Connect with us

Hír

Vernon Davis még 33 évesen is fejlődik

Hiába van egy bizonyos Jordan Reed vagy Terrelle Pryor a Redskins offense-ében, gyakran nem övé a főszerep a meccseken, hanem Vernon Davisé. A veterán tight end mintha megfiatalodott volna, úgy játszik hétről hétre, ez elmondása szerint azért van, mert még mindig tudott szintet emelni a játékán.

 

 

Elképesztően fontos ebben a sportban, hogy fejben helyrerakd magad. Nehéz időn mentem keresztül az elmúlt években, a koromból adódóan pedig muszáj teljesítened, mert könnyedén kijátszhatnak a csapatból a fiatalabb, gyorsabb játékosok. Úgy érzem a mentális képességeimen sokat javítottam, tiszta fejjel pedig jobban megy a felkészülés, illetve rengeteget tanulmányoztam a playbookot. Mivel gyakran előfordulnak sérülések a futballban, mindenkinek fel kell készülnie arra, hogy akár egyik snapről a másikba szakadhat rá egy csomó feladat, és ha ezzel nem tudsz élni, akkor a depth charton mögötted lévő megoldja. Ez a túlélési ösztön segít abban, hogy kirobbanó formában érzem magam.

– mondta Davis.

 

A 33 éves játékos nem a levegőbe beszélt. Bár valószínűleg nem olyan gyors mint a scouting combine-on, ahol 4,38 alatt futotta a 40 yardot, és fizikailag már túl van jó pár meccsen, ami leharcolta a testét, a számain ez mégsem látszik. Davis ugyanis karriercsúcsot jelentő 19,5 yardot átlagol elkapásonként, amit nyilván megdobott a Chiefs elleni elképesztő játéka (ahol egyébként egyáltalán nem látszott, hogy vesztett volna sebességéből…). Ráadásul a második legtöbb elkapott yardja van a csapaton belül, mindezt TE2-ként!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!