Connect with us

Hír

Baldwin: Extra pihenőhét? Basszátok meg!

Nem először, és vélhetően nem utoljára hallunk panaszkodó játékosat a csütörtök esti rangadók fontosságát illetően. Most Doug Baldwin, a Seattle Seahawks elkapója vonta kérdőre a TNF jelentőségét, miután elképesztő sérüléssorozat sújtotta mindkét csapatot a ma éjjeli meccsen.

 

 

A csütörtök esti meccseket azért tartják feleslegesnek, mert így mindössze négy napja van egy csapatnak felkészülni, annyi idő alatt pedig nem lehet pihentetni a testedet a vasárnapi találkozók után egy rövid hétre. Ez természetesen a sérülések növekedésével járhat, nem ritka a különböző húzódás vagy más izomsérülések gyakorisága ezeken a meccseken, és ebben a Seahawks Cardinals elleni összecsapásán sem volt hiány. Baldwin emiatt kelt ki a sajtóban, és törölné el szíve szerint az egész kezdeményezést.

 

Ezt a sz*rt el kéne már törölni a francba, mert nem normális. Egyszerűen képtelenség elvárni, hogy négy nap alatt teljesen kipihenjük magunkat, ugyanakkor alaposan fel is készüljünk egy csütörtök esti meccsre, főleg ha még el kell utazni a másik csapathoz. Jönnek itt nekem az extra pihenős ötleteikkel, de b*sszátok meg a pihenőtöket!

– mondta az elkapó minden finomkodás nélkül.

 

Csapattársa, Bobby Wagner csak egyetérteni tud az általa mondottakkal.

 

Nem csak egyszerű sérülések születtek mindkét oldalon, de sokaknak itt véget is ért a szezonjuk, aligha erre kíváncsiak a nézők egy focimeccsen. Nagyon sok fizikai erőfeszítést igényló sportág a futball, meg kellene érteniük, hogy nem egyszerű néha még egy hét alatt sem kipihenni a fáradalmakat, nem hogy négy nap alatt. Remélem a sok-sok panaszkodó játékos hangja eljut a megfelelő fülekbe, és tesznek ez ellen valamit.

 

 

Wagner nem a levegőbe beszélt a komoly kiesőkről, hiszen a reggeli jelentésünk óta történtek még fejlemények. Richard Sherman ugyebár Achilles szakadás miatt kiesett erre az évre, a túloldalon viszont három játékos is IR-re került/fog kerülni, név szerint D.J. Humphries, Tyvon Branch és Ifeanyi Momah, és akkor még nem esett szó a megannyi kisebb sérültekről, akik már nem tudtak visszatérni a pályára.

 

Ugyanakkor hiába rázzák a kerítést a játékosok, még mindig a pénz beszél. A csütörtök esti csomagok ugyanis be vannak biztosítva nem kevés pénzért, és nem tervezik őket eltávolítani a szezonokból, de a módosításra nyitottak lennének elvileg. A legújabb felvetés egy második bye week lenne a TNF mérkőzés előtt, így senkinek nem kellene rövid hetet játszania. Ez már csak azért is megvalósítható tervnek tűnik, mert a liga amúgy is szeretné az előszezont a mostani négy meccs helyett háromra csökkenteni, így maga a szezon (a preseasontől a Super Bowlig) hossza nem változna.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!