Connect with us

Hír

Történelmi magasság irányába tart Antonio Brown

A Steelers klasszisáról alighanem mindenki tudja, mennyire krémje az így is passzooreintált, ezáltal rengeteg jó elkapót felmutató NFL-nek. 2013 óta rendre 1000 elkapott yard fölött zár, és a méretbeli hiányosságát remek útvonal futással és sok-sok elkapás utáni yarddal pótolja. Idén sincs ez másképp, csakhogy most meglehet neki egy rekord is!

 

 

Méghozzá a legtöbb elkapott yard rekordja az alapszakaszban, amit jelenleg Calvin Johnson tart 1964 elkapott yarddal a 2012-es szezonból. AB jelenleg kereken 700 elkapott yardnál tart hat fordulót követően, ebben a tempóban az alapszakasz végére 1867 elkapott yardja lehet, amivel inkább a jelenleg második Julio Joneshoz (1871, 2015-ből) lehet veszélyes, de láthatjuk A.J. Green esetében is, hogy elég két-három meccs, és rögtön összekalapálsz 300+ yardot, szóval ezek a “jóslatok” megdönthetők. Szóval Brownnak nem kell csüggednie, főleg hogy a Steelers elkapott yardjainak csaknem fele az ő nevéhez fűződik, Le’Veon Bell beindulásával pedig még akár javíthat is mutatóin.

 

Sokan vitatkoznak azon, hogy ki a legjobb elkapó az NFL-ben, de talán a többség szemében Brown az. Hogy miért? Nos, a 2011-es breakout szezonja óta övé a legtöbb elkapott yard és a legtöbb elkapás is, de nem akárhogy! A legtöbb yardnál majdnem ezret(!) ver a második Julio Jonesra (8910 vs 7977), elkapásokban meg 110-et a második Larry Fitzgeraldra (664 vs 554), egészen elképesztő adatok. Ám ami a játékának igazi esszenciájává vált, az a yards after catch, vagyis az elkapás utáni yardok. Idén 256-tal vezeti ezt a mutatót, vagyis nem elég, hogy remekül futott route-okon megjátszható, vagy sebességből megveri a ráállított védőt, de miután megkaparintotta a labdát, onnantól sincs vége a dalnak, és meg tovább rendületlenül.

 

Megatron rekordja talán nem lesz meg neki, de így is elképesztő szezonon van túl, immáron sokadik alkalommal karrierje során.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!