Connect with us

Hír

Tovább csökkent az NFL nézettsége

Az idei szezon első 6 hete alapján a meccseket átlagosan 15 milliónyian nézték az Államok területén, ami a tavalyi 16,2 milliós értékhez képest 7,5 %-os visszaesés – jelentette az itthon is ismert  Nielsen.

Ennek eredményeképpen a Credit Suisse svájci bankház mind a FOX, mind pedig a CBS részvényeire érvényes célárfolyamát csökentette.

Ha a nézettség nem javul számottevően, akkor a tervezett reklámbevételek sem teljesülhetnek – nyilatkozta Omar Sheikh, a CS elemzője.

Sheikh várakozása szerint a CBS bevétele a harmadik negyedévben várhatóan 3 százalékponttal csökken, a korábban várt 1 % helyett, ami a nyári nézettségi adatokra, és a gyengébb NFL szezonkezdetre vezethető vissza.

Érdekesség, hogy miközben a FOX és a CBS is gondokkal küszködik, a Monday Night Football jogaival rendelkező ESPN örülhet, mert ott pont, hogy átlag 6 százalékos nézettségnövekedést könyvelhetnek el az első 6 hét alapján.

A 2016-os adatok egyébként már csökkenést mutattak 2015-höz képest, de akkor az NFL még az amerikai elnökválasztási kampánnyal magyarázta a csökkenést, kíváncsiak vagyunk idén mivel magyarázzák az adatokat. Mindenesetre amikor az ESPN most megkérdezte a ligát a nézettségi adatokról, nem kaptak választ.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!