Connect with us

Érdekességek

Adrian Clayborn rekord napja

Az Atlanta Falcons döcögősebb kezdés után végül felülmúlta a Dallas Cowboys gárdáját. A mérkőzésről pedig nem csak az marad emlékezetes, hogy végre megcsodálhattuk, hogyan fest Elliott nélkül a Dallas futójátéka, de Adrian Clayborn teljesítménye is. A Falcons pass rushere ugyanis 6 sacket szerzett, amivel ugyan nem állította be az egy mérkőzésen szerzett legtöbb sack rekordját, de így is kivételes teljesítményt nyújtott.

 

 

Clayborn 33 passz snapet volt a pályán, ebből pedig hatot sackkel fejezett be, de további hat siettetése és egy hitje is akadt. Ez azt jelenti, hogy passz rush snapjainek majdnem 40%-ban nyomást gyakorolt az ellenfél irányítójára. Teljesítménye azért volt meglepő, mert ezzel a hat szerzett sackkel is összesen nyolc van neki a szezonban, tehát 60 perc alatt háromszorozta meg az idei sack adagját. A 13 nyomásgyakorlás pedig feleannyi, mint amennyit előtte összesen szerzett. Jelenleg 37 nyomásgyakorlás fűződik a nevéhez, amivel vezeti a csapatát ebben a mutatóban. Statisztikái mellett a pénztárcája is köszönte szépen a lehetőséget, ugyanis ezzel a teljesítménnyel 1 millió dollárt söpört be (amennyiben év végén is a keret tagja lesz).

 

Clayborn egyébként nem tartozik a klasszis edge rushere közé, ugyanis eddigi karrierje során egyetlen egyszer szerzett több sacket, mint most ezen az egyetlen mérkőzésen, tehát egyszer lépte át a bűvös hat sackes határt. Ezúttal ráadásul segítsége is akadt, ugyanis Tyron Smith sérülése miatt Chaz Green, majd Byron Bell próbálta védeni Prescottot, de elég pocsék munkát végeztek. Ketten együtt hat sacket, három hitet és további nyolc siettetést engedtek. A felelősség azonban nem csak az övék, ugyanis nagyon kevés segítséget kaptak a többiektől és a Cowboys gameplan sem változott a negyedik sack után sem.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!