Connect with us

Hír

Változtatnának a himnusz szabályain

Az elmúlt hetekben megszokottá vált, hogy számos játékos térdel vagy ül a himnusz alatt, ami nagyon megosztotta a játékosokat, az edzőket, a tulajdonosokat és a nézőket is. Az NFL most szabályváltoztatással kötelezné játékosait a himnusz alatti állásra.

A jelenlegi szabályozás csak javasolja a himnusz állva hallgatását, de nem kötelezi a játékosokat arra. Ezen változtathat jövő heti gyűlésén az NFL, amire Roger Goodell tett utalást:

Egy olyan országban élünk, amelyet nagyon megosztottnak érzünk. A sportok, különösen az NFL, összehozzák az embereket és eltűntetik a megosztottságot, ha csak néhány órára is. A jelenlegi vita a himnusszal kapcsolatban ennek az egyesítő erőnek az eltörlésével fenyeget, megoszt minket, a játékosokat és a szurkolókat is az egész országban

 

Ahogy számos szurkolónk, mi is úgy érezzük, hogy a játékosoknak állniuk kellene a himnusz alatt. Ez egy nagyon fontos része ennek a sportnak. Meg akarjuk tisztelni az országot és a zászlót, és a szurkolók is ezt várják tőlünk

nyilatkozta az NFL vezére.

A térdelési botrány akkor robbant be igazán, mikor Donald Trump erős megjegyzést tett a térdelő játékosokra. Ezek után számos mérkőzésen láthattunk térdelő játékosokat, vagy olyanokat, akik ki sem jöttek az öltözőből a himnuszra. A botrány más sportokba is átgyűrűzött, de például az NBA egyértelműen tiltja a himnusz alatti térdelést. Goodell szavai már csak azért is lehetnek érdekesek, mert Trump nyilatkozatakor megvédte játékosainak szabad véleménynyilvánításhoz való jogát. Kérdés tehát, hogy az NFL csak kerülni szeretné-e a további összetűzést az elnökkel, vagy tényleg meglátszanak-e a bevételeken szurkolók ezreinek bojkottja.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!