Connect with us

Érdekességek

A Chargers ismét véghez viheti a csodát?

A Los Angeles Chargersnek reális esélye lett a rájátszásra az utóbbi hetek eredményei miatt, miután 0-4-gyel kezdték meg a szezont. Eddig mindössze egyetlen egy csapatnak sikerült bejutnia a playoffba 0-4-es szezonkezdetet követően az 1970-es AFL-NFL egyesülés óta, méghozzá az 1992-es San Diego Chargersnek, akik 0-4 után 11-1-gyes menetelést hoztak össze abban az évben. Össze jöhet ez nekik ismét?

 

Egész jó esélyük van jelenleg, hiszen 5-6-os mérlegükkel bőven életben vannak a rájátszásért folytatott harcban. A csoportban másfél meccses hátrányban vannak a Chiefsszel szemben, akiknek ugyan nem lesz nehéz a sorsolásuk, de láttuk, hogy az egy győzelemmel álló Giantstől is ki tudtak kapni. Így a csoportgyőzelmet sem zárhatjuk ki a Chargersnél, de fókuszáljunk inkább a Wild Cardra, amire több esélyük lehet.

 

 

Jelenleg a Titans (6-4), a Bills (5-5) és a Ravens (5-5) áll a legjobban a wild card helyekért folytatott harcban. Nézzük kinek milyen a sorsolása:

 

  • Titans: @IND, vs HOU, @ARI, @SF, vs LAR, vs JAX
  • Bills: @KC, vs NE, vs IND, vs MIA, @NE, @MIA
  • Ravens: vs HOU, vs DET, @PIT, @CLE, vs IND, vs CIN
  • Chargers: vs CLE, vs WAS, @KC, @NYJ, vs OAK

 

Én a Billst igazából teljesen leírnám, három meccset buktak zsinórban kilátástalan játékkal, legalább 3 vereségük a sorsolásuk alapján is lesz még. Így maradna három csapat két helyre. A Titans egy meccs előnyben van a Ravenshez képest és másfél előnyben a Chargershez képest és 4 könnyű meccsük van, szerintem őket beírhatjuk az egyik wild card helyre. Így marad a Ravens és a Chargers.

 

Szerintem az egyértelmű, hogy a Chargersnek jobb csapata van jelenleg a hollóknál, azonban Ravensnek három (Texans, Browns, Colts), a Chargersnek pedig csak kettő (Browns, Jets) viszonylag könnyűnek ígérkező meccse van hátra. Ha ezeket a győzelmeket megadjuk nekik, akkor Flaccóék legalább 8 győzelmet szereznének, míg a Chargers itt még csak hétnél tartana. A Chargersnek így a Redskins – Chiefs – Raiders trió ellen egyel többet kellene hoznia, mint a Ravensnek a Lions – Steelers – Bengals trió ellen. Ez azért nem lesz egyszerű feladat.

 

A Ravens tehát sokkal kedvezőbb helyzetből várja a hajrát, ráadásul a konferenciamérlegük is jobb jelenleg a Chargersénél, tehát jelen állás szerint a tie-breaker is az övék. Azonban ne írjuk le egyelőre Riverséket, kiválóan játszanak az utóbbi hetekben, a Ravens pedig egyelőre csak gyenge irányítók ellen tudott diadalmaskodni. A Los Angeles-iek játéka mindenképp meggyőzőbb, de az biztos, hogy a baltimore-iak vannak helyzeti előnyben.

 

Viszont mennyire hollywoodi sztori lenne már, ha 25 év után ismét sikerülne egy csapatnak 0-4-ről rájátszásba jutni, ráadásul pont annak, amelyiknek ez a történelem során egyedül sikerült.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!