Connect with us

Érdekességek

Antonio Brown vérében van a jó játék

Antonio Brown kapcsán rendre felmerül a kritika, hogy Ben Roethlisberger nélkül már nem akkora Jani, de ennek ellenére is megkérdőjelezhetetlenül a liga legjobbjai közé tartozik a posztján. A sikersztorija nem csak magának köszönhető, hiszen a vérében van a playmaking skill.

 

 

Sokan nem gondolnák, de Brown mindössze a 2010-es draft 6. körében került a Steelershöz, hiszen nem egy elit egyetemről érkezett a profik közé. A 27 kiválasztott elkapó közül a 22. volt ő, nem kérdés, hogy mekkora gyémántot találtak a játékosbörze végén, ráadásul Emmanuel Sandersszel egyetemben érkezett a Steelershöz, szóval voltak előtte akadályok bőven. Brown nem véletlenül választott a 84-es mezszámot:

 

Ha nyolccal megszorzom a négyet, az 32. Ennyi csapat nézett át rajtam a drafton, és csak a hatodik körben kerültem a ligába. Ezzel szeretném őket emlékeztetni, hogy mekkora hibát követtek el.

 

AB a sebességével, route running skilljével, biztos kezeivel, fürgeségével és irányváltási képességével emelkedik ki (többek között) a társai közül, de ezt nem csak kemény munkával érte el. Antonio Brown édesapját ugyanis a valaha volt legjobb arénafoci játékosnak tartják. “Touchdown” Eddie Brown – nem meglepő módon – elkapó poszton játszott, aki miután nem tudott megragadni az NFL-ben, három évvel később az arénafociban próbálta ki magát. 10 szezont töltött az AFL-ben, ahol az alábbi rekordok fűződtek a nevéhez visszavonulását követően:

 

  • Legtöbb elkapott TD (303)
  • Legtöbb elkapás (949)
  • Legtöbb elkapott yard (12 726)

 


 

Brown azonban arról híresült el, hogy volt egy meccs, ahol 9(!!!) TD-t szerzett egymaga. Állítása szerint ez nem is olyan bonyolult mint amilyennek elsőre gondolnánk.

 

Igazából nem nagy kunszt. Elég, ha kilencszer feléd dobják a labdák, anélkül ugyanis nehéz ennyi labdát elkapnod. Ha ez megvan, onnantól már csak TD-t kell csinálni belőlük.

 

Bizonyára sokan tudjátok, hogy Kurt Warner is játszott az AFL-ben, nem is rosszul. 2006-ban a 20. születésnapját ünnepelte a liga, aminek alkalmából megnevezték a 20 legjobb játékost, aki valaha ott játszott. Warner természetesen felkerült erre a listára a 12. helyre, hiszen három szezonjából kettőben is All-Pro lett. Eddie Brown az első volt ezen a listán. Egy MVP címe van, amit rookie-ként szerzett, háromszoros All-Pro volt, és 2001 óta az Arena Football Hall of Fame tagja.

 

Eddie volt Mr. Everything.

 

Pontosan tudta, hogy nem tudják megállítani. Ahogy a védők is pontosan tudták, hogy nem tudják megállítani.

 

Igazából a csapat elkapószekciója abból állt, hogy volt Eddie egyedül, a többiek pedig a cserék. Mert nem volt szükség másra, ha ő a pályán volt.

 

Csak néhány jelző, amivel korábbi játékosok és szakírók jellemezték. Nem csoda tehát, hogy Antonio Brown ilyen képességekkel van megáldva, a Steelers szurkolók legnagyobb örömére.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!