Connect with us

Összefoglaló

Thursday Night Thriller!!!

Hamisítatlan csoportrangadót láthattak azok az európai nézők, akik virrasztottak a hetedik forduló nyitómeccséért, és te jóságos ég milyen jól tették! Rengeteg fordulat, elképesztő támadófoci, és a végletekig kiélezett harc, ez jellemezte a Kansas City Chiefs és az Oakland Raiders meccsét! Aki nem látta, mindenképp nézze meg, nem fogja megbánni!

 

 

Kansas City Chiefs 30 – 31 Oakland Raiders

 

[quote]A végeredmény még csak ki sem fejezi, mennyire szoros volt a találkozó! Remekül kezdett a Raiders, sorra használta ki a Derek Carr vezette offense a Chiefs védelmének hiányosságait, de a folytatásban egyre inkább a vendégek akarata érvényesült. Andy Reid legénysége a vezetés megszerzése után folyamatosan nyújtotta a különbséget a felek között, ám azt a hatalmas hibát követték el, hogy nem zárták le a meccset, ezt pedig kihasználta a Raiders. A csoport ezzel még szorosabbá vált, a Chiefs zsinórban második elszenvedett vereségével magára húzhatja a riválisait, míg a Raiders életben tartotta a rájátszás reményeit, illetve megszerezte első csoportgyőzelmét is 2017-ben. Elképesztő meccsen vagyunk túl, nem is tudjuk melyik pillanattal kezdjük a felidézést.[/quote]

 

Több mint egy hónap után újra koncertet adott az AC/DC

 

Az Amari Cooper – Derek Carr fúziót stílszerűen az ausztrál rockbandáról nevezték el, ám az utóbbi pár meccset csak úgy lehetne jellemezni, mint amikor kiderült, hogy Axl Rose lesz a banda új énekese – meglepettség, csalódás, és agyérgörcsöt kapó fantasy tulajok, na jó, utóbbi talán nem volt a Guns N’ Roses egykori frontemberének kinevezésekor. Cooper a mérkőzés előtt 18 elkapással, 146 elkapott yarddal és egy TD-vel büszkélkedett, de ezt a nyitófordulóban hozott 62 yardja dobta csak meg. Azóta volt egy három meccses szériája, amikor nem tudott 10 yard fölött zárni, és már sokan kongatták a vészharangot. Na, ilyenkor kell úgy válaszolni, ahogy ő tette a Chiefs ellen: 11 elkapás, 210 elkapott yard, 2 TD, vagyis két kategóriában is túlteljesítette a 6 meccs alatt hozott teljesítményét! Ezzel egyébként Derek Carr passzolt yardjainak több mint felét ő maga szállította. Azért a dropokból ezúttal sem volt hiány a harmadéves elkapó játékában, de legalább most hozta a tőle várt yardokat és TD-ket.

 

 

 

 

Kareem Hunt ezredes!

 

Azt eddig is tudtuk, hogy Huntnak elképesztő újonc idénye van, és az MVP címre is reális eséllyel pályázik, most elért egy újabb mérföldkövet a cél érdekében. Nem elég, hogy a hetedik meccsén is meglett neki a 100+ scrimmage yard, már az 1000 total yardot is átlépte a szezon kezdete óta, Eric Dickerson bemutatkozó éve óta nem láttunk ehhez foghatót. Most 117 yarddal zárt a Raiders védelme ellen.

 

Defense? Az mi?

 

Azt lehetett sejteni, hogy nem a védelmekről fog szólni ez a meccs, de még ezt a félelmünket is alulmúlták a csapatok (már annak, aki jobban szereti a védekezőfocit). A Raiders 505, míg a Chiefs 425 total yardot tett be a közösbe, rengeteg 20+ yardos játék született, turnovert egy csapat sem tudott kiharcolni (szabályosan), bár Karl Joseph kezében szinte két interception is volt, de az egyikből Chiefs TD lett végül. A két irányító tehát nagyon vigyázott a labdára, még ha akadtak elég, hogy is mondjam, érdekes passzkísérleteik is. Alex Smithnek továbbra sincs interceptionje Oaklandben, meg a 2017-es szezonban sem, Derek Carr önbizalmának és megítélésének pedig nagyon jól jött ez a 417 passzolt yard, 3 passzolt TD, 0 INT-es meccs. A Raiders egyébként tökéletesen használta ki a Chiefs secondaryjének gyenge pontját, vagyis a Gaines-Mitchell kettőst, folyamatosan rájuk dobálta a zsugákat, akik ahogy eddig, úgy most is sok-sok yarddal ajándékozták meg az aktuális irányítót – ilyen egyszerű játék ez a foci.

 

 

 

 

Tíz hős és egy hülye gyerek

 

Anno David Beckhamet méltatta ezzel a címlappal az angol sajtó, most nem lennénk meglepve, ha Marshawn Lynch kapná meg ezt az oaklandi újságok hasábjain. Történt ugyanis, hogy egy passzjáték során sikerült megfékezni Derek Carrt, vége volt a játéknak, ám Marcus Petersben túlpörgött a tesztoszteron, és egy late hit keretein belül odapakolt egyet a Raiders irányítójának. Természetesen ahogy ilyenkor lenni szokott, a támadó falemberek azonnal ugrottak az irányító védelmére, amiből egy szép tömegjelenet alakult ki. Lynch – aki egyébként a pályán sem volt a jelent megtörténtekor – szépen felhúzta a sisakját (mert anélkül nem lehet pályán), és odasprintelt Petershez. Csakhogy ott rontotta el, hogy a Chiefs cornerbackje helyett a bírót kezdte el nagyban rángatni, aminek a vége egy – jogos – kiállítás lett, mindez a második negyed közepén.

 

 

 

 

 Ezért lett Khalil Mack az Év Védője tavaly

 

Szeretnék egy bekezdésben megemlékezni Khalil Mack meccséről, aki ha a száraz statisztikákat nézzük, nem volt kiemelkedő. Fél sack, 2 tackle, 3 assist, ez még csak nem is egy átlagos Mack meccs, pedig a tőle szokásos nyomást hozta a támadó falemberekre és az irányítókra egyaránt. Tök mindegy volt, hogy a jobb vagy a baloldalról indította offenzíváit, nem lehetett megfékezni, és sokszor hajszolta incomplete passba Alex Smitht. Ráadásul az a fél sack – mint kiderült – elképesztő fontossággal bírt, hiszen leparancsolta a Chiefs offense-t a pályáról, amiből aztán a game winning drive-ot vezethették a hazaiak.

 

A végjáték

 

Végezetül zárjuk le a meccset a végjátékkal, amiről még sok jelentet fogunk látni a szezon végéig! A már említett Mack sacket követően a Raiders megkapta az esélyt a győzelemre 30-24-es állásnál, de ehhez TD-t kellett szerezniük. 2:25 volt hátra az órából, a saját 15 yardosukról indulhattak, ez még csupán egy időkéréssel is bőven teljesíthető feladat. A futójáték értelemszerűen szóba sem jöhetett, Carr szórta a mélyebbnél mélyebb labdákat, de a Chiefs térfelén elakadt a gépezett. Kulcsjáték következett, 4th & 11, ha nem sikerül a first down, a Chiefs nyer. Nem sokon múlott, de sikerült, a rengeteget hibázó Eric Murray (meg igazából a mérkőzésen senki más sem) nem tudta megtartani Jared Cookot, aki egy 13 yardos elkapással továbbra is fenntartotta a reményt.

 

Később megint Cook villant (megint Murray-ről) egy TD-vel, ami a visszajátszást követően vissza lett fújva, kivételesen ismét helyes játékvezetői döntés született. Cook ugyanis ütközést követően az 1 yardosnál lent volt mielőtt a labda érintette volna a gólvonal síkját, nincs TD. A Lions meccse óta viszont már mindenki tudja, hogy ilyen esetekben 10 másodperc lepörög az órából, vagyis 1st & Goal következett a Chiefs 1 yardosáról, bírói sípszóra futóvá váló 8 másodpercről. A sípszót követően szinte azonnal adta is fel Rodney Hudson a labdát, Carr pedig megcélozta a jobboldalra felálló Crabtreet, aki elkapta, de szabálytalanul – OPI, a 10 yardosról jöhetett 1 & Goalra a Raiders. Ezúttal is passzjáték volt hívva, ismét Jared Cook volt a célpont, de Ron Parker holdingja miatt hiába volt incomplete pass és lejárt idő, ez 5 yardot és egy utolsó esélyt adott a Raidersnek.

 

Illetve pontosítsunk, utolsó utánit: a következő passzjáték során Eric Murray feltette a pocsék teljesítményére a koronát, egy újabb holding szabálytalanságot követően már a Chiefs 2 yardosáról jöhetett a Raiders, és még mindig 0:00 volt az órán, hisz védőszabálytalansággal nem érhet véget a meccs. A magyar igazság mellett az oaklandi is három, hiszen ezúttal Derek Carr célba talált, Michael Crabtree kapta el a labdát, Giorgio Tavecchión múlt a győzelem. Az olasz rúgó ezen a meccsen két mezőnygól kísérelte sem talált a póznák közé, de a döntő extra pontot múlt héten kihagyó kicker ezúttal nem hibázott, ezzel drámai fordításban nyert a Raiders!

 

 

 

 

A zebrák nem voltak a helyzet magaslatán

 

Személy szerint sosem szeretek bírózni, és az ő hibáikra fogni a vereséget. Most sem teszem, de nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy megint olyan esetekre dobtak be zászlókat, amikre az ember csak vakarta a fejét, majd természetesen később hasonló, netán még feltűnőbb esetekre meg nem érkezett a szabálytalanságot jelző sárga zászló. Viszont van egy remek hírünk: amennyiben teljesen összezavartak a zebrák mostani teljesítményei, és nem tudod, mi szabályos és mi nem, akkor vár téged jövő vasárnap a Kandalló, ahol a magyar futballpályákon is tevékenykedő bíróktól kérdezhettek!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!