Connect with us

Hír

A Saints rookie classa felülmúlhatja a 2006-osat

Már több cikkben is említettük, hogy a Saints idén nagyon belenyúlt a tutiba, többek között a drafton is. Egyelőre szinte mindegyik újonca jól játszik, sokan már a kezdőcsapatban is húzóemberek lettek. Sean Payton szerint az idei eresztés felülmúlhatja a 2006-os draft classt is.

 

 

A 2006-os volt Sean Payton első szezonja a Saintsnél, ahol egy remek draft classt adtak a kezei közé, akik kulcsszerepet játszottak a 2009-es Super Bowl győzelemben. Az akkori drafton az alábbi játékosok érkeztek a csapathoz:

  • 1/2 Reggie Bush, RB
  • 2/43 Roman Harper, S
  • 4/108 Jahri Evans, G
  • 5/135 Rob Ninkovich, DE
  • 6/171 Mike Hass, WR
  • 6/174 Josh Lary, CB
  • 7/210 Zach Strief, G
  • 7/252 Marques Colston, WR

 

A fenti névsorból csak Hass és Lary nem érte meg a végső keretszűkítést, a többiek egytől egyik elősegítették a Saints bajnoki címét, sőt, Strief még ma is a csapatot erősíti, bár jelenleg IR-en van. Ninkovich csak két szezonban erősítette a csapatot, de később a Patriots csapatával kétszeres bajnok lett. Colston megannyi elkapó rekordot tart a Saints történelmében, Reggie Bush nagy reményekkel érkezett, de nem váltotta meg a világot a korábbi Heisman-győztes futó, de a Super Bowl szezon rájátszásában nagy érdeme volt a sikerekben. Roman Harper és Jahri Evans pedig többszörös Pro Bowler lett.

 

Azt nem tudni, hogy az idei class vajon szintén bajnoki címhez vezeti-e a csapatot, de egyelőre jó úton haladnak afelé, hogy a rájátszásba visszajuttassák a Saintset. Az idei felhozatalból Marshon Lattimore közel All-Pro szinten játszik, Ryan Ramczyk remekül helytállt a támadófal jobb és baloldalán is, Marcus Williams is fontos szerepet játszik a secondaryben, de a harmadik körös Alvin Kamara is nagyon hamar fontos láncszemmé nőtte ki magát. Sean Payton elégedett az újoncaival, akikkel robognak az NFC kiemelés felé.

 

Az a class legendás volt, hiszen 10 évet eltöltöttek a ligában, ráadásul valaki még most is játszik. Ők nem csak tehetségesek voltak, hanem rendkívül intelligensek is, akik magasra tették a lécet. Minden egyes draftunkon ilyen játékosokat keresünk, és az idei felhozatal kezd felnőni hozzájuk.

– mondta Payton.

 

Ha sikerülne Super Bowlt nyerni, akkor alighanem már velük példálóznia, mint a valaha volt legjobb classa edzősködése során.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!