Connect with us

Érdekességek

A negyedik negyed királya: Russell Wilson

Ugyan a szezon leghúzósabb része még csak most kezdődik, de már elkezdődött az MVP esélyesek találgatása. Ugyan nem Russell Wilson a favorit, de nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy milyen nagymértékben függ a támadósor (és így az egész csapat) sikere az ő zsenialitásától.

 

 

Wilson futott és passzolt yardjainak összege a csapat által megtett yardok 82,1%-a, ami a legmagasabb ilyen arány, mióta létezik Super Bowl. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy például az elkapók nem csinálnak semmit sem (hiszen a passzolt yardokban ők is benne vannak), de azt tökéletesen megmutatja, hogy a Seahawks támadósora milyen nagy mértékben épül Wilson jó döntéseire és képességeire.

Ugyan egy irányítónak nem a futás a fő feladata, de egy védelem dolgát jelentősen megnehezíti, ha egy eredetileg passzjáték esetén is fel kell készülniük a futás eshetőségére. Wilsonnak jelen pillanatban közel ugyanannyi futási kísérlete van, mint a csapat kezdőjének számító Chris Carsonnak, miközben 1,5 yardal többet átlagol (5,7 yard/futás). Tehát sokat fut, mindezt pedig konzisztensen jól.

Most pedig ejtsünk néhány szót a passzjátékról is. Ugyanis Wilson akkor mutatja a szörnyeteg formáját, amikor arra a legnagyobb szükség van: az utolsó negyedben. A negyedik negyedben ugyanis rendkívül magas 135,2-es irányító mutatót átlagol. De mindezt nem csak már eldöntött meccseken, halott időben hozza össze. Hiszen ez a szám szinte alig, 129,3-ra esik, ha az ellenfél 7 ponton belül van. Csak, hogy legyen összehasonlítási alap, például Tom Brady 99-es irányítómutatóval rendelkezik ugyanebben a helyzetben.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!