelem ellen, mint a nyeretlen Brownsnak. A Colts védelmének nem igazán sikerült Hoyert megzavarnia nyomásgyakorlással, illetve az olimpikon Goodwinon kívül mindenkit sikerült szorosan őrizni. Az persze már más kérdés, hogy ennek ellenére az elkapók rendre megcsinálták az elkapást.

Ha nem lehet passzolni, majd futunk

Gore a vasárnapi teljesítményével minden idők 7. legtöbb futott yardjával rendelkező játékosa lett. Rajta kívül érdekes lehet még az újonc Mack, akinek 9 futása volt és 10 yard/carrys átlaggal tette mindezt. Ők ketten a fiatal tehetség és a végtelen tapasztalat lehetnek. Brissett nem játszott kiemelkedően, de a sikerhez pont eleget tett. Az viszont intő jel lehet a számára, hogy mind a két idei hosszabbításában eladta a labdát. Remélhetőleg ezek csak a tapasztalatlanságából adódó hibák és idővel kinövi őket. Ugyan kétszer is földre vitték, de alapvetően nem volt extra nagy nyomás alatt és az elkapói is üresre tudták magukat játszani, így benne van ebben az egységben a fejlődés lehetősége.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!